sunnuntai 19. elokuuta 2012

Keskellä ei-mitään

Eilinen kaunis loppukesän päivä oli 'pakko' käytää mopoiluun, sillä ajokelit tältä kaudelta ovat arvatenkin vähissä. Ensin suuntasimme Somerniemelle, jossa on jo 25:ttä vuotta toiminut kesätori keskellä ei mitään, seututie 280 varrella, noin 90 km päässä Helsingistä. Parhaimpina toripäivinä siellä on jopa 200 myyjää ja kävijöitä 5-6000!
Kun olimme mopolla liikkeellä, niin kuljetuskapasiteetti on rajallinen, joten keskityin katsomaan tarjonnasta vain pienempiä tavaroita. Ja tällaiset ostokset tein:Somerniemltä ei ole pitkä matka Hiidenlinnaan , joka on taiteilija Reino Koivuniemen toteutunut unelma. Rakennus on kuin yksi suuri taideteos veistoksineen, reliefeineen ja huonekaluineen. Olemme sielläkin vierailleet muutaman kerran. Tutustumisen arvoinen kohde vaikka sinnekin tarvitsee varta vasten mennä, kun ei ole minkään matkan varrella, vaan sekin keskellä ei-mitään.

Matka jatkui Liesjärven suuntaa, jossa on Keppanakellari . Sijainti samoin kuin edellisissäkin kohteissa, eli mutkaisen tien takana, jonne ei vahingossa eksy. Paikan erikoisuutena on alkoholijuomien erittäin runsas valikoima: 280 olutmerkkiä, noin 470 eri viskilaatua ja kaikkiaan noin 1400 eri merkkiä alkoholijuomia. Tyydyimme juomaan vain kahvit, vaikka ruokaakin on tarjolla hauskoilla annosnimillä, esim. Humpuuki härkää.

Rattoisan päivän jälkeen kotona teimme itse ruokaa, jonka nautimme punaviinin kera.

 
Illalla sytytimme jälleen pihalle lyhtyjä ja kynttilöitä.


2 kommenttia:

  1. Aika ihanat ostokset olet onnistunut mopon kyydissä kuljettamaan kotiin !

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tosi mukavalta päivältä :)

    VastaaPoista