keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Lumityökuntoilua

Voi miten kaipaan lumetonta aikaa. Olkoon vaikka kuinka pimeää ja märkää, mutta olen totaalisen kyllästynyt lumeen. Ja menneiden vuosien perusteella lunta saattaa tulla vielä huhtikuullakin, joten edessä vielä monta lumisadetta ja lumenluontia. Teen meillä lumityöt arkipäivinä kun mies on töissä ja hän sitten tekee viikonloppuisin, lumilingolla.

Olen tyypiltäni enemmän sohvaperuna kuin kuntoilija, joten mitään aktiivisuusrannekettakaan en ole halunnut. Puhelimessahan on valmiina jonkin sortin terveys sovellus, joka taskussa ollessa laskee askeleita.

                             Eilisen pihamme lumitöiden aikana tulleet askeleet 5097

 
ja liki sama määrä tänään saman alueen lumikolan työntämisestä

 
Nuo näytössä näkyvät 'laiskat päivät' eivät tarkoita etten olisi kävellyt, vaan että puhelin ei ole ollut taskussani. Vastaavasti nuo ( to ja pe), joissa eniten askelia ovat shoppailupäivien askelmäärät :-)
 
Pitäisi muistaa Lumikin ja 7 kääpiön laulusta rallatella omaa versiota " ain laulain lumitöitäs tee"
 
 
 
 
 
 

23 kommenttia:

 1. Onneksi hyvää hyötyliikuntaa...

  VastaaPoista
 2. Tehokasta liikuntaa, aina ei ajattelekaan kuinka paljon niitä askeleita kertyy :) Tuosta huomaa kuinka shoppailukin on hyötyliikuntaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, miksi lähteä lenkille, jos voi lähteä kauppakierrokselle :-)

   Poista
 3. No kyllähän sen tuntee,että täyttä liikuntaa kun tuolla lunta puskee..ja reilusti näyttää tulevan askeleitakin! Minä vaan jätän lumityöt suosiolla miesväelle :) Ja menen vaikka mielummin lenkille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelen olevani reilu miestäni kohtaan, ettei hänen tarvitse työpäivänsä jälkeen tehdä vielä lumitöitäkin :-)

   Poista
  2. No se kyllä kivasti ajateltu ja ihan oikein.Tulee samalla kuntoiltua.

   Poista
 4. Minulla sama vika kuin Annella, jätän lumityöt suosiolla miehelleni. Olen minä joskus niitä tehnyt. Kerrankin tuli lunta tosi paljon ja silloin isäntä teki vanhempiensa ja matkoilla olevan veljeni lumityöt, silloin en kehdannut jäädä sohvaperunaksi:-) . ja eihän se kauheeta ole kun siihen ryhtyy.

  Saanko kysyä, minkä niminen kuntoilu/kävelyohjelma kännykässäsi on?
  Nyt se on todistettu, että shoppailustakin on hyötyä, ihan selvää kuntoiluahan se on. Mukavia ulkoilupäiviä ja vähän lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleehan tuossa käsivarsillekin liikuntaa, kun nuoskaista, raskasta lunta punnertaa entisten lumikasojen päälle :-)

   Siis sovelluksen nimi on Terveys ja on iPhonessa valmiina.

   Poista
 5. Juu, eivät ole talviset ilmat meikäläisellekään mieleen, jos ei kesähelteetkään! Mieluiten tosiaan jäisin minäkin vain sinne sohvannurkkaan nykertämään...
  Lumi tuo valoa, mistä kuitenkin iloitsen (koska Mies tekee lumityöt arkena ja sunnuntaina). :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Helteellä tarkenee ja voi piipahtaa pihalla ilman useiden vaatteiden pukemista :-)

   Poista
 6. Kevyttä lunta on varsin kiva lykkiä, mutta loskalumi on vihoviimeistä :(

  VastaaPoista
 7. Sama täällä, alkaa jo kyllästyttää. Meillä se on niinpäin, että isäntä joutuu tekemään viikolla lumityöt, kun sillä osuus vapaapäivät usein myös viikolle. Minä teen sitten viikonloppuisin joko yksin, jos mies töissä tai sitten kahdestaan.

  VastaaPoista
 8. Minä tykkään - tosin meillä käy traktori lykkimässä aamulla pitkän pihatien siistiksi - jos se pitäis itse huolehtia ja vielä ajaa 50 km töihin se ois jo liikaa. Nyt saa sitten pihan huolehtia kun on töiden jälkeen aikaa. Vanhuksilla ei ole ihan näin simppeliä - ellei joku käy auttamassa. Ollaankin huolehdittu varsinainen lumityörinki :) mutta totta se on ,että jos sitä kauheasti tulee niin kyllä se vähän jo pattiinkin ottaa - minuakin, vaikka niin lumesta tykkäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhuksille, varsinkin naisille, lumityöt ovatkin liian raskaita.

   Poista
 9. Hyötyliikunta pitää kyllä nostaa arvoonsa. Mulla kun on aktiivisuusranneke kädessä, niin mä kerään askeleita usein ihan vaan hyötyliikunnalla. Välttämättä ei siis tarvitse lähteä salille, koska liikuntaa voi saada juuri tällaisilla jutuilla.

  VastaaPoista
 10. Hihii ain laulain lumitöitäs tee, ihan mahtavaa. Pidän sitä kyllä hyvänä hyötyliikuntana, mutta on kehveli joskus tullut kyllä niin huono olokin asiasta siis kunto on loppunut kesken. Lumi voi olla välillä niin hismkatin painavaa.

  Toinen sohvispotaatti lähettelee terkkuja täältä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi yön aikana ei ole satanut lisää lunta, joten voin sohvaperunoida koko päivän :-)

   Poista