maanantai 13. lokakuuta 2014

Leipomuksia

Eilen vietettiin mieheni synttäreitä perhepiirissä vaikka varsinainen vanhenemispäivä onkin tällä viikolla, joten lauantaina sekä eilen aamupäivästä leivoin tarjoiluja.

Tällä kertaa päällystin tiikerikakun valkosuklaakuorrutteella, mutta vaikka kakku oli täysin jäähtynyt, niin kuorrute imeytyi osittain kakun sisään eikä tulos ollut kaunis nytkään (edellinen tomusokerikuorrutehan oli liian paksua). Jospa kolmas kerta sitten toden sanoo...

 
Lokakuun Yhteishyvän Ruokavihkosesta otin ohjeen hyydytettyyn lohipiiraaseen ja sen onnistumiseen sekä makuun olin ainakin itse tyytyväinen.

 
Lokakuun Pirkasta resepti vaahtokarkkikakusta herätti mielenkiinnon kokeilla. Tulos lattean näköinen, mutta tuossa vain ohut paistettu pohja ja päällä vaahtokarkeista, maidosta ja murskatuista puolukoista hyydytetty seos. Ulkonäöstä huolimatta maukas, eikä liian makea vaikka vaahtokarkkeja tuohon laitettiin 200g.

 
Täytekakun kanssa otin riskin, sillä en ole koskaan ennen kokeillut kermanhyydytysjauhetta. Maustamaton kerma vatkataan vaahdoksi normaalisti ja sitten se sekoitetaan tähän cappuccinon ( muitakin makuja löytyy) makuiseen seokseen eli tuon paketin jauheeseen lisättiin vain vesi.


Miehen vastalauseista huolimatta laitoin kakun päälle kynttilät Tigeristä aikoinani ostamaani kakkukynttelikköön.
 
Unohdin nyt kuvata kylmäsavustetusta porosta tehdyn peruspiirakan, koska sitä olen tehnyt aiemminkin.
 
 

20 kommenttia:

  1. Täällä vesi kielellä ihastelen leipomuksiasi.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä leipomuksia! :) Ja aivan yli ihan tuo kakku kynttelikkö.

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköisiä herkkuja! Sokerikoukussa olevalle maistuisi kyllä tuo lohipiiraskin!

    VastaaPoista
  4. No huh, kun upeita leipomuksia. Itse en ole niin makean päälle, mutta tuo lohipiirakka kuulostaa hyvältä, Olen vain laittanut vihkosen talteen, mutta en vielä tutustunut, mitä sieltä ruokavihkosta tällä kertaa löytyy.

    VastaaPoista
  5. Onpa maukkaan oloisia leipomiksia!

    VastaaPoista
  6. Nam:-) kiva idea tuo kakkukynttelikkö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saahan aikuistenkin kakkuun laittaa vähän lapsellisesti kakkukynttilät :)

      Poista
  7. Kyllä maistuisi täälläkin.Monenlaista olet leiponut ja herkuilta näyttää!

    VastaaPoista
  8. Mahtavat tarjottavat olet loihtinut, täälläkin vesi kielellä. Saako tuota capucinon makuista jauhetta normaalista kaupasta? Tarkoitan jotain Prismaa, Citymarkettia, S-Markettia tms. Voisin kokeilla vaikka isänpäivänä.
    Olet tehnyt jo ainakin kaksi tiikerikakkua, kun minä vasta suunnittelen. Äitini teki ennenvanhaan aina tiikerikakkua, kyllästyin siihen silloin, toiset kyllä tykkäsi.
    Nykyään olen niitä jo tehnytkin, mutta edellisestä tekemisestä on todella pitkä aika.

    Jatka vaan kokeilua, siis sen kuorrutuksen suhteen. Minä kun aloin tekemään "uudestaan" tiikerikakkuja, niin viikoittain kokeilin eri ohjeita, ennen kun sain mieleiseni. Samaa kokeilua olen tehnyt porkkanakakun kanssa. Mknulla kn monta ohjetta, vielä en ole mieleistäni löytänyt, semmoista mitä joistakin kahviloista saa.
    Meillä sama maku astioiden suhteen, minullakin Villeroy & Boch Old Luxembourg astiasto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin tuon cappuccinojauheen Lahden Kärkkäiseltä. En ole katsellut Prismoista enkä CM:eista.

      Kuorrutekokeiluja tulen jatkamaan kunnes oikeanlainen löytyy :-)

      Old Luxembourg on ajaton, juhlava ja kaunis astiasto, johon on saatavilla paljon eri osia niin ruoka- kuin kahvitarjoiluunkin.

      Poista
    2. Vielä minä tätä vanhempaa viestiä kommentoin, että kauppalapulle on nyt kirjoitettu capuccinokuorrutteen nimi valmiiksi, katson oman kylän kaupat ja jos ei löydy, niin Tampereelta varmasti löytyy.

      Poista
  9. Voi mitä herkkuja olet taikonut<3 Vesi tuli kielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa herkuista päätyi roskiin, kun kaikkia ei syöty ajoissa.

      Poista