torstai 23. heinäkuuta 2015

yli 50 000 ihmistä ja me

Eilen oli Hämeenlinnassa hulinaa, kun 'kylän' täytti ja paikoin ruuhkautti AC/DC konserttiin saapunut yleisö. Tapahtumapuisto avautui jo klo 15, mutta me menimme paikalle vasta illansuussa. Koska parkkipaikkoja ei kovin lähellä ollut, niin mekin jätimme auton suosiolla kauemmas. Jos ei olisi tiennyt, missä puisto sijaitsee, niin eksymään ei olisi päässyt, sillä ihmismassat teillä ja pyöräteillä liikkuivat sinne. Laukkutarkastuksista ja muista 'kopeloinneista' huolimatta sisäänmeno sujui jouhevasti.


Illan toista lämppäribändiä, Vintage Trouble'a, seurasi vain harvat. Ensimmäistä lämppäribändiä mekin kuuntelimme vain anniskelualueelta.

 
Vaikka koko päivän oli satanut kuurottaisesti vettä, niin illan sää oli konsertille suosiollinen ja oli saanut myös liitovarjot, kuumailmapallot ja joitakin muita pienkoneita taivaalta katsomaan tapahtumaa.


 
AC/DC:n aloittaessa kenttä tiivistyi ihmisistä ja koska emme mitenkään survoutuneet eturiviin, niin näimme lavan tapahtumia vain screeneiltä. 
Yhtyeen jäsenethän eivät ole mitään nuorukaisia vaan nuorinkin heistä on 58v. Jos kyseessä olisi naiskokoonpano, niin jaksaisivatko tuon ikäiset naiset enää kiinnostaa niin paljon, että keräisivät vastaavan katsojamäärän? Epäilen.

 
Paikalle johtaneiden teiden varsilta olisi saanut kerätty sievoisen määrän tyhjiä pulloja ja tölkkejä. Anniskelualueella maahan oli tallottu hurja määrä tölkkejä vaikka roskiksia oli, mutta tuolla nurmialueella olikin suhteellisen siistiä. Nuokin roskikset olivat sievästi kunnes joku sai kuningasidean heittää kuperkeikan niihin, jolloin roskat levisivät maahan.

 
Näin tyhjältä ja avaralta tuo tapahtuma-alue näytti kesäkuun alussa kun kävimme katsomassa juuri avattua paikkaa.
 
 
 
Oli mukava olla mukana AC/DC:n suurimmassa Suomessa järjestetyssä konsertissa :-)

17 kommenttia:

 1. Tuo paikka ois kyllä kiva nähä! Tais siellä hiukan ruuhkaa olla ku kaupungin asukasluvun verran konsertti vieraita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla rannassa toimii kahvila, jossa myös lounasta tarjolla, joten vaikka ei olisi mitään varsinaista tapahtumaa, niin voi mennä käymään.

   Poista
 2. Yes aivan mahtavaa ja AC DC:n Thunderstruckia parempaa biisiä ei olekaan! :)

  VastaaPoista
 3. Musta tuntuu, että koko Suomi on ollut eilen Hämeenlinnassa, paitsi mä ;)

  VastaaPoista
 4. Varmaan oli hienoa nähdä bändi ihan livenä :) Liisa

  VastaaPoista
 5. Olin viimetteeks stadikalla katsoo äijii ja kyllähän ne viel jaksaa keikkuu. Ja jos vanhoista rouvista lavalla puhutaan, niin aikoinaan olin Tina Turneria katsomassa samaisella stadikalla ja huhhuh - siinä vasta olikin meininkiä..ja miten se kopsutteli ja rokkas menemään niissä korkareissaan..rauta-mimmi!

  VastaaPoista
 6. Siltä on tosiaan kuulostanut,että kaikki ovat olleet tuolla :D Varmasti upea konsertti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa ihmisistä oli paikalla tapahtuman vuoksi eikä välttämättä juuri AC/DC:n takia.

   Poista
 7. Minua tuommoiset joukkotapahtumat kammottavat, mutta tykkään noista taivaalla liitelevistä jutuista. Yhden kuvan alakulmassa aivan kuin sombrero :)

  VastaaPoista
 8. Ikimuistoinen tapahtuma. Onneksi ilma suosi iltaanne.

  VastaaPoista