lauantai 15. syyskuuta 2012

Takkatuli

Eilen, kun Isaac-myrskyn jälkirippeet toivat tuulet ja sateen Suomeenkin, laitoimme syksyn ensimmäisen kerran tulen takkaan. Ja kylläpä olikin taas mukavaa katsella liekkejä. Joku on jossain sanonut, että on kolme asiaa, joita ei kyllästy katselemaan; nukkuva lapsi, virtaava vesi ja elävä tuli.
Takka on myös näkyvä osa sisustusta, jonka paikkaa ei voi siirtää.

Takan päällä on isäni lapsuuden kodista vanha Arabian lautanen massaleimalla sekä kookas messinki heloitetttu sarvi, joka on löytö Somerniemen kesätorilta muutaman vuoden takaa.
Sarvi ei tietenkään mahtunut moottoripyörän sivu- eikä takalaukkuun, joten jouduin pitämään sitä sylissäni ajon ajan eli noin 100 km matkan. Pikkuisen oli hankalaa, mutta mitäpä sitä ei tekisi saadakseen haluamansa 'aarteen' kotiin :-)

5 kommenttia:

 1. tuo lautanen on kyllä koree..arabiat kaiketi aina miusta niin yli ihania. sulla on muuten tämä tekstivarmennus päällä eli pitää todistaa jotta ei ole robotti..voiskos sen ottaa pois, ei meinaa läpi päästä millään siitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kävin poistamassa varmennuksen. Se ilmeisesti on oletuksena päällä.

   Poista
 2. Robottivarmenteet on kyllä välillä niin vaikeita ja epäselviä, ettei meinaa mennä oikeen millään.

  VastaaPoista
 3. Yksi niistä asioista joista unelmoin on juuri tuo oma takka. Elävän tulen katsominen on jotenkin niin rauhoittavaa.
  Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
 4. Nuo kolme asiaa, tuli, vesi ja lapsi, allekirjoitan minäkin. Tulen lämmössä on jotakin aivan muuta kuin sähköpatterin.

  Moni hekuttaa Somerniemen kesätoria. En ole sinne vielä "ehtinyt" vaikka matkaa ei ole kuin reilut 40 km. Hieno löytä tuo sarvi.

  VastaaPoista