lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulu Tallinnassa

Vietimme joulun kaksin mieheni kanssa Tallinnassa, eli menimme sinne jo maanantaina ja tulimme pois Tapanin iltana. Menomatkalla aallot olivat 4m korkuisia, joten enpä ollut ainoa, joka voi pahoin. Kaikki kävelivät sivuaskelia ottaen kuin 2:n promillen humalassa.

Sää ei suosinut, sillä joulutorikaan ei tuulisena ja sateisena näyttänyt lainkaan mainoskuvien kaltaiselta. Ei tehnyt mieli yhtään jäädä siemailemaan lämmintä hehkuviiniäkään vaan nopean kiertelyn jälkeen sisälle seinien suojaan.


Yhtä kostean näköistä myös ikkunan takaa kuvattuna.


Hotellipakettiin kuului myös illalliset aattona ja joulupäivänä, mutta kun aaton aterialla oli käyty, niin emmepä menneet enää seuraavana päivänä vaan ruokailimme muualla. En ole minkään perinteisen jouluruuan ystävä ja nuo paikalliset versiot niistä houkuttelivat vielä vähemmän. Lisäksi tarjoilijoiden kiire, täysi ravintola sekä suuresta ihmismassasta johtuva meluisa hälinä lisäsivät epäviihtyvyyttä.

Muutoin vietimme kiireetöntä yhdessäoloa ja koska lisäksi olin flunssassa, niin mieskin jaksoi saman määrän kierrellä kauppakeskuksia kuin minäkin. Hän jopa ihmetteli heikkoa shoppailukuntoani.

Kasseihin kertyi kolme puseroa, kaksi tunikamekkoa, kaksi laukkua, kaksi huivia ja sateenvarjokin oli pakko ostaa, kun yhtenä päivänä luulin, ettei muka sataisi ja jätin entisen hotellille, joten piti ostaa uusi, että pääsi takaisin ilman hiusten kastumista. Mies osti vain yhden takin.

Tällaisen kynttilän ostin ja kuvittelen, että tuonne voi laittaa uuden tilalle kun alkuperäinen on poltettu.

 
Söpönen on myös tämä lasiseinäinen arkku. 

 
Paljuiluun sopivat saunahatut löytyivät molemmille. Tämä korvaläpällinen versio miehelle


ja omassani on hihna, että sen saa kiinnitettyä leuan alta sekä ilmastointiaukot :-)

En juurikaan käytä päähineitä, mutta tämmöisen karvaröllykän ostin. Jospa kuitenkin tänä talvenakin vielä pakkaset tulevat ja joudun olemaan ulkona vaikka lumitöissä.

Joulutunnelmaa ei juurikaan havainnut, mutta eipä tullut myöskään ylensyöntiä, kun hotellihuoneessa ei ollut samalla lailla ruokaa otettavissa kuin jos olisi ollut kotona.

12 kommenttia:

 1. Harmi etteivät ilmat suosineet, Tallinnan vanhassa kaupungissa kun on niin ihana kävellä. Mukavaa vaihtelua kuitenkin varmasti tuollainen joulunvietto!

  VastaaPoista
 2. Me oltiin pari joulua sitten laivalla. Se oli myös kiva ja erilainen. Syöminen jäi sinä jouluna huomattavasti vähemmälle. Se oli hyvä se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoisemman joulun olen viettänyt Azerbaidzanin pääkaupungissa Bakussa, joka sijaitsee Kaspianmeren länsirannalla.

   Poista
 3. Loistavat pipot löysitte =D Viime yönä myrskysi Itämerellä oikein kunnolla, jopa iso laiva keinui tuntuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavat tuon HD-viittauksen vuoksi, vaikka eivät olekaan ns. aitoja HD-tuotteita.

   Poista
 4. Tallinna on niin kaunis Joulu kaupunki, harmi kun sää ei suosinut. Ihania ostoksia kuitenkin teit, saunahatut ovat hauskat :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat saunahatut :) Kurja homma, kun joulua vietit flunssassa!

  VastaaPoista
 6. Sää taisi siellä olla yhtä kurja kuin Suomessakin. Kaipa joskus muuttuu paremmaksi. Hyvää uutta vuotta sinne!

  VastaaPoista