torstai 5. heinäkuuta 2012

Rakkauskirjeteline

Minulla on kirjeteline, jonka hankin vuosia sitten eräästä antiikkiliikkeestä. Nimesin sen heti rakkauskirjetelineeksi. Olisi sen voinut ottaa arkiseenkin käyttöön ja vaikka laittaa siihen maksamista odottavat laskut, mutta keräsin siihen muutaman vanhan kirjeen, jotka on kirjoitettu kauniilla käsialalla. Eivät valitettavasti sisällä tulisia rakkaudentunnustuksia tai haikeaa kaipuuta :-)

Jospa vieläkin joku kirjoittelisi tuollaisia kirjeitä eikä pelkkiä sähköposteja ja tekstivietejä! Nuo kirjeet eivät siis ole kuuluneet edes perhepiiriini henkilöille, vaan olen ne ostanut.

Kirjeiden käsialalla ei ole hutiloitua.
 

Nykyään suhtautuminen käsinkirjoittamiseen on toinen:
Aistimotorisesti
on yhdentekevää, onko silmukoita
vai ei. Monimuotoiset kirjaimet ja tarpeettomat
vieraat elementit vain rasittavat kirjoittamisprosessia.
Neurofysiologinen
kirjoitusmuoto tarjoa toiminnallista etua, sillä
aivot selviävät hyvin erilaisten muotojen tulkinnasta
myös graafisella alueella.
tosiasia on, ettei mikään

 ( Lainattu Opetushallituksen sivuilta)


4 kommenttia:

 1. Hieno teline ja kauniisti kirjoitettuja kirjeitä! :)
  Itsekin olen kirjoittanut/saanut lukemattoman määrän kirjeitä matkan varrella. Harmi tosiaan, että kaikki on muuttunut sähköiseksi...

  VastaaPoista
 2. Kaunis teline :) Harrastin lapsena kirjeenvaihtoa, mutta sitten tuli netti ja aikuisten tärkeät menot, eikä kirjeenvaihdolle muka ollut enää aikaa... Luulenpa, että ihmiset alkavat taas kirjoittelemaan enemmän toisilleen, koska postilaatikossa odottavassa paperikirjeessä vain on sitä jotain!

  VastaaPoista
 3. Kiva, kun jätit kommentin blogiini, niin löysin tieni tänne :) Aivan ihana tuo kirjeteline ja niin nostalgisen sykähdyttävät kirjeet siinä. Kaunis kokonaisuus.
  Haleja ja terkkuja SisustEllenistä♥

  VastaaPoista