sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Pataleipää aamupalaksi

Sain kimmokkeen tehdä pataleipää täksi aamuksi Tuitiinan blogista , jossa löytyy myös resepti tähän.
Olin jo aiemminkin katsellut pataleipien ohjeita, joten olin valmiiksi kiinnostunut. Taikinan tein, kuten pitikin,  jo eilen illansuussa.

                       Aamulla taikina näytti tältä, eikä ollut sanottavasti kohonnut yön aikana


Tuosta taikina vain pyöräytettiin kuumaan, voideltuun pataan ja annettiin kypsyä kannen alla puoli tuntia, jonka jälkeen kansi poistettiin. Helppoa ja yksinkertaista.

 Valmis leipä yllätti kauniilla ulkonäöllään ja myös maku oli kohdillaan. Tätä aion tehdä toistekin.



                                 Kiireetön aamupalahan kuuluu nauttia kynttilöiden valossa :-)


                                                      Rentoa ja mukavaa sunnuntaita!




26 kommenttia:

  1. Kiitos sammoin sinulle sinne! Sulonen sinikukallinen astiasto ja maistuvainen leipä kera tunnelman ,ihanata :)

    VastaaPoista
  2. Ihana aamupala siellä..tuoretta leipää ja kynttilän valoa..Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Kauniin ja herkullisen näköinen leipä, tuota pitää kyllä kokeilla! Mukavaa sunnuntaita<3

    VastaaPoista
  4. Oi, kuinka herkullisen näköistä. Melkein tunnen tuoreen leivän tuoksun :)
    Tähän aion tutustua.

    Mukavaa jatkoa sunnuntaillesi :)

    VastaaPoista
  5. Oi, tuollaista herkkua täällä oltiin just tänä aamuna vailla! Unohdin nimittäin eilen käydä kaupassa ja leipähylly ammotti tyhjillään! Syötiin sitten Digestive-keksejä, ilman leikkeleitä kuitenkin. :o#

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Digestivethän ovat täysjyväkeksejä, joten melko terveellisiä :-)

      Poista
  6. Tuo leipä on ollut monen bloggarin sivuilla ja kyllä sitä täytyy minunkin jossain vaiheessa kokeilla. Näyttää niin hyvältä :)

    VastaaPoista
  7. Herkun näköinenkin on leipä ♥ Minkälainen pata sinulla tuohon on ? Täytyy varmaan lähteä pata ostoksille kun alkoi todella kiinnostamaan, tuohonhan voi laittaa kaikki jauhonjämät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinnoitettu (=liukas sisäpinta) rautapata.

      Poista
    2. Kommenttina vaan, (anteeks kun tungen väliin) et mikä tahansa kannellinen käy, jonka voi laittaa uuniin. Minä olen tehnyt valurautapadassa, emalikattilassa ja ihan tavallisessa uunivuoassa, öljyä tai ei, koskaan ei ole jäänyt paisto-astiaan kiinni, taika on varmaan se kun laittaa kuumaan pataan :)

      Poista
  8. Kiitos uudesta ohjeesta! Olen kerran tehnyt myös pataleipää ja tykkäsimme ja samalla tavalla kaunis rapea ulkonäkö yllätti. Tein sen Arabian Kokkipadassa. Ohje oli hieman erilainen kun Sinulla. Mikäs sen mukavampaa kylmänä pakkasaamuna kun lämmin leipä. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjetta pystynee muuttamaan lopputuloksen kärsimättä. Ajattelin ensi kerralla laittaa taikinan joukkoon kuivattuja karpaloita. Hyvää viikkoa sinnekin :-)

      Poista
  9. Viikonloppuisin on aikaa yhteiseen aamupalaan miehen kanssa :-)

    VastaaPoista
  10. ♥aaaah, näyttääkin niin syötävän hyvältä!

    VastaaPoista
  11. Mielettömän herkun näköistä! Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  12. Niin hyvää, ettei sanotuksi saa-aa :) Kuivatut karpalot kuulostaa hyvältä...tuolla kommenetissa aiemmin mainitsit...jospa minäkin kokeilen sitä ensi viikonloppuna :)

    VastaaPoista