keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Mäntyjen parturointia ja jalkalamppu pihalle

Eilen sateiden välissä aloitin pihamme mäntyjen parturoinnin eli vuosikasvaimien typistämisen, jonka tarkoituksena on saada ne pysymään matalimpina ja tiiviskasvuisempina. Tuo muuten niin ikävä sää sopi tähän, sillä leikatessa on pakko pitää pitkähihaista, etteivät piikit pistele ja tuuli sekä kylmyys olivat karkoittaneet myös hyttyset. Näiden jälkeen noin 40 mäntyä vielä parturoitavana.

                                                                 Vuosikasvut pitkinä

 
ja parturoituna. Tuossa seipäistä väsätyssä ansaksessa on miljoonakelloamppeli.

 
Jysk ilmoitti pieniä aurinkokennolamppuja 1€/ kpl, mutta eihän niitä enää ollut jäljellä kun menin sinne, joten ostin näitä 5kpl/pkt kaksi pakettia, sillä tarvitsin 6 kpl lamppuja. Ei nämäkään kalliita olleet, vain 7,50/ pkt, mutta jäi 4 ylimääräistä, toistaiseksi.

 
Jokunen viikko sitten löysin pienestä syrjäisestä ruokakaupasta tuollaisen korkean kynttelikön mustilla prismoilla. Sisälle en sitä halunnut ja tuollaisessa ei tuulien vuoksi kynttilät ulkona pala, niin pikaliimalla laitoin kynttilöiden paikalle nuo aurinkokennolamput ja sain siis jalkalampun tuonne paljun vieressä olevalle vilvoittelupaikalle.


                                                       Kynttelikössä siis oli paikka 6:lle


 
Seuraavaa suunnitelmaani varten pyysin miestäni hakemaan raudoitustankoja. Ilmeisesti en ollut kyllin tarkasti kertonut hänelle niiden toivottua pituutta, sillä hän toi ne kotiin täyspitkinä, koko auton sisämitta plus tuo ulkona maata viistävä mitta. Onneksi osti ne lähimmästä liikkeestä, jonne on matkaa alle 3 km, mutta poliisien osuessa paikalle olisi varmaan raudoille kertynyt lisähintaa.


                               Mies totesi vain, että laahaavat raudat olivat pitäneet melkoista ääntä.

10 kommenttia:

 1. Minä myös pidän tuosta kyntteliköstä :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana, olet kyllä kekseliäs. Tästähän nyt sain mallin tuohon omaan "kruunuuni" johon vinkkasit nuo lamput, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosin aurinkokennovaloja pihalla kesällä, kun ovat ilmaista valoa :)

   Poista
 3. Huh huh, on teillä iso parturointiurakka! Kaunis kynttelikkö ja mielettömän hyvä idea laittaa siihen noi aurinkokennolamput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kaikkia ei tarvitse parturoida samana päivänä :-)

   Poista
 4. On upea kynttelikkö siihen ne sopivat hyvin :)

  VastaaPoista