lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kipristelyä ja kirppistelyä

Aamulla oli sääuhkausten mukaisesti kylmää, -18 astetta, joten muutaman lämpimämmän päivän jälkeen tuo tuntui todella kamalalta. Kyllä saisi jo lumet sulaa ja lämpötila pysyä plussalla. Olen niiiiiin kyllästynyt kipristelemään pakkasessa edes sen vertaa, että sisältä autoon ja autosta johonkin sisälle. Tänä talvena olen mielestäni palellut edellisiä talvia enemmän vaikken juuri ole ulkoillut. Häpeä tunnustaa, mutta en ole kertaakaan käynyt edes laskettelemassa.

Lähdin kuitenkin kaupungille hakeakseni Pääsiäiskortteihin askartelumateriaalia. Tiimarissa sattuikin olemaan paljon -70%  tuotteita, mm. Fiskarsin kuvioleikkureita ja -saksia. Lisäksi hain kankaita nukkekotivärkkäilyihin. Päätteeksi tein kirpparikierroksen pitkästä aikaa. Sieltä saaliiksi tuli kuparinen, kannellinen, melko kookas purkki. En ole oikeastaan keräillyt kuparia, mutta kun jokunen kahvipannu niitä viimekesänä meille tuotiin, niin niiden seuraahan tuokin purkki päätyy ....pölyä keräämään :-)

Humppilan lasin 70-luvun tuotantoa ruskeana olen keräillyt, ja nyt yksi  on Pertti Santalahden suunnitteleman Kasvimaalla-sarjan maljakko lisää ( tuo keskellä oleva).
 
Mies syö usein ja paljon viinirypäleitä, mutta rypälesaksia meillä ei ole ollut. Onneksi sellaisetkin löysin tänään :-)
 
Ei mikään turha kirppiskierros!

6 kommenttia:

 1. Nuo sakset ovat kyllä kauniit :)

  VastaaPoista
 2. Mä rakastan kanssa pyöriä kirppareilla, siitä huolimatta en ole käynyt ku joulun alla kaks kertaa. Huonot saaliit jäi haaviin. Mä en kyllä keräile mitään, en siis saa mitään löytämisen kicksejä paitsi jos sattuu eteen juuri se tietty kirja jota pari päivää aiemmin olin ajatelllut - niin on käynyt parikin kertaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän joka kerta olekaan pakko löytää jotain :-) Osa kirppistelyä on muistelua, kun näkee tavaroita, joita itsekin on joskus omistanut tai lapsuuden kodissa/mummolassa on ollut. Tai hämmästelyä siitä mitä kaikkea roinaa ihmiset kuvittelevat saavan myydyksi ( http://paskatkirppisloydot.blogspot.fi/).

   Poista
 3. No onneksi löysit... Eihän sitä voisi ilman elää... mäkään en muuten omista ;)

  VastaaPoista
 4. Peijuoni, mitkä sakset. Nyt viherrän. On tosi kauniit :)

  VastaaPoista
 5. Sivistyksestäni paljastui aukko, en ole ikinä kuullut rypälesaksista. Mielenkiintoista.

  VastaaPoista