tiistai 22. heinäkuuta 2014

Jotain

En ole saanut aikaiseksi tehdä päivityksiä tänne moneen päivään, joten nyt muutama kuva.

Suomessa vuonna 1952 järjestettyjen olympialaisten nykyaikainen viisiottelu  käytiin Hämeenlinnassa Ahvenistolla. Tuota varten rakennettu maauimala on vuosikymmeniä ollut rappion vallassa käyttämättömänä. Nyt se on viimein kunnostettu, mutta ei vielä avattu yleisölle. Kävimme katsastamassa paikkoja. 
Koska tuonne ei vielä pääse, niin kiipesimme rinteeseen ja kuvasin työmaa-aidan raoista. Allas on jo täynnä.


                                                       Maauimalan vieressä on järvi.


Silloinen maastojuoksurata on kyltein merkitty järveä kiertävän polun varrelle.

 
Maasto polun varrella on luonnontilassa. Vain polulle esteeksi kaatuneita puita on katkottu, mutta tämäkin järveen kaatunut saa olla rauhassa ja esitellä kaunista juurakkoaan.


                                                 Löytyypä sieltä kuntoiluvälineistöäkin.


Ostin tuollaisen pylvään, joka alkujaan oli antiikin valkoinen, mutta maalasin sen sekä ruukun ulkoportaisiin sopivalla harmaalla. Pitänee hankkia toinenkin pylväs toiselle puolen portaita.

 
Krysanteemin kukat ovat samaa väriä portaita reunustavien angervon kukkien kanssa.


Tänä keväänä paviljongin kulmaan istutettu kärhö pullautti yhden suuren valkoisen kukan. Tuo toinen taempana näkyvä valkoinen on kipsitorso.
 
Terassin pöydällä olleen valkoisen hortensian onnituin tappamaan, joten hankin tilalle muurikellon varastostani löytyneeseen patsasruukkuun.

 
Mustilanhortensia aloittelee kukkimistaan. Tuo pensas on viime vuonna istutettu ja nyt kukintoja näyttäisi tulevan runsaasti.


Vanhoista tiilistä tehdyssä 'kaivossa' kasvava 'Pohjantähti'-ruusuköynnös on parhaimmillaan. Maassa kasvaa seppelvarpua, jossa myös valkoiset kukat.                                      Ehkä seuraavaan päivitykseen ei tule näin pitkää väliä :-)

8 kommenttia:

 1. Onpas ihania sisustusjuttuja :) Hortensiat näyttä minullakin tekevän mahtavan kukkaloiston :) Upea tuo sinun ruususi kertakaikkiaan :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja istutuksia. Näin kesällä on niin paljon kaikkea tekemistä ja muuta, että pitkät päivitysvälit ovat ihan ymmärrettäviä.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa loistetta on pihallasi Nuo ruukut on kauniita :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä. Näyttää kivalta paikalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maauimala avataan la 26.7 klo 8 ja klo 12 altaaseen lasketaan 375 kumiankkaa ( HML täyttää tänä vuonna 375v) ja nuo ankat toimivat arpalipukkeina. Pääpalkintona on kuumailmapallolento :-)

   Poista