torstai 24. lokakuuta 2013

Kotipihan angry bird

Meidän pihaan on tullut oikea Angry Bird! Muutamana päivänä kotona etätöitä tehdessäni olen kuullut, että lintu koputtaa nokallaan keittiön erkkerin kohdalta räystään tienoilla ja olen sen itse seinää sisäpuolelta hakkaamalla häätänyt pois ja ihan talitintti sieltä lehahtaa lähi-koivun oksalle istumaan. Tänään mieheni huomasi, että se mokoma nokkii takaterassilla grillin peitettäkin. Menimme ulos katsomaan ja sehän repinyt peitteen ihan riekaleiseksi! Luulekohan se, että nyt on pesän rakentamisen aika ja tarvitsee siihen aineksia?20 kommenttia:

 1. Niin ihania kun nuo linnut ovatkin niin osaavat ne tuhojakin tehdä, sillä taitaa olla vuodenajat sekaisin tai jospa se on pitkästynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän virikkeitä pitäisi keksiä; lintujen temppurata? :-)

   Poista
 2. Muutamien vuosien vahingoista viisastuneena kärrään kaiken "nokittavan" materiaalin hyvissä ajoin syksyllä varastoon suojaan. Pikkulinnuilla on kova tarve varautua kylmään talveen ja muutamana syksynä meiltä nokittiin istuinpehmusteet entisiksi. Ihanaa kun on jo perjantai! Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muina vuosina tuo peite on saanut olla rauhassa. Tarkoitus on siirtää grilli talveksi autotalliin, mutta on viivästynyt. Hyvää viikonloppua :-)

   Poista
 3. No voi perskutarallaa..onpa harmi :(

  VastaaPoista
 4. Voi harmillista mikähän linnulla oli tarkoitus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitusta en osaa arvailla, ehkä tuo on lintumaailman terroristi :-)

   Poista
 5. Mun villi veikkaukseni on, että peitteessä on jotain pienen pieniä ötököitä tai matoja, joita lintu on nokkinut siitä irti. Tai ehkä ihmissilmälle näkymättömiä rasvaläikkiä, jos kerran on grillin suojana ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, muka rasvaroiskeita näin siisteillä ihmisillä :-) Tänään grilli vietiin autotalliin ja tuo peite roskiin, joten mahtaa talitinttiä ketuttaa :-)

   Poista
  2. Varo vaan, tintin kosto on kauhea =D!

   Poista
  3. Joo, se hankki lisäjoukkoja :-) Perjantaina, kun olin etäpäivällä, niitä oli jo 4 kpl, jotka vuorotellen tulivat talon rakenteita koputtamaan ja lensivät vain lähikoivun oksalle istumaan, kun pelottelin niitä pois. Menee hermo.....

   Poista
 6. Meillä tintit tunkee sisälle ja pariinkin otteeseen ollaan saatu jahdata niitä oikeasti sisällä! Kummallista! Eteiseen työtyvät päivittäin, kai ne sieltä ruokaa etsivät? Mutta tuhoa ja sotkua ne saavat aikaan aika paljon! mm ovessa olevan krassín koristeet saivat kyytiä.

  VastaaPoista
 7. Taitaa tintti etsiä lisälämmöneristettä pönttöön, talvehtivat niissä ja pitäähän ne tilkitä. Meillä kun tehtiin tossa ulkovuoriremppaa, niin repivät eristeet ikkunanpielistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei linnuille ole edes pönttöjä, emmekä ruoki niitä talvisin. Eli naapurin lintuja :-)

   Poista