perjantai 8. toukokuuta 2015

Äp-ruusuja itselle

Vaikka poikani on luvannut tulla sunnuntaina käymään, niin varmistin, että saan äitienpäiväruusut ja ostin ne eilen itselleni. Etuterassin pöydälle ja ulkoportaille ne sijoitin. 
Onhan siellä toki nuo pakolliset orvokitkin :-)


Omaa äitienpäivääni ei juuri ole vietetty, vaan enemmänkin on käyty mummojen, mammojen, oman äidin ja anoppien äitienpäiviä viettämässä. Mammat, mummot, ensimmäinen anoppini ja oma äitini ovat kuolleet, joten vain viimeisen anopin luona pitää käydä.  En koe olleeni mikään uhrautuva äiti, jota tarvitsisikaan muistaa tai palvoa erityisesti yhtenä päivänä vuodessa. Parasta kiitosta on, että poika viettää kunnollista elämää ja on vakituisessa työssä. Useimmat äitienpäivärunotkin koen niin siirappimaisiksi ja epäuskottaviksi etten niitä ole voinut tekemiini äp-kortteihin laittaa.

Myös Viherpeukaloista tilaamani tuotteet saapuivat ja Mantsuuriankärhö olikin jo hyvässä kasvussa.

 
Tuon lisäksi tuli puuliljoja kolmea lajiketta, 5 kpl kutakin; valkoinen Pretty woman, lila Purple lady ja puna-valkoinen Altari.
 

 
 
Toivottavasti kasvavat yhtä komeiksi kuin näissä taimiston mainoskuvissa. Näille puuliljoille tein uuden kasvupaikan lähelle suihkuallasta. Perennapenkkiä pidensin himpun verran, jotta sain tilatut Päivänliljat, lajike Pandora's Box, sopimaan.
 
 
Jos kasvatukseni onnistuvat niin tulette näkemään kuvia :-)
 
 
 
 
 


24 kommenttia:

 1. ♥oiii,miten ihania! ja kauniit asetelmat!

  VastaaPoista
 2. Kaunista!
  Viherpeukaloiden liljat ovat hyvälaatuisia, jopa minä surkastuneine puutarhapeukaloineni olen saanut ne hyvään kasvuun! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että laatu on edelleen hyvä ja kukkivat näyttävästi :-)

   Poista
 3. Suloisia ruusuja ja mahtavan näköinen puulilja!
  Lempeitä toukokuun iltoja ja ihanaa äitienpäivää!
  Ketkä saavat eniten kukkia maailmassa?
  Äidit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin lämpöisiä iltoja ei toukokuussa vielä ole ollut, mutta ehkä se tästä lämpenee :-)

   Poista
 4. Minäkin tilasin joskus noita puuliljoja ja annoin ne anopilleni. Hyvin ovat kasvaneet. Miniruusut on ihania. Sain anopiltani kaksi keltaista miniruusua ja hups tulikin yllättäen pakkasyö ja ne olivat entisiä. Ihana patsas sinulla portailla. Hyvää äitienpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa portailla ruusut ovat hieman suojassa ja ihan lähiöiksi ei ole ennustettu pakkasia, onneksi :-)

   Poista
 5. Minä en ole uskaltanut tänä keväänä laittaa vielä mitään pihalle - viime vuonna hoppuilin ja halla vei .. tänään tosin ostin krysanteemin ja sen nyt kyllä uskalla pihapöydälle jättää - vihdoinkin on lämmennyt ja kevätsade tekee taikojaan. Mukavaa äitienpäivä viikonloppua - sehän se onkin tärkeää, että jokainen saa viettää sen omansa näköisenä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teoreettinen mahdollisuus hallaöihin on vielä täälläkin, mutta toivon ettei niitä tule. Mukavaa viikonloppua :-)

   Poista
 6. Hyvä tavaton, kuinka suuria ja kauniita kukkasia! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nuo kuvat ovat vasta taimituottajan sivuilta eivät meidän pihalta .... vielä :-)

   Poista
 7. Liljat ovat ihania! Itselläni ne ovat aina onnistuneet, toivottavasti sinullakin! :)

  VastaaPoista
 8. Minä haaveilen runkoruususta tuohon etuovelle, vielä en ole uskaltanut ostaa kun luntakin on vielä. Voisi ne jo kyllä lähteä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei sentään lunta ole muutamaan viikkoon ollut, muttei myöskään kovin lämmintä. Runkoruusut ovatkin hienoja :-)

   Poista
 9. Niin kaunista ja orvokit ne ovat minun mieleeni <3

  VastaaPoista
 10. Liljoja minäkin odotan, saas nähdä sitten. Toisilla niitä aina ihailen. Puuliljat on kyllä minulle uusi tuttavuus, vai olisiko niitä tyttären pihassa, kun olivat niin vankkoja, suoria ja vahvoja. Mukavaa äitienpäivä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuliljojen varsien pitäisi olla niin vahvoja etteivät tarvitse tukea vaikka tulisi paljon kukkiakin. Hyvää alkavaa viikkoa :-)

   Poista
 11. Kauniita ruusuja! Hankin myös itselleni ja äidilleni tuon Mantsuuriankärhön, toivon todella että se on niin helppohoitoinen kuin luvataan! Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutin Mantsuuriankärhön paikkaa, jossa aiemmin olen yrittänyt kasvattaa köynnöksiä ruukussa. Nyt tuon istutin suoraan maahan, jotta talvehtiminen olisi varmempaa. Hyvää alkavaa viikkoa :-)

   Poista
 12. Ihania kukkia on sinulla kasvamassa Puu liljaa minäkin ostin kukka messuilta
  saa nähdä miten se sitten minulla menestyy Hyvää alkavaa viikkoa !♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan puuliljojen menestystä meidän kummankin puutarhassa :-)

   Poista