torstai 4. joulukuuta 2014

pieniä tuunauksia

Keittiömme erkkeri-ikkunan päällä on hylly, jonka reunassa yleensä roikkuu sarvista tehtyjä juomasarvia.


Eilen pakkasin ne laatikkoon ja laitoin tilalle roikkuvia kristalleja sekä keskimmäiseksi lasikellon, jonka löysin tiistaina kirpparilta 50 sentillä.

 
Lasikellon päällä oli punainen nuhjaantunut rusetti ja ripustuslenkki oli keltaista punosta ja kellon 'kielenä' oli pieni punainen helmi. Poistin kaikki irtoavat, pesin kellon ja laitoin 'kieleksi' kookkaan kristalliprisman ja hopeanvärisestä punoksesta ripustuslenkin. Näin se pääsi esille.


Myös joulun ruokapuolta olen suunnitellut ja Lidlistä ostin Deluxe-merkin tyrni-ja karpalohyytelöitä. Hyytelö ei enää ole kaunista, jos sen kippaa johon toiseen tarjoiluastiaan, joten liimasin pitsiä purkkien ympärille, niin ovat sievemmät laittaa myyntipakkauksissaan pöytään. Kanteen laiton merkinnän kumpi on kumpaa, kun etikettiä ei enää näy.

 
Olemme jo vuosia pyrkineet siihen, että lahjoja ei ostella, kun mielestäni on parasta, että kukin ostaa itselleen sitä mitä haluaa ja koska haluaa, niin ei tule 'vääränlaisia' ostoksia ja pettymyksiä. Kummityttöni on ainoa, jota lahjon. Omat lapsemmekin ovat tyytyväisempiä saadessaan vain rahaa.
 

21 kommenttia:

 1. ♥ihanat purkit ja paketit! Meilläkin harrastetaan "lapsille rahaa"..tuntuu toimivan :)

  VastaaPoista
 2. Joulukellosta tuli ihana ja jäisen kaunis! Meilläkään ei suosita epätyylikkäitä etikettejä vaan ne irroitetaan pois tai jäävät kauppaan, hyvä idea peittää ja piilottaa jollain pitsillä tai kankaalla purkin pinta.

  VastaaPoista
 3. Tuunaaminen onkin hauskaa. Harrastan sitä mökillä. Joulukellostasi tuli kauniimpi kuin mitä kuvailit sen aiemmin olleen.

  VastaaPoista
 4. Kyllä onkin kaunis kello :) Tuntuu siltä että joululahjojen hankinnassa mentäisiin koko ajan järkevämpään suuntaan. Meilläkin vältetään lisäroinan hankkimista kenellekään, ei edes lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole järkevää ostaa lahjaksi jotain mistä saaja ei pidä tai arvosta.

   Poista
 5. Kauniita juttuja olet saanut aikaan <3

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis tuo lasikello on! Pöytään nuo tuunatut purkit kelpaa kyllä:D

  VastaaPoista
 7. Kauniin lasikellon olet tuunannut. Olisin myöskin halunnut nähdä sen ennen ja sitten jälkeen. Tuo hyytelöpurkkien tuunaus on hyvä idea :) Aina tuo joululahjojen osto tuottaa päänvaivaa. Yhdelle mieheni lapsista laitamme rahaa ja tytöille jotakin tarpeellista. Olen joskus kyllä ostanut heille kalliitakin lahjoja ja mieheni on katsonut huuli pyöreänä. En kuitenkaan halua myöskään ostaa mitään krääsää kenellekään, mistä ei ole mitään iloa. Laitan myös itse tekemiäni lahjoja omille sisaruksilleni, jotka osaavat arvostaa niitä. Terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kammoan itse tilannetta, että avaan lahjan, jonka antaja on paikalla, ja sitten paketista paljastuu jotain, mitä en ole halunnut tai en pidä lainkaan, niin miten näytellä luontevasti innostunutta/kiitollista lahjansaajaa. Ja sitten molemmat, sekä saaja että antaja, ovat pettyneitä.

   Poista
 8. Hyvä idea tuo hyytelöpurkkien tuunaus! Meillä myös nuorille rahalahjat, helppoa sanon minä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos eivät keksi rahalahjalle käyttöä ( hah), niin laittavat vaikka säästöön :-)

   Poista
 9. Iiiik, nuo juomasarvethan on ihan tonttulakin näköisiä - etsin vaan uuden paikan niille! :o)
  Lasikello on ihanan ylellinen nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ennen tullut katsoneeksi juomasarvia tonttulakkeina, mutta nyt kun sanoit, niin toden totta ovat sen muotoisia. Enpä taida näitä kyllä tuunata punaisiksi :-)

   Poista
 10. Olet kyllä taitava, kaikkea kivaa olet tehnyt. Roikkuvat kristallit ovat todella kauniita. <3

  VastaaPoista