sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Viikonlopusta

On vietetty kiireetöntä Pyhäinpäivää ja sunnuntaita. Pihalla oli lyhtyjen lisäksi pari Halloween koristetta.


Sisälläkin pidän pienistä valoista, eli tässä alpakkatarjottimien päällä lasisia koristeita ja metallipalloinen valoketju.

Myös tämä Turun Kristallin valmistama 'Aladdinin lamppu' antaa vain pienen valon.

Eilen tein alkukeitoksi savuporojuustokeittoa. Kun sekä juustossa että savupororouheessa oli suolaa, niin loppuillasta janotti :-) Kynttilänjalat kaikki myös Turun Kristallin valmistamia ja ensimmäisen niistä olen saanut noin 17-vuotiaana joululahjaksi omasta toiveestani.


Pääruokana oli salaattia, leipäjuustoa, paistettua halloumia sekä sisäfilepihvi paahdettujen yrttimarinoitujen valkosipulinkynsien kera. Villeroy & Boch'n Old Luxemburg on oma suosikkini astiastoistani.

Viininä Chateau Le Vieux Chantre. Tuon viinipullopidikkeen ostin viime Rauman käynnillämme, kun mieheni sen havaitsi yhden kultasepänliikkeen ikkunassa.


Tänään aamupäivällä teimme yhdessä noin tunnin mittaisen kävelylenkin, jonka jälkeen saunoimme.

Ruokapöytään laitoin eri kynttilät kuin eilen.


Tämä Arabian Valencia-vati on lapsuuden kodistani eli aitoa retroa. Tätä sarjaa oli myös arkikäytössä olleet teekupit, joista yksikään ei ole säilynyt ehjänä :-( Mokkakupit ovat kaikki tallella, kun niitä ei juuri käytetty.

Ruokana broiler-aurajuusto-päärynä kastiketta ja Cappelli-pastaa suolakurkkujen kanssa. Valjun näköinen annos, mutta maistuva. Tänään vain karpalosiideriä juomana.

Marimekon tuotteet eivät kuulu suosikkeihini, mutta nuo lautasliinat sopivat värien puolesta Arabian Uhtua-lautasiin.

10 kommenttia: