perjantai 17. heinäkuuta 2015

Mustikkaa

Pihamme metsäkaistaleella kasvaa mustikkaa, jopa niin tiheästi ja lisääntyen, että välillä revin niitä juurineen irti, että jonkin näköinen polku pysyisi kulkemista varten. Viime vuonna en poiminut yhtään mustikkaa, mutta eilen olin tunnollinen ja ahkera :-) Poimin reilun metrin päästä keittiön ikkunoita muutaman neliön alalta mustikat. Mihinkään metsään en mustikoita lähde poimimaan, sillä kuulen jo korvissani hyttysparvien ininän ja niiden hyökkäykset kimppuuni!


 
Reilun litran verran.

 
Illalla paistoin piirakan, mutta pieni rasiallinen sellaisenaan pakkaseen.


Alempana rinteessä näkyi olevan vielä osittain raakoja, joten ehkä ensi viikolla poimin sieltä. Nuo mustikat kasvavat siellä rhodojen joukossa sulassa sekamelskassa.

Ja tietenkin poimiessa käytin sellaisia ohuita kertakäyttömuovikäsineitä ettei kädet ja kynnet likaantuneet :-)

                                    Mukavaa alkavaa viikonloppua .... säästä huolimatta!

30 kommenttia:

 1. Mahtavaa olisi, jos marjanpoiminta kävisi noin helposti. Meidän on lähdettävä sinne metsään ja siellä viivytäänkin sitten tovi. Harmi ettei kesäpaikkamme mustikat olleet vielä kypsiä, sillä siellä metsään meno olisi sujunut helpommin. Mustikkapiirakka on niin herkkua! Mukavaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavalla käynnillänne nuo mökkipaikkakuntanne mustikat varmaan ovat jo kypsyneet :-)

   Poista
 2. Ihania mustikoita olet saanut pihapiiristä Minä en ole viellä käynyt katsomassa
  meidän mustikka paikkaa onko siellä jo mustikat kypsyneet Mutikka piirakka on hyvää :)

  VastaaPoista
 3. On teillä upeat huudit siinä kodin kulmilla :) Meilläkin on metsä vieressä, mutta ei saa tuollaista satoa :) ja ps. arvaa vaan oisinko minä muistanut suojata kädet :) :) Eilen oli hiuksetkin Supi saunavahassa - naisellista tämä minun puuhailuni...ja elokuussa pitäis kuoriutua ihan koulukelpoiseksi :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontin takarajasta alkaa oikea metsä, mutten aio siellä käydä katsomassakaan marjoja. Kädet piti suojata etteivät nuo keskiviikkona laitetut kynnet värjääntyneet :-)

   Poista
 4. Voi tuoreita mustikoita ja ihan kotikonnuilta, lähiruokaa kerrassaan ;)

  VastaaPoista
 5. Kätevää mustikat ihan kotipolulla ja nam mitä piirakkaa. :)

  VastaaPoista
 6. Lähimustikkaa!
  Ihanaa!
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Ei hitsi, nyt tiedän, mitä yritän kasvattaa varaston taakse! Tämä on vanhaa kangasmetsää. Saisikohan sinne mustikan kasvamaan... Olisi niin ihana poimia piirakkamarjat pihalta. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa rinteessä kasvoi alun perin saniaisia ja pieniä haapojen alkuja. Niitä revin pari ensimmäistä vuotta pois ja nyt mustikat ja puolukat ovat vallanneet sen jopa niin, että istutettujen rhodojen allakin on marjojen varpuja.

   Poista
 8. ♥nam, tuo piiras näyttää niin hyvältä!

  VastaaPoista
 9. Onpa teillä hyvät apajat lähellä. Täällä kauhulla muistelen lapsuuden kesiä, kun koko perhe lähti päiväksi autolla marjastamaan. Marjapaikan pitäisi olla juuri noin lähellä. Makoisan piirakan loihdit pöytään. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuudessa minutkin pakotettiin hyttys/marjametsään. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 10. Vitsit, vähänkö sulla on helppoa noiden mustikan poimimisen suhteen! Minulla oli jo vesi kielellä, että poimin sitten Kolilla mustikoita, mutta ne olivatkin raakoja. Sinne jäivät seuraavia odottelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän viileys on viivästyttänyt marjojen kypsymistä kaikkialla.

   Poista
 11. Voi, mustikoita noin läheltä - ihan kateeksi käy... No, me mennään lähimetsään poimimaan, tien toiselle puolelle. Eipä sinnekään toisaalta kauhean pitkä matka ole ;)

  VastaaPoista
 12. Meillä muksut kävivät eilen poimimassa mustikoita metsän reunasta ja oli kuulema ollut hurjasti hyttysiä. Ei kuulema haittanut, varsinkaan sen jälkeen, kun pyöräyttivät keräämistään marjoista metsämansikka-mustikkapiirakan :)

  VastaaPoista
 13. Joko mustikat ovat kypsyneet? Sinulla onkin lyhyt metsään. Saaliistasi sait upean piirakan. Terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osittain ovat jo kypsiä, riippuu vähän paikasta. Tuohan ei ole varsinaisesti metsää :-) Nuo varvut kasvavat ihan ruusupenkin vieressä.

   Poista
 14. Tämä kesä on ollut suotuisa mustikoille :-)

  VastaaPoista
 15. Täällä joutuu vielä odottelemaan mustikoita, jokunen kypsä on mutta suurimmaksi osaksi ovat raakoja! Minä kerään kyllä metsästä, mutta en kauheasti tykkää hyttysistä. Näinpä olen hankkinut sellaisen lierihatun jossa on hyttysverkko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen verkkohattu on kätevä, mutta aina ne hyttyset onnistuvat pistämään jopa vaatteiden läpi tai jostain paljaasta kohdasta niskassa ja ranteissa.

   Poista
 16. Kumpa kans olisi noin lähellä mustikkaa, niin mäkin kävisin ainakin yhteen piirakkaan niitä kerääs! :P

  VastaaPoista