tiistai 7. lokakuuta 2014

Pihalelut

Jo muutama viikko sitten ostin lehti-imurin ja täytyy ihmetellä, että miksi vasta tänä vuonna. Niin kätevä on imuroida pihan kivetyiltä alueilta lehdet ja muu roska entisen harjaamisen sijaan. Kivettyä aluetta pihallamme on muutama sata neliötä. Laitteen ääntä insinöörit voisivat kehitellä hiljaisemmaksi, mutta en häiriköi sillä naapureita sunnuntaisin  :)
Nurmialueet haravoin nyt perinteisesti, sillä viimeksi nurmikkoa leikatessani ruohonleikkurista tuli savut pihalle, kun laakeri leikkasi kiinni. Ilmeisesti sille oli liikaa kerätä ja silputa sekä ruoho että puista pudonneet lehdet.
 Tänään posti toi tilaamani uuden samanlaisen ruohonleikkurin, sillä olen ollut tyytyväinen tuon keveyteen kun meillä nuo nurmialueet ovat eri tasoilla ja konetta joutuu nostamaan portaistakin.
Todennäköisesti tänä vuonna ei enää nurmikkoa tarvitse leikata, joten leikkurikin kootaan vasta keväällä, mutta onpahan sitten valmiiksi kotona.
Ja pakkaukset ovat vahvaa tekoa, eli oikean käden nimetön kärsi vaurion laatikkoa avatessani.
Tuo geelikynsi vaan singahti irti ja oman kynnen kärki katkesi.
                                       Onneksi huomiselle on varattuna aika kynsihuoltoon :-)

 

 

 

 

12 kommenttia:

 1. Onko tuo sähkökäyttöinen vai bensa ? Meidän bensa vehje pitää ihan kamalaa ääntä, onneksi sillä ei oteta kun kerran syksyssä :) Voi kynsi parkaa :)

  VastaaPoista
 2. Tuo lehti-imuri on tosi kätevä. Itselläni on sähkökäyttöinen. Siinä on toiminnot sekä imulle että puhallukselle, ihan tarpeen mukaan. Ainoa asia, mitä minä moitin, on sähköjohdon lyhyys. Se kun tahtoo irrota jatkojohdosta. Insinöörit olisi saanut laittaa siihen 1.5 m johdon, niin pysyisi paremmin. Miten sinun laitteessasi. Rapatessa roiskuu, sanoisin tuosta sinun "kynsivammastasi", mutta onneksi saat siihen pian avun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköllä tuokin. Puhallusta en ole kokeillut, vain imuroinut. Ruohonleikkurikin sähköllä, joten olen tottunut toimimaan johdon kanssa ja laitan tuon liitoskohdan "solmuun" niin ei irtoile

   Poista
 3. Imuri näyttää kätevältä... mutta voih miten tuolle kynnelle nyt kävikään...

  VastaaPoista
 4. Kynsiparka, onneksi pääset pikaisesti huoltoon. Sullakin on aina niin kauniit kynnet.

  VastaaPoista
 5. Meidän sorapihallamme lehtipuhallin/imuri on ainoa vaihtoehto saada lehdet pois. Valitettavasti, sillä olen aina vihannut noita äänekkäitä laitteita. Ei auttanut muu kuin nöyrtyä, ihan hyvä se on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme etteivät pyri kehittämään näiden laitteiden melutasoa.

   Poista
 6. Tuo lehtipuhallin/ imuri voisi olla kätevä, mutta minua häiritsee niiden kova äänisyys. Pakettien avaaminen on näköjään vaarallista touhua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevyys ja nopeus voittavat äänekkyyden epämielyttävyyden.

   Poista