maanantai 8. lokakuuta 2012

Mennyt viikonloppu

Minulla oli lauantaina vanhojen työkavereiden tapaaminen. Tuo meitä yhdistänyt työpaikka loppui, joten saimme lopputilit kaikki melkein yhtäaikaa, joten lieneekö se meitä niin yhdistävä tekijä, että vielä liki 20 vuoden jälkeenkin tapailemme joukolla. Työpaikka oli lisäksi naisvoittoinen, joten pienten kateusriitojen ohessa tiesimme toistemme kotielämästäkin yhtä sun toista. Ikähaitarimme on noin 15 vuotta, eli osa on jo siirtynyt eläkkeellekin. Tämän kertaisessa tapaamisessakin jutut luistivat kuin juuri olisimme edellisen kahvitauon rupatteluista jatkaneet. Päivitettäviä juttuja oli tietenkin jokaisen perhetapahtumat; omien vanhempien sairastumiset ja kuolemat sekä lapsien opiskelut ja mahdolliset perheet sekä joidenkin tulo isoäideiksi. Rupattelun ja naurun merkeissä kului kuusi tuntia nopsaan. Osa meistä pitää keskenään yhteyttä myös tiiviimmin mailitse, mutta seuraava tapaamisemme joukolla on joskus ensi vuonna. Oikein piristävä tapaus!

Kävin myös isääni tapaamassa sekä äidin luona vanhainkodilla. Isäni ei enää jaksanut omaishoitajana äidilleni, joten hän joutui laitokseen tänä kesänä vaikka ei niin kovin iäkäs olekaan.

Pistäydyin myös lapseni luona ja vein hänet sekä miniäkokelaan ulos syömään. Heidänkin elämänsä opiskelu- ja työtilanteet tulivat päivitettyä. Vaikka yhteyttä pidetään puhelimitse, niin kyllä nuo tapaamiset ovat korvaamattomia.

Pääsin vähän shoppailemaankin muualla kuin nykyisen asuinalueen kaupoissa ja kun palasin kotiin kahden päivän ja yhden yön poissaolon jälkeen niin oli mieskin tosi iloinen ja muka kaivannut :-)

3 kommenttia:

 1. Sinulla oli hyvä viikonloppu, monenlaisia tapaamisia. Hienoa, että äidillesi järjestyi hoitopaikka. Niitä on aika vaikea saada. Meidänkin täytyi soitella ja odotella paikkaa yli 2 vuotta. Ja vielä silloinkin, kun paikka löytyi, oli kotipalvelun väki sitä mieltä, että äiti pärjäisi kotona. Nyt kävi näin, ettei äiti kerinnyt nauttimaan vanhainkodin palveluista kuin yhden kuukauden.

  VastaaPoista
 2. Heippa!

  Villa Wallinin sivuilta tänne tupsahdin ja heti lukijaksesi kirjauduin....
  Pisti silmään kommenttisi Myllyn Prismasta, eli olet täällä samalla suunnalla, kuin Anne-Mari ja minä...:))

  Tuollainen on mukavaa, että tapailette.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus, en ole tavannut Anne-Maria, enkä asu siellä suunnalla. Meillä on kakkosasunto siellä päin ja tuttavia, jonka vuoksi käyn shoppailureissuilla myös Myllyssä.

   Poista