Kiertely oli hikistä puuhaa, mutta tein mielestäni hyvän löydön ja halvan kaupan eli ruusuinen kahviasto irtosi 10 eurolla.
Syysleimu
Ketoneilikkaa ruukussa.
Etualalla Mustilasta ostettu pieni Lännenhemlokin alku ja puun onkalossa useamman vuoden veittänyt vanha joulupossukoriste.
Myös vanha silitysrauta on useamman vuoden viettänyt taivasalla.
Ruusukvittenin raa'at hedelmät.
Altaan kumiankoilla sentään oli mukava vilvoittelupaikka :-)
Hauska possu luuraa kolosta :D
VastaaPoistaMikäs tuo ruusukvitteni on ? Mulle uusi tuttavuus. Onko sen marjat syötäviä ?
Mekin kävimme yhdellä rompetorilla tänään. Mukaan ei jäänyt kuin 3 kirjaa.
Ruusukvittenistä voi tehdä marmeladia, mutta itse en ole koskaan tehnyt.
PoistaKvitteni-kardemumma-marmeladi:
Valmisteluaika: 20min.
Keittoaika: 45min.
Määrä: n. 1,6kg
1,2 kg kvitteneitä
1 l vettä
1 appelsiini pituussuuntaan halkaistuna,
ohuiksi viipaleiksi leikattuna
3 rkl kokonaisia kardemummia
1,4 kg sokeria
Kuori kvittenit, poista siemenkodat ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi.Kaada kvittenit, vesi ja appelsiiniviipaleet kattilaan.
Sido kuori ja siemenkodat harsokankaan sisään, lisää kattilaan.Keitä kvitteneitä, kunnes ne ovat pehmenneet.Nosta kangaspussi kattilasta ja puserra kuivaksi.Survo hedelmiä kattilan reunaa vasten.
Murskaa kardemummat ja lisää kattilaan.
Kaada joukoon sokeri ja kuumenna vähitellen samalla sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut.Keitä kovalla lämmöllä, kunnes seos on tarpeeksi hyytynyt.
Tee hyytymiskoe lusikalla eli jos seokseen jää lusikalla vedettäessä vana, seos on valmista.
Kaada kuumiin steriloituihin purkkeihin,
sulje ja kiinnitä etiketit.
Keltaiset ankat mukava piristysruiske puutarhassa!
VastaaPoista