lauantai 26. huhtikuuta 2014

puuhailuja pihalla

Eilisen illan ja tämän päivän olemme viettäneet pihalla puuhastellen. Valkaistuneeseen vessaan maalasin valkoiseksi pienen seinäkaapin, joka oli aiemmin ruskea. Laiskana en maalannut sisäosaa. Liimasin vain pitsit hyllyjen reunaan. Kaapin päällä on virallinen hääkuvamme eli se, joka oli kiitoskorteissa.

 
Jo viime kesänä olin katsellut Bauhausissa heidän kiviään ja nyt sitten niistä tehtiin kivipenkki yhden koivun juurelle.

 
Siis tuo istuinosakin on kiveä, mutta näyttää ihan vanhalta laudalta syineen ja koloineen.

 
Viime kesänä tehty perennapenkki ja sai jatkoa, eli tuo tyhjältä näyttävä alue on uutta ja sinne on nyt piilotettu 7 eri lajia daalioita. Myös tämän pään buxus ja havut ovat uusia.


Paljun tälle reunalle,  jonne näkyy naapureiden ikkunasta, laitettiin metallinen sermi. Se porattiin kiinni noihin reunakiviin ja edustalle istutin kaksi kiinanlaikkuköynnöstä, lajike 'Annikki'. Toivottavsti jo tänä kesänä kasvavat hieman tuota sermiä pitkin.

 
Jo useamman kesän palvelleen koristepolkupyörän etukoriin laitoin ruukkuun neilikkaa ja isolehtistä murattia.


Myös takaterassain ruokaryhmä kannettiin talvisäilöstä nurmikolle ja pintoihin siveltiin ruskea kalustelakka.
 
Ja toki tämän päivän ruoka tehtiin pihalla eli savustettua lohta. Leppälastujen joukkoon lisättiin muutama katajan oksa sekä sokeripalat.


Yhden oudon kukan havaitsin kuorikekatteen joukossa. Valkovuokon lehdet, mutta kukka täysin sininen. Mikähän lie mutaatio?


Ja tästä päivästä alkaen sisääntulon vierustan tuijaan ripustin tuon kyltin .... eli jos vaan ilmat sallivat, niin eniten vietän aikaa ulkona :-)


                                      Ihania, aurinkoisia päiviä lisää .... koko kesäksi!

18 kommenttia:

 1. Kylläpä olette olleet ahkeria! Kaunis puutarha. Leppoisaa illanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinaan pitää ahkeroida, että joinakin päivinä sitten saa vain nautiskella. Mukavaa lauantai-iltaa myös sinulle :-)

   Poista
 2. Ihani juttuja pullollaan tää postaus. Kaappi on vallan kaunis. Itse olen laittanut kaappien taustoihin esim. sinitarralla tai teipillä kiinni tapettia, kauniita papereita, pitsiä.. voi aina muutella mielensä mukaan.. Ihania ideoita sulla siellä pihalla<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä tapetoida tuo kaapin sisustan takaseinä :-) Itse ajattelin vain teettää peilit sinne, mutta sen suunnitelman mieheni tyrmäsi.

   Poista
 3. ♥ paljon kaikkea ihanaa! Toivotaan lisää aurinkopäiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Aurinkopäiviä ja vähän sadetta, mutta vain öisin :-)

   Poista
 4. Teillähän on ollut puuhakasta! Tuo kivipenkki on kiva - taitaa olla Bauhaus -reissu edessä; tuollainen sopisi tosi hyvin meille farmille;)
  Aurinkoisia päiviä vain edelleenkin - ja koko kevääksi ja kesäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus puuhakkuus iskee tällaiseen peruslaiskaankin :-)

   Poista
 5. Kaappi on tosi kaunis! Pihaa olette myös laittaneet urakalla, minulla touhut edessä päin, haravointikin vielä kesken. Voiko se sininen vuokko olla Balkaninvuokko? Minulla oli joskus kukkapenkissä, hävisivät sitten ajan kanssa pois. Toivotaan että aurinkoiset kelit jatkuu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi balkaninvuokko, niin sitten sen olisi tarvinnut tulla aikoinaan tuon kuorikkeen mukana. Hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista
 6. Voihan kateus mikä ahkeraliisa :) Mä olen kyllä niin onnettoman laiska puutarhanlaittohommissa, en ole mummoni ja äitini innostusta asiaan perinyt. Tänä vuonna en edes esikasvattanut kuin basilikan ja timjamin, niissä riittää tarpeeksi hommia minulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytpä olet saanut ihan väärän kuvan, enpä ole ahkera koko aikaa :-)
   Yrtit minä taas ostan kaupasta, sillä mitkään siemenkylvöt eivät minulla ole onnistuneet.

   Poista
 7. Ihania juttuja olet puuhannut, tuo kyltti on hauska ja tarpeellinen :)

  VastaaPoista
 8. Voi miten uuttera olet ollut! PIha näytää jo nyt kauniilta, on varmaan upea kunhan tuo kesä tuolta oikeasti tulee. Nyt on taas vähän koleaa. Hyvää Vapunpäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime päivät ovat olleet niin viileitä, etten ole mitään puuhannut ulkona. Toivottvasti viikonloppuna jälleen lämpenisi :-)

   Poista
 9. Olen Bauhausissa nähnytkin noita kiviä. Hienon penkin olet saanut aikaiseksi. Sopisi meidänkin pihaamme...

  VastaaPoista