keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Keittiöhaasteeseen vastaus

Sain Kartanonrouvalta haasteen kuvata ja kertoa keittiöstäni. Tänä keväänä keittiötämme remontoitiin osittain ja siitä olen kertonut aiemmin .

Hallitsevin elementti keittiössämme on tuo keväällä vaihdettu kaappi, jonka haimme peräkärryllä pohjanmaalta räntäsateisena päivänä. Se ei ole pohjalaista puuseppätuotantoa, vaan tuotu Portugalista ja tyyliltään empireä. Tässä kuvattuna vielä ennen keittiön siirtoa:

Koska tuossa kaapistossa ei ole laskutilaa ala- ja yläkaapiston välissä, niin käytänöllisyydestä piti tinkiä sen verran, että mikroaaltouuni siirtyi kodinhoitohuoneeseen, mutta kun  sitä ei käytetä päivittäin, niin eipä ole arkea haitannut. Kaapin asennuksen yhteydessä lasiovellisten kaappien takaseiniin teetettiin peilit ja laitettiin pienet halogeenivalot kaapin katon läpi valaisemaan ylintä hyllyä. Tuon kaapin halusin saadakseni kaikki keräämäni kristallit yhteen tuohon vitriiniosaan ... eivät ihan kaikki mahtuneet.
Keittiössä ei ole lainkaan verhoja, vain tummaa puuta olevat kaihtimet. Ruokapöytä on 2 metriä pitkä ja miehen suvusta periytynyt. Tuolit on hankittu antiikkiliikkeestä, jossa niiden kerrottiin olevan 1800-luvun lopusta.
Käytännöllisintä meillä on kai lieden yläpuolella roikkuva 'himmeli', jossa roikkuu Heirolin työvälineitä.
Parhaimpina astioinani pidän Villeroy & Bochin Old Luxembourg-sarjaa, jota on kertynyt niin ruoka- kuin kahviastiastot sekä erilaisia tarjoiluastioita.
Juhlakattaukseen sopii myös kankaiset, vanhat, pellavaiset ruokaliinat, jotka joku on nimikoinut. Nämä siis kirpputorilöytöjä.
Koska olen innokas haalimaan kaikkea kauniina pitämääni, niin olen myös keräillyt 70-luvun suomalaista lasia, joista osa on keittiön erkkeri yläpuolella olevalla hyllyllä.
Hyllyn alareunassa roikkuu juomasarvia, jotka on tehty lehmien sarvesta ja koristeltu metalliheloilla ( tinaa?). Tosi tarpeettomia, mutta pidän niistä.

Keittiöön ei ole ovea, vaan on avotilaa eteiseen ja olohuoneeseen ja siinä keittiön rajalla on vitriini tina- ja alpakkaesineille.

 
Viinipulloteline piileksii nurkassa.


Ja tärkeintä keittiössä on ruuan tuoksu, ruokailevat ihmiset ja mukavat puheenaiheet. Moni ihminen on ruokaillut tässä keittiössä ja sen jälkeen jatkanut normaalia tervettä elämää :-)

7 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman kaunis tuo kaappi. Ei siihen muuta voi sanoa...

  VastaaPoista
 2. Upea kaappi :) Kuulen korvissani iloisen puheen sorinan ja tunnen nenässäni hyvän ruuan tuoksun kauniissa keittiössä :)

  VastaaPoista
 3. Komea kaappi. Sinulla on paljon kauniita esineitä.

  VastaaPoista
 4. voi vistit miten ihana kaappi..ja nuo siun ruokailu astiat on namut, unohtamattakaan hopeisia ja alpakka kippoja ja kuppeja..ah.. <3

  VastaaPoista
 5. Paljon kaikkea kaunista! Pidän myös noista sinikukkaisista astioista. Ja vanhat tuolit ovat todella komeat.

  VastaaPoista
 6. Oli kiva tutustua teidän keittiöön! Meillä sama maku lautasten suhteen :)

  VastaaPoista
 7. Mahdottoman komea kaappi teillä keittiössä!

  VastaaPoista