Sain kimmokkeen tehdä pataleipää täksi aamuksi Tuitiinan blogista , jossa löytyy myös resepti tähän.
Olin jo aiemminkin katsellut pataleipien ohjeita, joten olin valmiiksi kiinnostunut. Taikinan tein, kuten pitikin, jo eilen illansuussa.
Aamulla taikina näytti tältä, eikä ollut sanottavasti kohonnut yön aikana
Tuosta taikina vain pyöräytettiin kuumaan, voideltuun pataan ja annettiin kypsyä kannen alla puoli tuntia, jonka jälkeen kansi poistettiin. Helppoa ja yksinkertaista.
Valmis leipä yllätti kauniilla ulkonäöllään ja myös maku oli kohdillaan. Tätä aion tehdä toistekin.
Kiireetön aamupalahan kuuluu nauttia kynttilöiden valossa :-)
Rentoa ja mukavaa sunnuntaita!
Kiitos sammoin sinulle sinne! Sulonen sinikukallinen astiasto ja maistuvainen leipä kera tunnelman ,ihanata :)
VastaaPoistaAstiasto on Villeroy & Boch'n Old Luxembourg-sarjaa.
PoistaIhana aamupala siellä..tuoretta leipää ja kynttilän valoa..Leppoisaa sunnuntaita!
VastaaPoistaPuolet leivästä meni heti :-)
PoistaKauniin ja herkullisen näköinen leipä, tuota pitää kyllä kokeilla! Mukavaa sunnuntaita<3
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, niin helppo leipä :-)
PoistaOi, kuinka herkullisen näköistä. Melkein tunnen tuoreen leivän tuoksun :)
VastaaPoistaTähän aion tutustua.
Mukavaa jatkoa sunnuntaillesi :)
Suosittelen kokeilemaan :-)
PoistaNiin herkkua!
VastaaPoistaNiin on :-)
PoistaOi, tuollaista herkkua täällä oltiin just tänä aamuna vailla! Unohdin nimittäin eilen käydä kaupassa ja leipähylly ammotti tyhjillään! Syötiin sitten Digestive-keksejä, ilman leikkeleitä kuitenkin. :o#
VastaaPoistaDigestivethän ovat täysjyväkeksejä, joten melko terveellisiä :-)
PoistaTuo leipä on ollut monen bloggarin sivuilla ja kyllä sitä täytyy minunkin jossain vaiheessa kokeilla. Näyttää niin hyvältä :)
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan :-)
PoistaHerkun näköinenkin on leipä ♥ Minkälainen pata sinulla tuohon on ? Täytyy varmaan lähteä pata ostoksille kun alkoi todella kiinnostamaan, tuohonhan voi laittaa kaikki jauhonjämät :)
VastaaPoistaPinnoitettu (=liukas sisäpinta) rautapata.
PoistaKommenttina vaan, (anteeks kun tungen väliin) et mikä tahansa kannellinen käy, jonka voi laittaa uuniin. Minä olen tehnyt valurautapadassa, emalikattilassa ja ihan tavallisessa uunivuoassa, öljyä tai ei, koskaan ei ole jäänyt paisto-astiaan kiinni, taika on varmaan se kun laittaa kuumaan pataan :)
PoistaKiitos uudesta ohjeesta! Olen kerran tehnyt myös pataleipää ja tykkäsimme ja samalla tavalla kaunis rapea ulkonäkö yllätti. Tein sen Arabian Kokkipadassa. Ohje oli hieman erilainen kun Sinulla. Mikäs sen mukavampaa kylmänä pakkasaamuna kun lämmin leipä. Mukavaa viikkoa!
VastaaPoistaOhjetta pystynee muuttamaan lopputuloksen kärsimättä. Ajattelin ensi kerralla laittaa taikinan joukkoon kuivattuja karpaloita. Hyvää viikkoa sinnekin :-)
PoistaViikonloppuisin on aikaa yhteiseen aamupalaan miehen kanssa :-)
VastaaPoista♥aaaah, näyttääkin niin syötävän hyvältä!
VastaaPoistaKoko leipä jo syöty!
PoistaMielettömän herkun näköistä! Kivaa uutta viikkoa!
VastaaPoistaMukavaa viikkoa sinullekin :-)
PoistaNiin hyvää, ettei sanotuksi saa-aa :) Kuivatut karpalot kuulostaa hyvältä...tuolla kommenetissa aiemmin mainitsit...jospa minäkin kokeilen sitä ensi viikonloppuna :)
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan, niin hyvää oli!
Poista