lauantai 9. maaliskuuta 2013

Hiihtoleijailua

Tänään osui sopivasti kaunis ilma ja molemmille vapaapäivä, joten lähdimme pistäytymään mökillä. Tarkoituksena oli harjoitella hiihtoleijan hallintaa. Leijahiihto on talviurheilulaji jossa liikutaan tuulen voimalla leijan avulla purjehtien. Järvenjää on oivallinen paikka tähän harrastukseen. Tuuli pääsee puhaltamaan eikä esteitä ole. Mies on kokeillut leijaa muutaman kerran edellisinä talvina, mutta minulle ei ollut tähän(kään) mitään kokemusta.

Ennen liikuntaa tietenkin grillattiin pari makkaraa ja syötiin ne ulos kannetuilla kesätuoleilla, jotka upposivat istuinta myöten hankeen.

Leijamme pinta-ala on vain 3,5 neliömetriä. Niitä olisi ainakin 12,5 neliöiseen asti. Ja toki mitä suurempi pinta-ala, niin sitä kovempi vauhti ja leija jaksaa kuljettaa painavampaa henkilöä. Emme laittaneet edes suksia jalkaan, koska harjoittelimme vain leijan käsittelyä. Tai etenkin mies harjoitteli, minä vain kokeilin.


Ja minun tyylin sekä etenkin miehen kuvaustyyli :-)

Huomenna, jos on suotuisa ilma mennään jatkamaan harjoittelua ja nyt ihan suksillakin.

7 kommenttia:

 1. Hienosti tee siellä leijailitte,tuo on varmaan kiva harrastus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leijan voima kaatoi minut täydellä vauhdilla vatsallekin sekä pää tömähti maahan, joten harjoiteltavaa riittää.

   Poista
 2. Näin tuon lajin harrastamista viikonloppuna kun olimme myös mökillä. Siellä meren jäällä liitelivät. Varmasti on hauska harrastus.

  VastaaPoista
 3. Eikä, miten makeeta, vähänkö haluisin kokeilla minäkin! Tosin ensin pitäis opetella miten suksilla liikutaan, viime kokeilusta on varmaan 10...20...25 vuotta aikaa? Huh.

  Asiasta sivuun: sä kun teit niitä hienoja laatikoita taannoin, niin osaisit varmaan neuvoa, että millä voisin päällystää suorakuution mallisia Ikean pahvilootia (koko 26 x 39 x 17)? Ne on mukavan tukevia, mutta väärän värisiä. Haluaisin laatikoista valkoisia, vähän mustaa mukaan, mutta en keksi mitä materiaalia voisi käyttää, jotta se olisi tarpeeksi kestävää mutta tarpeeksi ohutta että sitä olisi helppo käsitellä. Eikä saisi maksaa paljon, laatikoita kun on peräti 7 kpl.

  Itse en ole yhtään askartelijatyyppi, ja muissakin käsityöhommissa olen aivan kädetön :) njotta olisin tosi iloinen, jos osaisit vinkata jonkin helpon ratkaisun. Kiitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemukseni askartelusta ovat vähäisiä. Olen aloitellut vasta kuluvan talven aikana. Materiaaleja hankin Tiimarista ja askartelukaupoista ja mieluiten poistotarjouksina. Kestävyyksistäkään en osaa sanoa mitään, nuo laatikot aion käyttää lahjapaketteina, joten saajakaan ei ehkä niitä mitenkään säästä?

   Poista
  2. Ahaaaa, mä luulin että olet ihan pro, ne laatikot kun oli mielettömän kauniita!

   Poista