keskiviikko 1. toukokuuta 2013

"Toukokuussa touot tehdään"

Toukotyöt eli viljan kylvöt. En sentään mitään viljaa ole kylvänyt, vaan rustasin uuden perennapenkin takapihalle tänään. Olin jo maaliskuussa tehnyt Viherpeukaloille tilauksen perennoista ja eilen, Vappuaattona ne hain postista. Itse asiassa tilauksen yhteydessä oli maininta, että toimitukset toukokuussa, joten ihan näin aikaisin en tilauksen odottanut saapuvan. Onneksi Kodin Terra oli tänäänkin auki, jotta sain perennapenkkkin multaa. Piti tehdä kaksi reissua vaikka multasäkkien kuljetukseen käytettiinkin peräkärryä. Ja toki muutama taimi lisää tuli multien lisäksi. Ostin puksipuun, kun viime vuonna toiseen penkkiin istutetut selvisivät kuluneest talvesta hengissä. Lisäksi kolme sinikatajaa 'Blue carpet' ja kaksi alppikärhöä.

Kärhöjen alut ja säleikköVaikka noita tilattuja perennoja tuli yhteensä 38 kpl ja tilaajalahjana 20 tuoksumiekkaliljan mukulaa, niin tilaa jäi hankkia muutamia kasveja lisää :-)
Kovin pieniä alkuja toisissa perennoissa, mutta yritin välttää samaa virhettä kuin viime vuonna perustamassani perennapenkissä, eli silloin laitoin liian täyteen, eivätkä kaikki kasvit päässeet oikeuksiinsa liian tiiviinä kasvustona. Eli näyttää vielä 'tyhjältä'.

Nurmikko oli tuosta(kin) kohdin painautunut, joten siitä tuli luontaisesti paikka ja nuo liuskekivet ovat olleet varastoituna ja odottamassa 'jotain hyvää paikkaa'. Nyt mies luovutti ne käyttööni hieman väkisin, mutta jäi niitä vieläkin hänelle 'haudottavaksi'.

Miehellä on menossa oma pihaprojekti.
 
Tilaamalleni Kiramin paljulle pitää tehdä paikka. Ensin poistettiin nurmikkoa, sitten pitää tasata alusta hiekalla, jota sitten myös eilen tuli kiva kasa. Rahtikirjan mukaan 15,4 tonnia!
 
Mutta mies tietää, että hän tarvitsee tuon kaiken ja että se saadaan levitettyä tuosta tontille. Hiekan päälle sitten tulee betonikivetys ja sitten vasta palju paikkaansa.
 
Odottelen siis perennojen kasvuun lähtöä ja pääsyä nauttimaan rentoutumisesta paljussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti