sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Koirien 'missikisat'

Kävin eilen Turussa International Winter Dog Show'ssa katsomassa 'lapsenlapseni' ensimmäistä osallistumista kisoihin.


Voi sitä koirien määrää! Ja haukuntaa! 'Lapsenlapseni' kun ei rodulle ominaisena piirteenä hauku lainkaan. Vaikka lauantaina ei ollutkaan kaikki kilpailuihin osallistuvat rodut esillä, vaan tänään sunnuntaina on lisää eri rotuja näytillä, niin enpä olisi kaikkien eri rotuja osannut nimetä. Joitakin koiria viimeisteltiin hyvinkin perusteellisesti vielä tapahtumapaikalla; nypittiin, pöyhittiin, harjattiin jne.

Palkintoa ei eilen tullut, mutta hyvää harjoitusta sekä koiralle että miniäkokelaalle, joka koiran esitteli. Ehkäpä seuraavissa kisoissa sitten.... koirahan on vasta 1 vuoden ikäinen. Pääasia, että koira on heille rakas perheenjäsen.


Kuten kaikissa messukeskusten tapahtumissa, niin myös tuollakin oli aiheeseen liittyvää tavaraa myynnissä runsaasti. Itselleni ostin tuollaisen rotua esittävän avaimenperän.

9 kommenttia:

 1. Tällaiset tapahtumat ovat kivoja. Olen ollut tuttavan mukana joskus koiranäyttelyssä, ja se oli ihan uusi maailma, jossa pääsi näkemään harrastusta ja innokkuutta lähietäisyydeltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus, ennen lasta, harkitsin koiran hankkimista itsekin ja kävin katsatelemassa koiranäyttelyissä. Laiskana ja miehen astmaisuuden takia koira tai kissakaan tule kysymykseenkään kodissamme.

   Poista
 2. Ihana koiruli!! Ei ole uskollisempaa ystävää <3

  VastaaPoista
 3. Meillä on useita koiria ja niistä lähtee ääntä aikalailla. Toivoisi ainakin päänsärkyisenä ja työpäivän jälkeen että olisivat hiljaisempaa sakkia! Koira näyttelyissä näkee kaikenlaisia kavereita ja monenlaista valmistautumista :D.

  VastaaPoista
 4. Koiranäyttelyt on kyllä melkoisia hulinapaikkoja :) Itse ajauduin hommaan mukaan joskus 15 vuotta sitten, kun kotikoiran kaveriksi toisen samanlaisen hankimme. "Ihan vaan sellasen kotikoiran ja nartun" -sanoilla menimme kasvattajan luokse ja muutaman viikon päästä meillä oli mukanamme uros, jonka menestys heti ensimmäisessä näyttelyssä oli niin huima, että siitä se sitten lähti ;)

  Itse olen kyllä niin laiska, että koiran pitää olla valmis kehään ilman erityisiä valmisteluja ja siksipä rotuvalintani on juuri sellainen pidä ja pese kerran vuodessa -koira. Samaa mieltä olen kanssasi, tärkeintä näyttelyissä käymisessä on sosiaalistaa koiraa ja totuttaa tilanteisiin, joissa on paljon muita lajitovereita ja erilaisia ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoren parin sosiaalisena ja yhteisenä harrastuksena tuon koiran näen ja harjoitteluna vastuuseen mahdollisesti tulevia lapsia ajatellen.

   Poista