keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Puutarhaa ja ostoksia

Vaikka huono kesäsää pyrkii lannistamaan puutarhailun, niin sunnuntaina käydessäni tutustumassa kahteen 'avoimet puutarhat'-kohteeseen, sain innostusta ja inspiraatioita. Ensimmäinen kohde oli Mikkolan puutarha , joka oli luonnossa vielä hurmaavampi kuin kuvissa. Aivan uskomaton määrä kasveja ja muuta rekvisiittaa. Siellä oli myös taimi- sekä keramiikkapajan myyntiä.

Ostin Himalajantyräkin, jolle tein paikan suihkulähteen reunalle vanhan hakkuutukin viereen ja samalla tuo hieman reunassa näkyvä enkelikin sain hopeanharmaan spraymaalikäsittelyn, kun nuo lisätyt kivetkin ovat harmaita.


                                                    Toisena kasvina ostin valeangervon

 
Keramiikkaa olisi ollut vaikka kuinka kivoja esineita tarjolla, mutta ostin vain suloisen pienen mökin


                               ja kannun, johon heti kotimatkalla hain Terrasta hortensian.

 
Toinen puutarhakohde oli kaupunkipiha jonka myyntitarjonnasta ostin kaksi viiruhelpiä, vaikka olenkin lukenut sen innokkaasta leviämisestä riesaksi asti, mutta istutin sen paikkaan, joka ei luultavasti ole sille kovin suotuisa, joten ehkäpä saan sen pidettyä 'aisoissa'.


Maanantaina käytiin miehen kanssa kaupoilla ja ostettiin hänelle setäpatsas, joka sijoitettiin istumaan talonnumeropaalulle vartioimaan pihalle saapuvia.                                                     Ja toki sitten minullekin tätipatsas :)

 
Muistin myös, että varaston vintillä on jokin kehräämiseen tms. liittyvä puinen esine, jonka maalasin harmaaksi ja laitoin sen päälle yhden uuden miljoonakelloruukun. Teline on rinteessä, jossa luonnostaan kasvaa kieloa, mustikkaa ja puolukkaa.

 
Taannoin kerroin mieheni betonirautakuormasta. Niistä tehtiin ansas, jonka tarkoituksena on toimia tänä kesänä istutetun ruusuköynnöksen tukena, sitten kunhan se kasvaa. Tuohon tukeen löysin eilen Kangasalan kirpputorilta hienosti ruostuneen piikkilankakerän eurolla. Piikkilangan koristeeksi laitoin pari kristallia siihen roikkumaan.


                                   Pisimmässä betoniraudassa roikkuu ruosteiset lehmänkellot.

 
Eilisellä reissulla ajelimme maantietä 322 ja Rautajärvellä oli tienvieressä latokirppis, josta ostin vanhan kakkuvuoan, pienen alpakkaisen jääpala-astian(?) ja nuo kolme alpakkalusikkaa.

 
                                         Ja tämä säätyyppi saisi viimein vaihtua kesäiseksi!!!

16 kommenttia:

 1. Voi miten paljon kaikkia ihanuuksia. Nuo täti/setä patsaat on valloittavia. On kyllä siellä teillä myös paljon toteuttamisen arvoisia ideoita ja luovuutta - ihania kuvia ja paljon katseltavaa<3

  VastaaPoista
 2. Minulta on kyllä puutarhan hoito jäänyt ihan tyystin kun ilmat ovat niin surkea! Kivoja juttuja olet lisännyt puutarhaasi ja tuo ansas piikkilankoineen on todella kaunis. Latokirppiksiltä voi tehdä yllättäviäkin löytöjä. Mukavaa keskiviikkoa! Nyt paistaa aurinko, mutta eikös tuolla taivaanrannalla hiivi tännepäin jo todella mustia pilviä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin on hieman ripsinyt vettä ja taivas edelleen lyijyn harmaa. Sateiden välissä pitää yrittää vähän puutarhailla.

   Poista
 3. Paljon olet laittanut kaunista pihallesi. Tuo täti ja setä patsaat ovat ihania.
  Puutarhoja on kivaa käyda ihailemassa sieltä löytää hyviä ideoita.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Varsinkin kun ihan luvan kanssa saa mennä vieraisiin puutarhoihin :-)

   Poista
 4. Hauskoja löytöjä, ja aivan ihanat nuo patsaat :)

  VastaaPoista
 5. Ihania juttuja olet löytänyt ja sisustanut kauniisti pihaasi. Aivan upeat nuo patsaat :)

  VastaaPoista
 6. Vau, mitä löytöjä olet tehnyt ja vau mitä oivalluksia olet tehnyt, todella hienoja ♥ Eikös nuo ole niitä harjateräksiä joita miehesi raahasi auton perässä, hieno idea :) Kangasalan kirpparilla minäkin poikkeilen sillointällöin, kaikilla kolmella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juuri ne raahatut raudat tuossa ansaksessa. Käytiin vain Outolinnussa ja Pikon kirppiksellä.

   Poista
 7. Hienot patsaat olet löytänyt! Ahaa tuhon ne harjateräkset päätyivät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin, raudoista tehtiin ansas ja paviljonkiin lisäkaari viiniköynnöksille. Sen esittelen kunhan köynnös hieman levittäytyy siihen.

   Poista
 8. Oi, sattumalta tulin katselemaan blogiasi....kävit siis meillä, ja tulit kysymään tuon kannun hintaa...etkä kertonut....Myönnän, olin ehkä kiireisen ja hätäisen tuntuinen, mutta olisin kyllä voinut pari sanaa vaihtaa ;) Kiitos käynnistäsi, kiva kun kiinnosti ;) Tosi ihania juttuja olet tehnyt pihallesi, tuo rautahässäkkä on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut tarkoitus salailla itseäni, mutta sinulla riitti tervehtijöitä ja kyselijöitä, joten esittäytymättä jäi. Ensi kerralla sitten .... vaikka 'Petterillä', jos osutaan yhtäaikaa :-)

   Poista