perjantai 31. tammikuuta 2014

mankelin aiheuttamaa muutosta

Tämän puolentoista vuoden aikana, jonka olemme asuneet yhdessä mieheni kanssa, hän on kiinnittänyt huomiota siihen kuinka paljon aikaa menee lakanoiden silittämiseen ja työtäni helpottaakseen halusi ehdottomasti mankelin. (Aviossa olemme olleet liki 10v, mutta asuin eri paikkakunnalla)


Talomme kodinhoitohuone/ yhdistetty pukuhuone ei ole suuri, joten siellä piti tehdä pientä muutosta, jotta makelille saatiin paikka. Eli aiemmin tuossa pesukoneen vieressä oli korkea kaappi, joka siis purettiin ja laitettiin tilalle matala kaappi, jonka päälle saatiin mankelille pöytätaso. Myös nuo yläkaapit lisättiin ja totta, meillä mikrokin on tuossa tilassa johtuen keväällä -12 tehdystä keittiöremontista ( ensimmäisiä blogikirjoituksiani) ja haluamastani epätavallisesta keittiökaapistosta, jossa ei ole sijaa mikrolle.
 
Nuo pesuainetyynyt valloittivat kulhon tuikkukynttilöiltä
 

Puretussa korkeassa kaapissa oli ennen likapyykkikorit, mutta nyt piti likapyykille laittaa erillinen kori. Myös peili vaihdettiin isompaan.

 
Kehysten koristeisteellisuus viehättää.
 

Tuolin takana oleva laatikko/taso kätkee sisälleen vesimittarin ja putket. Siinä oli aiemmin puunvärinen penkki, jonka istuinosa oli nostettavissa, jos mittariin tai putkistoon piti nähdä tai päästä käsiksi. Ja koska penkki häipyi, niin joku istuin tarvittiin. Lähdin ostamaan korituolia, mutta kaupassa mieli muuttui, kun näin tuon sanomalehtikankaalla päällystetyn tuolin. Se vaan oli hauska! Tuota ovea ulos etuterassille ei käytetä muutoin kuin paljuun mentäessä ja silloin pitää tuoli siirtää.

 
                                                       Tuolin 'uutiset'


                                                           Seinälle lisättiin pyyhekoukkujaJa pitihän tuon putkistolaatikon päälle jotain laittaa, eli toistaiseksi lyhty, jossa palaa pattereilla toimivat valot.
 
Eikä toki vanha mattokaan enää käynyt, vaan tilalle hankin tuollaisen, jonka pitäisi kestää kosteuttakin.


Ja jotta voitaisiin todeta onko mankelointi nopemapaa kuin lakanoiden silitys, niin toki tarvittiin uusi seinäkellokin :-)

9 kommenttia:

 1. Mankeli olis kyllä ihana mut kun ei mahdu meidän huusholliin :('
  Mukavaa viikonloppua ja ihania unia sileissä lakanoissa.

  VastaaPoista
 2. Ikinä en ole omistanut kodihoitohuonetta, joten tuo näyttää kätevältä! Vanhassa 60-luvun kerrostalossa ei ole oikein tiloja mihinkään x-traan. Kivaa viikonlopun jatkoa!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tila saisi olla hieman isompi, mutta kun asutaan kaksin, niin sovitaan :-) Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Ei ole mankelin voittanutta! Pirtsakkaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Tuo tuoli on ihan superkaunis! Ja mankeli on kätevä kun se on käsillä paikassa jossa sitä tulee oikeasti käytettyä! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Mullakin on mankeli jossain varastossa, ollut jo vuosia, mutta enpä vaan ole saanut tuotua sitä sisälle. Vaikka mankeloidut lakanat ovat ihania (muistan niiden tuoksun lapsuudesta!), epäilenpä tulisiko minun sitä käytettyä. Sitä paitsi meillä tuota lakanapyykkiä on aina niin törkyisen suuri määrä...Aivan ihana tuoli ja peilinkehys :)

  VastaaPoista