tiistai 29. syyskuuta 2015

Syksyä pihalla

En ole ostanut ainuttakaan kukkaa syysistutuksiin, joten hain sammalta metsänreunasta ja tein lintujen juoma-altaaseen ( jossa ei koskaan ole näkynyt ainuttakaan tirppaa juomassa tai kylpemässä) nopean asetelman. Kirpparilta peräsin oleva pikkunen mökki, joka ilmeisesti olisi tarkoitettu hamsterin tms. asumukseksi. Samoin kirpparijuttuja nuo tyttöpatsas, jänis ja mökin oikealla sivulla huonosti näkyvä siili tammenlehden päällä. 
Haravointiakin aloittelin, mutta kun naapurin puolen koivussa vielä vaikka kuinka lehtiä, niin pitänee haravoida toiseenkin kertaan.

 
Kiipesin tikkailla katkomaan omasta koivustamme alaoksia kranssien pohjia varten ja kas kummaa, koivuhan on hiirenkorvalla eli on tekemässä jo uusia lehtiä, kun on ollut niin lämmin syksy!

 
Pari kranssinpohjaa väänsin myös metalliverkosta, jota olen ostanut tehdäkseni muutamien pensaiden ja pienten puiden ympärille aitausta, jotteivat jänikset herkuttele niillä talven aikana.                                                               Rattoisaa tiistai-iltaa!

22 kommenttia:

 1. Juoma-altaan asetelma on oikein mainio..en ole minäkään ainuttakaan syyskukkaa ostanut..saas nähdä, että ostako ees.. jos vain käyttäis itsekin, mitä luonnosta löytää.. Kaunista viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kivan asetelman olet tehnyt. Ehkäpä nyt alkaa näkymään lintujakin, kun mökki on jo talveksi valmiina :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kiva asetelma, oikea satumaa... Jännää, että koivut ovat tehneet hiirenkorvia. Minä en ole vielä aloittanut haravoimaan, koska koivuissa on vielä niin paljon lehtiä. Josko tänä talvena vihdoinkin saisimme hävitettyä kaikki koivut pois

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Kaksi isoa koivua pihaltamme jo keväällä poistettiin ja naapurin koivuihin ei voi vaikuttaa, joten haravoitavaa riittää. Ja tammet eivät ole vielä aloittaneetkaan kellastumistaan....

   Poista
 4. Aivan ihastuttava asetelma ja mitkä söpöläiset pinkit harava ja saavi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Pitäähän haravankin olla edes innostavan värinen.

   Poista
 5. Ihana asetelma ja hyvin olet löytöjä tehnyt, jos kirpparilta noin soman mökinkin olet löytänyt :) Kivan persoonallinen.

  VastaaPoista
 6. Onpahan soma asetelma ja aivan loistava kirppislöytö. Ihastelin juuri Romulyylinkin blogissa kirppislöytöjä ja iski taas oikea kirppishimo! Mukavaa iltaa. <3

  VastaaPoista
 7. Kaunis asetelma ! Kivaa vaihtelua syksyisille kukkaistutuksille.

  VastaaPoista
 8. Vai on koivu alkanut tehdä lehtiä! Ei taida vielä kannattaa haravoida, meillä on ainakin lehtiä puissa vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja noita hiirenkorvalla olevia silmuja oli paljon! Pihamme koivut ovat hyvin eriaikaisia sekä lehtien tulossa että pudotuksessa. Alapihalla vasta vähän pudonneita ja takapihalla lähes lehdettömiä jo.

   Poista
 9. Viehättävä asetelma sammalineen.

  Meillä on iso pihakoivu, mutta lehdet saa ajeltua ruohon leikkaamisen yhteydessä murusiksi jotka aikanaan häviävät maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Meidän ruohonleikkurimme on keräävä, joten lehdet päätyisivät joka tapauksessa jätteisiin.

   Poista
 10. Ihanan suloinen lintuallas asetelma!
  Suloisen väriset haravointivälineet. :)

  VastaaPoista