perjantai 13. kesäkuuta 2014

Taimia

Tiistaina sain vierailulla käyneeltä ystävältä yrttiruukun.


Eilen saapui postitse taimilähetys Viherpeukaloilta, mutta eilen satoi niin paljon, että siirsin istutuksen tälle päivälle vaikka kastuin sitten kuitenkin. Alue, johon ne istutin on alapihaamme, joka on liki hiekkamaata ja suoraan etelään, joten myös kuivaa ja paahteista. Nurmikkoa en sinne ole halunnut, sillä kulku sinne tapahtuu joko tien kautta tai sitten kivirinnettä alas, eli ruohonleikkurin kuljetus sinne ei olisi mukavaa. Tuon kangasajuruohon pitäisi soveltua noihin kasvuolosuhteisiin ja levitä. Kuvan  taustalla, eli tienreunassa kasvaa kurttulehtiruusuja sekä luontaisesti kanervaa, joka pyrkii leviämään vaikka kuinka. Kuoppia kaivaessani tuli muutamia suuriakin kiviä vastaan ja joissakin kohdissa lapio kalahti heti kiveen. Toivotaan, että menestyvät ja leviävät :-)

 

Lisäksi tilasin yhden Pohjantähti-köynnösruusun, jonka istutin kivirinteen alapuolelle, josta se kasvaessaan nousisi jopa kivien yli. Pieneltä ja vaatimattomalta näyttää alku.

 
                                                  Jotain tämän kaltaista odottelen siitä


             Kaksi päivää jatkunut sade on painanut maahan lumipalloheisin kukinnot.

 
Toivon, että kesäisemmät kelit palaisivat ja tämä kolea sadesää loppuisi.
8 kommenttia:

 1. Kesäkelit ja aurinko voisi palata tänne meidänkin suunnalle. Sade saisi jo vähäksi aikaa riittää :) Kauniit tulee varmasti istutuksista kunhan hieman pääsevät kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vaatii kärsivällisyyttä odottaa taimien kasvavan sellaisiksi kuin ne mainoskuvissa ovat :-)

   Poista
 2. Onnea istutuksille,ja kyllä niistä kauniita tulee. Pohjantähtiköynösruusu on kaunis
  Toivotaan jo aurinkoisia ilmoja. että kukatkin pirityisivät. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on ollut todella tuulista ja sateista, mutta lumipalloheisini ei ollut onneksi moksiskaan. Tuosta ruususta tulee kyllä upea, kunhan se kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan minun lumipalloheisini jotenkin hento-oksaista laatua?

   Poista
 4. Ihana lahja tuo yrttiruukku.Toivotaan lämmintä,että pihalla kukkisi kauniisti..ja muutenkin.Mukavaa juhannusviikkoa sinne!

  VastaaPoista