torstai 14. maaliskuuta 2013

Valemunia ja maaliskuun kuva

Ostin Punnitse ja säästä -liikkeestä kuorrutettuja pähkinöitä, jotka näyttävät hauskasti kuin pikkuruisilta pääsiäismunakarkeilta.


Pähkinöissä on ainakin kuorutettuna on runsaammin kaloreita kuin suklaassa. Pähköiden tutkimusten mukaan ne saattavat ehkäistä diabetesta ja sydäntauteja sekä alentaa huonoa LDL-kolesterolia. Lisäksi pähkinöiden uskotaan vahvistavan valtimoiden seinämiä. Samoin on todettu, että säännöllisesti pähkinöitä yli neljä kertaa viikossa syövän sydäntautiriski olisi yli puolet pienempi kuin niiden, jotka eivät pähkinöitä juuri käytä.

Mutta suklaisia pääsiäismuniakin kannattaa syödä. Tutkimukset kun kertovat suklaan ja kaakaon laskevan veren insuliinitasoa ja parantavan insuliinin toimintaa sekä mahdollisesti laskevan verenpainetta jonkin verran. Pitkäaikainen suklaan syöminen paransi myös verisuonten toimintaa.

Rajalliset herkuttelut siis ovat hyväksi terveydelle!

Sitten maaliskuun kuva 10-kuvaa kesään haasteesta; edelleen sietämättömän kylmää ja liikaa lunta. Helmi-maaliskuun vaihteessa hetkellisesti vallinnut lämpimämpi jakso sulatti sen verran, että helmkuun kuvaan verrattuna se jääkuutiokasa kaatui ja jääpalat odottavat nyt rumasti levällään sulamista.

Jäiden päällä olleen lyhdyn ennätin korjata suojaan, sillä tuota romahdusta se tuskin olisi kestänyt.

Oi milloin se kevät ja lämpö tulevat!

 3 kommenttia: