tiistai 9. syyskuuta 2014

Remppaa

Mieheni oli alkanut rakentaa tätä taloamme ennen kuin olemme tavanneet, joten en ole päässyt aikoinani vaikuttamaan rakennusprojektiin mitenkään vaikka talo ei ollut vielä valmis kun aloimme seurustelemaan noin 13 vuotta sitten. Vaikka olemme olleet avioliitossa 10 vuotta, niin muutimme yhteen vasta 2½ vuotta sitten. Sen jälkeen joitakin remontteja on jo tehty ja nyt oli vuorossa yhden alakerran huoneen muutos. Lähtötilanne oli se, että seinät siinä olivat puunväristä panelia, katto kyyhkynsinisellä vahalla käsiteltyä panelia ja lattia peruskeskiruskeaa laminaattia. Ensin siis piti purkaa paneelit seinistä ja laminaatit lattiasta.Kattoon laitettiin valkoiset paneelit entisten päälle. Seinät levytettiin ja saumakohdat sekä naulankannat paklattiin ennen tapetointia ja lattian laittoa.

 
Ja kuten kaikissa remonteissa suunnitelma elää työn edistyessä, niin meilläkin eli tuosta huoneesta poistettiinkin yksi seinä, jonka takana oli eteisen puolella vaatekaappi. Tilasta tili siis yhtenäinen eteisen kanssa. Tuo kaappi siis siirtyi väliseinästä huoneen seinustalle. 
Kaikki seinät laitettiin samalla valkoisella, hieman kohokuvioidulla, himmeästi kiiltävällä tapetilla ja lattiaan tuli harmaa laminaatti. Ikkunanpuitteet jäivät (toistaiseksi) maalaamatta valkoisiksi. Verhokapan alareunaan on tulossa ( kunhan eBaysta saapuvat) ommeltavaksi roikkumaan parin sentin mittaisia kristalleja, jotka samalla toimivat painona, että kappa laskeutuu paremmin.
 
 
Tuon keinuhevosen mieheni isä on saanut 4-vuotiaana syntymäpäivälahjaksi vuonna 1938 ja tuon tuolinhan ostin keväällä kodinhoitohuoneeseen, mutta nyt se muuttikin tänne.
 

 
Sohvasänky toimii vierasvuoteena. Ompelin siihen uuden päällyksen huonekalukankaasta ja reunaan tietenkin pitsi. Myös tyynyihin uudet väreihin sopivammat päällyset.


 

 
Nyt huoneen puolelta on avoin näkymä eteiseen, jossa seinän yläosa on vuolukiveä ja tuo alaosa vanhaa ladonseinälautaa.


Remontti aloitettiin 22.8 ja koko sunnuntai (7.9) meni siivotessa rakennuspölyä kaikkialta sekä tuosta huoneesta poistuneiden huonekalujen uudelleen sijoittamisessa. Eilen mies vei kaatopaikalle 100kg entisiä laminaatteja.
 
Onni on käsistään kätevä aviomies :-)
22 kommenttia:

 1. Hieno muutos - ja onni on värisilmää omaava vaimo;)

  VastaaPoista
 2. Upea muutos ja tuo keinuhevonen oikea aarre! Meilläkin alkamassa pientä remppaa, mutta siitä blogissa sitten myöhemmin. Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, keinuhevosta ovat vuosien saatossa lapset 'kurittaneet', joten harjas on leikelty. Samoin mukavaa päivää!

   Poista
 3. Oho ja Wau! Oikein hyvännäköistä. Ja heppa on oikea aarre!!

  VastaaPoista
 4. Nopsaan olette rempan saaneet tehtyä! Kaunista! Tosiaankin tuo keinuhevonen on aarre!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on gerbiilin kärsivällisyys mitä tulee remontin keskellä elämiseen ja onneksi mies ymmärtää sen ja tekee aina parhaansa saadakseen hommat nopsaan valmiiksi :-)

   Poista
 5. Hieno lopputulos! Puunvärinen paneeli on ehkä yksi eniten kammoksumani materiaali sisutuksessa, en tykkää siitä edes mökkityylinä, se jotenkin pinttyy ajan kanssa ikävän näköiseksi. Vaaleat sävyt raikastivat huonetta kummasti. Mullakin olisi hirmmuinen into alkaa laittaa joitakin huoneita uusiksi, mutta mies on kiinni terassin rakentamisessa, joten en uskalla asiaa edes ehdottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Tänä keväänähän mies jo uusi kodinhoitohuoneen, WC:n ja pienen etuterassin sekä pinnoitti betonikivillä noin 100 m2 pihaa. Olen hyvä keksimään miehelle puuhastelua ettei pitkästy :-)

   Poista
 6. Onhan teillä ollutkin urakkaa! Kaunis tuli lopputuloksesta<3 Tykkään väreistä ja keinuhevonen on ihanan vanha ja antiikkinen.

  VastaaPoista
 7. Todella on onni käsistään kätevä aviomies, kaikki sujuu helpommin :) Ihana ja erikoinen tuo vuolukivi yläosassa, sopii hyvin. Meillä pitäisi aloittaa keittiö remppa, olen saamaton kaappien valinnan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vuolukivi-ladonseinä jatkuu eteisestä olohuoneen puolelle koska sillä seinällä siellä on vuolukivitakka.

   Keittiöremonttimme kuvat ja tarina löytyvät http://eloaonnessa.blogspot.fi/2012/04/keittion-sisustamista.html ja http://eloaonnessa.blogspot.fi/2012/03/keittioremontti-valmistui.html

   Poista
 8. Ihasti saitte remontilla raikastettua huoneen ilmeen. Tykkään myös sohvasängyn värimaailmasta.

  VastaaPoista
 9. Kauniilta näyttää,onnistunut remontti :)

  VastaaPoista
 10. Kyllä se valmistunut remontti palkitsee kovan työn. Ihana tuo heppa.

  VastaaPoista
 11. No, nytpä sitten sait oman kädenjälkesi kotiisi! Koti ei tunnut kodilta, ellei sitä ole itse sisustanut ja laittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustus oli ennenkin 'käsialaani', mutta nuo vaihdetut pinnat eivät.

   Poista