lauantai 8. joulukuuta 2012

Valokuvatyynyt

Ostin jo syksyllä aineet, joilla tulostetun valokuvan voi siirtää kankaalle. Ensimmäisiksi harjoittelukuviksi valitsin mieheni 2 tai 3-vuotiskuvan ja oman noin 1½vuotiaana otetun kuvan. Liiman levitys kuviin oli helppoa,  mutta aika työlästä hangata sitä paperia pois kuivumisen jälkeen. Ajattelin jo, että minulta ei enää voida ottaa sormenjälkiä oikean käden sormista, kun hieroin ja hieroin sitä paperia. Aina, kun jätin kuvan kuivahtamaan luultuani, että nyt on kaikki hangattu, niin karu totuus paljastui kuvan kuivuttua ja hankausta piti jatkaa. Tänään sitten ompelin tyynynpäälliset, joihin nuo kuvat käytin. Mukana myös anopilta saatua käsinvirkattua pitsiä. Toki osa tehdaspitsiä ja erilaisia nauhoja.

Käytiin myös Iittala shopissa ja ostin punaiset lautaset, mukit ja juomalasit. Käytettiin niitä heti ruokailussa; naudan sisäfilee pihvit suppilovahverokastikkeella, paistettua tuoretta ananasta, halloumia, paahdettuja valkosipulinkynsiä ja tomaattia sekä kurkkua. Puute - viinilasit eivät olleet punaiset, vain viini.


Mukeista sitten huomenna aamukahvit.......

5 kommenttia:

  1. Kyllä hankaaminen kannatti, tuli tosi ihanat tyynyt :) Herkullisen näköinen ja varmaan makuinenkin ateria ihanista astioista :)

    VastaaPoista
  2. Ooh, onpas kauniit tyynyt. Tollaiset tyynyt olisivat mukavat somistamaan olohuonettani äitini ja isäni lapsuukuvista. Sulla on mukavanoloinen blogi!
    Tervetuloa kurkkaamaan mun blogia, http://neitisaippuakupla.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Tyynyt on ihanat ja ainutlaatuiset! Minä en ole tuolla konstilla tehnyt. Olen käyttänyt sitä tulostettavaa kuvansiirtopaperia, joka sitten silitetään kankaalle!

    VastaaPoista
  4. Kauniit tyynyt ja ihanat aterimet! Mitä sarjaa ne ovat vai ovatko jotain vanhoja aarteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nuo aterimet ovat teräksiset chippendale-mallistosta. Niitä valmistaa Suomen Hopeateollisuus ja Hopeatukun nettisivuilta niitä voi tilata (http://www.hopeatukku.fi/tuote/aterimet-veitset-ja-haarukat-6kpl-rst-finlandia-chippendale-teräs/110101024/). Hopeisia käytämme vain vieraiden kanssa aterioidessamme.

      Poista