torstai 16. elokuuta 2012

'Kultainen' pyykkiteline ja muuta

Jotkut jokapäiväiset ja arkiset esineet ovat miltei kaikilla aina jotain tiettyä väriä, kuten esimerkiksi pyykinkuivatustelineet ovat harmaita tai vihreitä. Niin meilläkin ennen, vaan pari vuotta sittten kyllästyin ja ajattelin, että eihän tuo ankea harmaa väri ole mikään EU-direktiivin säätelemä ja niinpä maalasin sprymaalilla nuo telineet kullanvärisiksi. Useampi purkkihan siinä tärväytyi, mutta minusta hauskemmat noin. Telineet ovat pihan metsään rajautuvalla osalla, joten eivät (valitettavasti) edes näy ohikulkijoille, mutta näkyvät esim. paviljongissa istuttaessa. Tänä kesänä löysin myös kullanväristä pyykkinarua, mutta mies oli jo ehtinyt keväällä laittamaan narut paikoilleen, joten kullanväriset narut odottavat ensi kesää.
Kun terassilta siirtyy kaariportinläpi takapihalle, niin myös silloin nuo telineet näkyvät. Ruusupapu kukkii kyllä, mutta yhtään papua en ole vielä havainnut.
Puolukoita on nyt siinä samassa rinteessä, josta aiemmin jo mustikat keräsin. Puolukkaa on vähemmän, joten jätän ne lintujen syötäväksi.
Pieni viiniköynnöksen alku teki vain yhden tertun rypäleitä, joten eipä niitäkään kannatta viiniksi polkea.
Rhodot puolestaan valmistautuvat jo ensi kevääseen tekemällä nuppuja.

8 kommenttia:

 1. Ihana, kultainen teline :) Sprey-maalit ovat käteviä. Kyllä Ruusupapu vielä ehtii papuja tehdä, eikös ne tule kukan jälkeen. Saattaa olla että niissäkin on "tyttö" ja "poika" kukkia :D Noista rypäleistä saa suun makeaksi :)

  VastaaPoista
 2. No vau! Kyllä tuolle telineelle jaksaa kantaa mattonsa. Ihan totta, ei niiden tarvitse olla harmaita. Laitan tämän korvan taakse ;) Papukaarikin on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vaan en kurita mattojani :-) Käytän vain pyykkitelineenä.

   Poista
  2. Niin tosiaan, pyykinkuivaustelinehän tuo olikin! Mietin jo omaa mattotelinettäni :D

   Poista
 3. No johan on luksusteline!:D Hieno!

  VastaaPoista
 4. Mahtava idea kullata noinkin arkinen asia!

  VastaaPoista
 5. Kiva idea tuo kultainen pyykinkuivausteline, luovuus kunniaan, hyvä sinä !
  Mullakin tuli ensimmäisenä kahtena vuotena vain pari-kolme terttua viinirypäleisiin. Mutta tänä keväänä uskalsin leikata sivuversoja niin johan putkahti rypäleitä jokaikisen katkaistun oksan pätkiin. En ole edes laskenut kuinka monta niitä nyt on. Tein vain leikkauksen hieman liian myöhään keväällä, köynnös vuoti aika pahasti leikkauskohdista, muttei onneksi kuollut. Ensi keväänä pitää leikata jo kevättalvella. Vihreitä versoja voi typistää pitkin kesää, paitsi ei ensimmäisenä kesänä, jos olet juuri sen istuttanut :)

  VastaaPoista