perjantai 5. lokakuuta 2012

Tuikkuja

Koska tuikkuja kuluu runsaasti, niin säilytän ne näkösällä ja helposti otettavina vanhassa alpakkaisessa pitsiastiassa, jonka olen vuosia sitten ostanut kirppikseltä.
Vaikka sitä ei ihan kirkkaaksi enä saa, niin nuo reunat ovat mielestäni kauniit.
Eilen kauppaan lähtiessäni katsoin, että tuikkuja olisi vähän jäljellä, joten ostin niitä lisää. Ja ihan huvikseni sitten uudet 50 kappaletta siihen laitettuani laskin, minkä määrän olin laskenut olevan vähän ja 36 kappaletta oli tuo vähän, eli lisäyksen jälkeen oli 86 kpl. Mitään ihania hajustettuja tuikkuja en voi käyttää, kun miehellä on astma ja ne tuoksut ottavat häntä henkeen.

Keittiön pöydälle laitoin vaihteeksi tuikut vanhaan Kiinasta peräisin olevaan painavaan puuastiaan, joka viehättää puun kuluneisuuden vuoksi. Lisätäytteenä muutama kivi ja tuikut tina-kippoissa.


4 kommenttia:

 1. nuo tuommoiset alpakka astiat on ihania..minäkin olen niiden suurkuluttaja. mukavaa kun niistä henkii se ajan patina, koska oikeasti vanhat eivät tosiaan enää kirkastu..

  VastaaPoista
 2. Ihanan pitsinen. Patina tuo niihin lisää tunnelmaa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis alpakka vati, tuikut aina otto valmiina :) Meillä poltetaan osa tuoksuvia ja osa tuoksuttomia, jos kaikkiin laitan tuoksullisen niin on liian voimakas tuoksu :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis tuo alpakkavati. Meillä poltetaan vaniljan tuoksuista tuikkua nyt iltapimeillä.

  VastaaPoista