perjantai 21. syyskuuta 2012

hyvä päivä jäädä kotiin!

Tänään, kansallisena etätyöpäivänä, on hyvä jäädä kotiin.

Viime syyskuussa yli 10 000 suomalaista teki historiaa tekemällä etätöitä Suomen ensimmäisenä kansallisena etätyöpäivänä. Tänä vuonna tavoitteenamme on tuplata osallistujamäärä. Olethan jo ilmoittautunut mukaan?

Etätyöpäivä on myös ekoteko.
"Suomessa tehdään päivittäin yli 2 miljoonaa edestakaista työmatkaa, joiden suoritteesta kolme neljäsosaa eli 75 prosenttia kuljetaan henkilöautolla. Keskimääräinen työmatkan pituus on 13 kilometriä, johon aikaa kuluu noin puoli tuntia. Työmatkat aiheuttavat ruuhkahuippuja erityisesti aamu- ja iltapäivällä ja kasvattavat näin työmatkoihin käytettyä aikaa entisestään.
Pitkien työmatkojen ympäristönkuormitus on merkittävintä. Yli 20 kilometrin työmatkojen osuus on vain 13 prosenttia kaikista alle 150 kilometrin työmatkoista, mutta nämä matkat aiheuttavat 58 prosenttia kaikista aiheutuvista työmatkakilometreistä. "

                                                             Tehokasta työpäivää!

5 kommenttia:

 1. Mukavaa etäpäivää ja viikonloppua! Mulla on vuoden ajan kotipäivä joka päivä, kun köllöttelen vuorotteluvapaalla. Varsinainen ekoteko siis! ;O)

  VastaaPoista
 2. Hyvää etätyöpäivää! Itselläni on sellainen työ ettei etätyömahdollisuutta ole, mutta teen ekotekoja päivittäin kulkemalla työmatkat kävellen :)

  VastaaPoista
 3. Hieno idea, niille joiden työssä se käy.

  VastaaPoista
 4. Tätä kannatan lämmöllä, mutta itse en voi osallistua ammattini takia. Olis kyllä kiva, jos voisin.

  VastaaPoista
 5. Olen aina ollut etätyön kannalla jos se vain on mahdollista :)

  VastaaPoista