torstai 19. maaliskuuta 2015

Auringon voimalla

Ihanat pitkään jatkuneet aurinkoiset päivät ovat saaneet myös aurinkokennovalaisimet pihalla syttymään iltaisin.

Lipputangossa on yksi sadan ledin valoketju, joka toki otetaan pois liputuspäivinä.Paviljongin katossa sekä sen takana olevassa köynnösruusutuessa on vastaavat valot. (Kuva otettu puhelimella aikaisessa hämärässä, joten on vähän sumea) Kesällä nuo valot ovat siis katoksen alla, kun riittää, että se valokenno-osa on auringossa eli katoksen ulkopuolella.

 
Myös talon nurkalla olevassa kaariportissa on valoköynnös.
 
 
Tietenkin etuterassin reunaankin on yhdet ripustettu. Kaikki nämä valoketjut on tilattu eBayn kautta, kun Suomesta en vastaavia ole löytänyt.
 
 
Näitä Clas Ohlsonilta ostettuja maahan laitettavia valoja en talveksi ole jättänyt ulos, sillä lumi ja jää peittävät tuon valokennon niin ettei se lataudu eikä talvella aurinkokaan paista riittävän kirkkaasti ja pitkään, jotta tuottaisi valoa. Nyt olen jo muutaman tökännyt lumihankeen. Nämä lamput oikeasti valaisevatkin.
 
 
 
Ekologista, ilmaista valoa :-)
 
 

25 kommenttia:

 1. Valoterapiaa! Minäkin päätin jättää jouluisen valoköynnöksen "talipallotelineeseen" pysyvästi. Haluan nähdä, miten se pilkottaa alkusyksyn pimeinä iltoina köynnösten lomasta. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös sähköllä toimivat valot piha-altaan reunalla olevassa tuijassa ympärivuoden paikoillaan, kun turha niitä on riipiä siitä irti. Kesäkaudella vaan sähköjohto vaihdetaan altaan suihkupumppuun :-)

   Poista
 2. Oikein harmittaa kun tuo ukkeli aina sammuttaa jouluvalot puista ja pihalta loppiaisena, minä katselisin niitä paljon pidempään. <3

  VastaaPoista
 3. Ihanat valot sinulla loista se on ihan kivaa, kun illalla on viellä kuitenkin pimetä
  eikä kuluta sähköa kaunista on :)

  VastaaPoista
 4. Kivat valot teillä. Onko teillä vielä noin paljon unta? Meillä on nimittäin paljon vähemmän, omassa pihassa ei ole kuin pari ämpärillistä. Aurinkolamput juu loistaa, yölläkin mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, vielä on lunta, yäks! Tuntuu, että tälle tontille sataa enemmän kuin vaikka naapureille :-)

   Poista
 5. Ihanan näköistä! Meilläkin on noita valokennolamppuja ja nyt huomaa, miten aurinko lataa niitä. Nuo muut aurinkovalot ovat ihan outoja enkä ole nähnyt niitä missään, mutta hyvältä näyttää. terkuin Liisa

  VastaaPoista
 6. Meillä on myös keväästä läpi kesän syksyyn ja talveen tietyissä paikoissa ulkona koristevalot. Ihanaa tunnelmaa tuovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristevaloilla ja lyhdyillä saa elävyyttä muuten talvi-ankeaan pihaan :-)

   Poista
 7. ♥kauniita valoja. Minä olisin halunnut lipputankoon valot..vaan siirtyi homma ensi syksyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt sellaisetkin sähköllä toimivat lipputangon valot, että tulee kuin suuri joulukuusi.

   Poista
 8. Minäkin olen hankkinut noita aurinkokennovaloja kesäöitä ja syksyn pimeitä varten, ovat tosi käteviä! Taitaapa yksi olla nytkin tuolla aitan kaiteella, kun toissa iltana niitä revontulia kävin ihastelemassa niin huomasin siellä pienen valon!
  Kivasti on teidän puutarhassa pimeällä valoja, tykkään!

  VastaaPoista
 9. Valokennovalot. Pitääpä lähteä Uulssonin Lassille kylään. Enpä ole moisia tullut ajatelleksikaan, mutta mää oonkin hämäläinen.

  VastaaPoista
 10. Valokennovalot. Pitääpä lähteä Uulssonin Lassille kylään. Enpä ole moisia tullut ajatelleksikaan, mutta mää oonkin hämäläinen.

  VastaaPoista
 11. wau, ihania valonlähteitä jotka luovat niin mukavaa tunnelmaa

  VastaaPoista
 12. Mukavat valot teidän pihalla! Tuo kaariportti on varsin hieno tuon valon kanssa!

  VastaaPoista
 13. Ihania valoja :) Meillä on kyllä jo isäntä kerännyt kaikki pois ..sähköä kuluttamasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nuo kaikki valot toimivat auringon voimalla eivätkä kuluta sähköä :-)

   Poista