Koska en aiemmin ole tehnyt tätä kakkua, enkä siis tiennyt sen makua, tein vain yksinkertaisen taikinan, joka riitti vanhaan kakkuvuokaan. Seuraavalla kerralla uskallan tehdä kaksinkertaisen annoksen, joka riittää siihen uusimpaan Leila's General Storesta ostamaani vuokaan.
Kakun alla on Arabian 140. juhlavuoden lautanen, Helka. Viime vuonna julkaistun juhlalautassarjan kaikilla lautasilla on naisen nimi Arabian tehtailla työskennelleiden naisten mukaan. Lautasten pohjassa on myös erityinen juhlaleima. Kaikki lautaset ovat väritykseltään sini-valkoisia kuvioista riippumatta.
Tortut väkersin valmiista taikinalevyistä eli leipomistaidoiksi riitti vain kulmien leikkaaminen ja luumumarmeladin pläjäyttäminen keskelle. Noinkin helpossa onnistuin tekemään ensin virheen eli leikkasin kyllä kulmat, mutta sitten laitoin jo marmeladin. Tyhmä minä! Eli jouduin raapimaan marmeladit pois jotta pystyin taittamaan kulmat. Tuosta ensimmäisestä marmeladin laitosta jäi taikinan pintaan pieniä jäämiä, jotka sitten paiston jälkeen näyttävät kuin palaneilta kohdilta noiden torttujen pinnoissa. Näitä ei jouluun säästellä vaan popsitaan itse.
Jouluksi paistettavien torttujen kohdalla nyt muistan oikean työjärjestyksen .... luultavasti :-)
Anoppini bravuuri on tuo arabialainen maustekakku!
VastaaPoistaHän kyllä kuorruttaa sen aina mausteisella ja makealla kuorrutteellavielä, jolloin koko komeus on näyttävä kuin lumivuori! Nam!
Seuraavaan kakkuun pitää lisätä kuorrute :)
PoistaSuosittelen laittamaan kakun päälle kuorutteen, mielestäni ilman sitä se ei maistu miltään :) Muhkeita torttuja tuli, minun ykkös herkkuja jouluna, närästyksenkin uhalla :D
VastaaPoistaJuu, seuraavaan kakkuun pitää lisätä kuorrute :)
PoistaKauhea nälkä...
VastaaPoistaMä olen just tuota arabialaisen maustekakun ohjetta etsinyt, aioin postata sen blogiinkin..... :)
VastaaPoistaOhjeita tähän löytyi useammastakin sivustolta, mutten kyseisen henkilön blogia saanut googletettua tällä haulla.
PoistaArabialaista maustekakkua en olekaan kokeillut. Joulun aikaan on kiva kokeilla tuhdimpiakin mausteita ja kuivattuja hedelmiä. Meillä odottelee perinteinen tiikerikakku pakkasessa :)
VastaaPoistaUusien reseptien kokeilu on mukavaa :)
PoistaIhania tuoksuja tulee tänne asti :)
VastaaPoistaArabialainen maustekakku on meillä perinne. Äitini sitä aikoinaan jouluksi leipoi ja nykyisin minä. Hyvää on.
Minulle uusi, mutta vaikuttaa, että onkin kovin tunnettu resepti :)
PoistaSinulla on jouluvalmistelut jo pitkällä :)
VastaaPoistaNämä leipomukset eivät ole jouluksi, vain 'harjoitteluversiot' :-)
PoistaLeivon harvoin kuivakakkuja, mutta tätä lukiessa ja kuvia katsellessa iski itsellekin hinku kakun tekoon.
VastaaPoistaLeivonta-aineet esiin vaan :-)
PoistaMinunkin bravuuri ennen oli Arabialainen maustekakku. Itselle en juurikaan laittanut kuorrutetta, mutta silloin laitoin kun muksuilla oli jotkut myyjäiset. Samoin itse olin yhden urheiluseuran talkooporukassa, niin sain suosista tehdä ko.kakun. Tykkään. Ja maku vain paranee vanhetessa. Hyvän näköiset tortut, mikäs tuo työjärjestysjuttu on?
VastaaPoistaSiis kirjoitin, että kuvan torttuihin laitoin marmeladin ennen kulmien taittamista eli seuraavat tortut muistan ensin taittaa kulmat ja vasta sitten marmeladit :)
PoistaAi jaa! Se on se lukemisen taito, minulla nimittäin:-) nyt ymmärrän. En muuten ole koskaan kokeillut noinpäin. Laitan ensin marmeladin, sitäkin aina aivan liikaa ja sitten yritän "liimailla" kulmia päälle. Kokeilenpa seuraavalla kerralla.
Poista