perjantai 31. heinäkuuta 2015

Ei ole vanhaksi tulemista

Kävin eilen fysioterapeutilla ja lääkärissä jatkuvaksi kivuksi äityneen lonkan vuoksi. Lonkassani on jo aiemmin röntgenissä todettuna nivelrikkoa. Nivelrikko on jonkin verran perinnöllistä ja sitten yliliikkuvat nivelet ikääntymisen myötä vaikuttavat sen syntyyn.

Fysioterapeutilta sain jumppaohjeita kotona päivittäin noudatettavaksi. Vaikka nuo puutarhatyöt jumppauttavat minua, niin eivät ole samoja liikkeitä kuin ohjeissa :-) Lisäksi sain 'vauhtiraidan' reiteen eli kinesioiteippauksen.


Kinesioteippauksen kehitti japanilainen kiropraktikko Kenzo Kase 1970-luvulla. Nivelen mekaniikan osalta kinesioteipillä voidaan lisätä nivelen liikkuvuutta, ohjata niveltä toimimaan mekaanisesti oikein tai tuoda niveleen tarvittaessa tukeakin vetämällä teippi kireälle, tai asettamalla useampia teippikerroksia.

Lääkäri puolestaan totesi uloimmassa reisilihaksessa tulehduksen ja olisi antanut kortisonipistoksen, mutta epäröin sen ottoa, joten lääkekuurilla koetetaan ensin ja halutessani sitten voin varata ajan piikille. Kipu- tai kylmägeelillä voi myös koettaa saada apua.

 
"Vanhuus tulee meille kaikille,
jos sinne asti pääsemme.
Se tulee hiljalleen ja hiipimällä,
ei koskaan kovalla rytinällä."
 
 Kääk! Tuo hiipimisvaiheko minulla jo on alkanut?

21 kommenttia:

 1. Tyttärelläni on joskus selkä teipattu ja auttoi hyvin.
  Meillä suvussa on tuota nivelrikkoa...itsellänikin jo pikkurillit vähän vääntyneet ja särkevät, mutta vanha en kyllä ole..:)

  VastaaPoista
 2. Mä niin tiedän noi teippaukset. Jossain vaiheessa mä kävin kilpaa teippauttamassa milloin selkääni ja milloin olkapäitäni. Nyt on onneksi ruokavaliot tuonut mulle apua... Mutta mä NIIN tiedän tän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokavalioita en ole kokeillut ja olen huono pitämään itselleni kuria eli varmaan lipsuisin ruoka-aineidenkin kohdalla.

   Poista
 3. Onko teippaus auttanut? Itsellänikin muutaman kerran jalka teipattu ja tuntuu että antaa siihen apua!
  Pikaista paranemista toivotan hyväv viikonlopun toivotuksen kera! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea eritellä teippauksen tuomaa apua ja lääkkeiden vaikutusta. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 4. Voi , pikaista paranemista ..en ole ennen kuullutkaan tämmöisestä. Toivon niin, että se auttaa. Itselläni on kokemusta kortisonipiikeistä ja nehän eivät mitään terveellisiä vaihtoehtoja ole - vaikka kivun sillä hetkellä vievätkin.

  VastaaPoista
 5. Niin tuttuja juttuja ja kurjia ja keljuja ! Toivottavasti hoidot auttavat, paranemista <3

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka tyhmä juttu! Mutta toisaalta teippauksethan ovat varsin koristeellisen näköiset, toivottavasti myös tehokkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kauniin väriset teipit :-) Rannalle mennessä tai uimahallilla pitäisi uimapuku valita näiden sävyyn 😀

   Poista
 7. Vanhuus ja viisaus - ja raihna siellä, toinen täällä. Mutta tietääpähän ainakin olevansa elossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi nämä raihnat voineet odottaa vielä muutamia vuosia ennen ilmaantumistaan, mutta viisastuminen olisi mukavaa :-)

   Poista
 8. Ei, ei vanheta ainakaan mieleltämme vaikka fysiikka temppuileekin :-)

  VastaaPoista
 9. Kyllä se niin on, että iän myötä krempat lisääntyy. Toivottavasti saat apua vaivoihisi. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskiajalla tämän ikäiset olivat jo kuolleita :-)
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 10. Sain taannoin ikävän allergiareaktion teippien liimoista, toivottavasti säästyt siltä. Harmitti, koska niistä tuntui kuitenkin olevan apua kipuilevaan selkääni.
  Pikaisiin paranemisiin!

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti kivut helpottaa! Mietin tuota kysymystä, siitä kun täytin 40v on kaikenlaista hiipinyt, josko se on juuri sitä hiipimistä, että asioita tulee kerralla ja lopulta on aivan konkurssissa... Nooh oliphan nyt positiivinen tuo lause, mutta näin se kaiketi menee.

  Pikaista helpotusta ja mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista