keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Pukeudu hääpukuun-päivä 15.1.


"Käytä hääpukuasi -päivä on Emilia Heinosen idea piristää tammikuuta ja tuoda hääpuku tai puvun osa kerran vuodessa arkeen. Päivää vietetään ensimmäistä kertaa 15. tammikuuta 2014. Päivään voivat osallistua myös naimattomat ja kukin voi viettää päivää haluamallaan tavalla. Käytä hääpukuasi -päivää ei pidä ottaa vakavasti eikä siitä tarvitse ottaa paineita. Voi käyttää koko pukua tai vain puvun osaa kuten korua, tiaraa, kenkiä tai laukkua. Voi olla huntu päässä kotisohvalla tai mennä puvussa jonnekin – tai olla menemättä. "
Minäkin päätin laittaa hääpukuni päälle vaikka se ei perinteinen valkoinen pitsiluomus olekaan. Häistäni tulee heinäkuussa kuluneeksi 10 vuotta. Eli olin siis jo aikuinen ja kertaalleen eronnutkin.
 
Tallessa on vielä häissä käyttämäni hiusrusetti, jossa oli verkko-osa, joka keräsi poninhännän kuin nutturalle. Sain sen pysymään nykyisissä lyhyissäkin :-) Tuo huivi vain jäi eri tavalla kuin alkuperäisesti oli. ( Olisi pitänyt tarkistaa ensin vanhoista kuvista) Alkuperäisissä kengissä oli takaosa ja korko 'timanteilla' päällystetty, mutta niitä ei enää ole. Samoin pienen pitsilaukun annoin heti kummitytön leikkeihin.


                                             Ja tässä alkuperäinen häissä otettu kuva

 
Sekä takaa, jossa tuo huivi kauniimmin.


Haastan nyt teitäkin laittamaan tänään hääpukunne päälle vaikka vain kuvausta varten!

12 kommenttia:

 1. Kuulin vasta töissä että tällaista päivää tänään vietetään. Omaa pukuani en nyt jaksa kaivaa esille, mutta olen siinä kyllä hääpäivänkin jälkeen "liihoitellut". naamiaisten merkeissä :)
  Pukusi on kaunis ja täydellisesti istuva vielä kymmenen vuoden jälkeenkin. Mukavaa pakkaspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Naamiaiset ovatkin oiva tilaisuus käyttää hääpukua.

   Poista
 2. En taida pukua päälleni laittaa, vartalon malli on niin paljon muuttunut 40 vuoden aikana :D Kaunis on pukusi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Tuskin minäkään voin tuota pukua käyttää kun 40 v häistäni on kulunut....vai pukisikohan vanhainkodin hoitajat sen minulle :-)

   Poista
 3. Hauska idea, mutta taitaa olla melko mahdoton toteuttaa ;) Puku minulla toki on tallella ja pariin kertaan sitä olen kokeillut joskus vuosia sitten ... mutta nyt on tuo ympärysmitta sen verran kasvanut, että taitaisivat saumat ratkeilla, vaikka ei vetoketjua kiinni yrittäisikään :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän idean mukaan voi käyttää vain huntua/tiaraa, hääkenkiä tms. Tai vain ihailla sitä pukuaan :-)

   Poista
 4. Vielä 3-kymppisenä mulla oli kaksi erittäin vahvaa mielipidettä: naimisiin en mene enkä lapsia halua. Toisesta mielipiteestäni olen joustanut muutaman kerran ;)), toisen olen pystynyt säilyttämään eli en pukeutunut hääpukuun ennen enkä nyt =D

  Sinun pukusi on todella kaunis!

  VastaaPoista
 5. Vai sinä vietit sitten tuota hääpukupäivää. Minusta se on ihan hauska idea. Kaunis puku sinulla.

  VastaaPoista