sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Sain haasteen Mehtäemännältä. Haasteen nimi on "10 kuvaa kesään" ja tarkoituksena on kuvata kodin ikkunan maisema nyt, seuraavan kuukauden päästä ja sitten taas seuraavassa kuussa jne. Kerätä kuvat sitten kollaasiksi ja kappas, kun kymmenen kuvaa on otettu, on jo pian juhannus!
 
Kun ikkunalasin läpi kuviin tulee heijastuksia, niin minä otin sitten oman ensimmäisen haastekuvani yläkerran parvekkeelta.
 
Vasemmassa alakulmassa takaterassin kivetystä ja portaat johtavat metsärinteeseen, jossa vain rhodot istutettuja ja muu kasvillisuus luonnonvaraista.

Haasteen laitan eteenpäin seuraaville:
                              Palomäen torpalle
                              Villa Bohemialle
                              Suvipihalle
                              Päärynäpuun varjoon
                              Pähkinäpensaan alle
                             
Nyt pitää laittaa kalenteriin muistutus kuvat seuraavien kuukausien 16. päivänä samasta kohdasta.

 

10 kommenttia:

 1. sulla on siis noita rhodoja..mahtaakohan ne viihtyä toisen puun varjossa??agrimarketissa ei tietenkään taas "ammattitaitoinen "myyjä osannut vastata..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaanpa minä, kun tiedustelusi tässä huomasin. Rhodot viihtyvät vallan mainiosti puolivarjossa ja varsinkin mäntyjen alla.

   Poista
  2. "Rhodot viihtyvät mainiosti suomalaisessa happamassa metsämaassa. Jos istutuspaikan maa on turvepitoista, sitä ei tarvitse parantaa millään tavalla. Koivu ja kuusi eivät sovi seuralaiskasveiksi, ja vaahterankin seuraa kannattaa välttää. Kotipuutarhassa alppiruusuille tulee varata männiköt ja varjopaikat. Pensaita ei myöskään kannata istuttaa nurmikon keskelle. Männikkö on hyvä kasvupaikka, kunhan se on sopivan harva."

   Meillä ne ovat osittain mäntyjen ja katajien varjossa, mutta muutoin etelärinteessä, joka on vanhaa metsänpohjaa.

   Poista
  3. Ja minä kun olen ihmetellyt kuusen alle kuukahtavia rhodoja! Ensi keväänä sitten tietää istutella mäntyjen aluksille.

   Poista
  4. Nyt muistin tulle lukemaan kyselyni..eli saankin noita rhodoja laitettua maakellarin edustalle. lehtikuusen alle en uskalla istuttaa. Laitankin tällä viikolla oikein kuvan kanssa oman blogini puolelle kyselyä, että mitäs sen alle laitetaan..vai tyydynkö ruukuissa istutettuihin tuijiin ja kukkasiin.

   Poista
 2. Kiitos kivasta haasteesta!

  Parvekkeeltasi on kaunis näkymä!!

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta. Lähdinpäs heti räpsimään kuvasia.

  VastaaPoista
 4. Joskus olenkin jo ottanut ikkunakuvia nätin valon vallitessa, harmi ettei niitä voi tässä käyttää :) otetaanpa siis haaste vastaan.

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta, oli kiva haaste.
  Portaat tekevät maiseman aina mielenkiintoiseksi, kaunis ikkunamasema.

  VastaaPoista