lauantai 9. kesäkuuta 2012

Loppu verenimennälle!

Tänään kyllästyimme hyttysten hyökkäyksiin ja päätimme ryhtyä täysimittaiseen sotaan niiden tuhoamiseksi eli kävimme ostamassa Mosquito Magnet -hyttysansan. Sen avulla pitäisi saavuttaa erittäin tehokas, koko hyttyskauden kestävä suoja hyttysiä vastaan. Mosquito Magnet -laite aloittaa hyttysten pyynnin välittömästi, tuottaen havaittavia tuloksia jo 7-10 päivän aikana. Olennaiseen hyttysten määrän vähenemiseen päästään 4-6 viikossa, eli siis ennen kesän loppua :-) Hyttyset etsivät uhrinsa hengityksen hiilidioksidin, ihon lämmön ja tuoksun perusteella. Hyttysten koko vaihtelee, mutta harvoin ne ovat 16:ta millimetriä pidempiä. Hyttyset painavat vain noin 2,0–2,5 milligrammaa. Hyttyset voivat siirtyä jopa yli 10 kilometriä yössä ja lentää yhtäjaksoisesti 1–4 tuntia. Mosquito Magnet ei ime nieluunsa yöperhosia tai hyödyllisiä hyönteisiä, kuten mehiläisiä tai ampiaisia. Joten tuhottavana vain siis tarkennettu kohderyhmä hyttyset. Onhan tämä luonnon tasapainoon puuttumista, mutta ehkä rikkomus kuitenkin pienemmästä päästä.

5 kommenttia:

 1. Meillä on ollut ko. laite mökillä useita vuosia (kesiä:)) ja voin suositella. Näyttää nyt siltä, että tänä kesänä sitä ei enää tarvitse käyttää. Hyytyspopulaatio on häipynyt tältä tontilta. Parina ensimmäisenä kesänä käytimmen parin kaasupullollisen ajan ja seuraavina vain yhden. En usko luonnon kovin kärsivän hyttysten häipymisestä:) Yksi huonopuoli laitteessa on; sen hinta on tosi suolainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ettei hankinta ollut turhake, vaan todellista hyötyäkin tulee olemaan. Meillä oli aiemmin niitä edullisia (n. 30€) karkottimia, mutta niistä ei ainakaan ollut mitään iloa.

   Poista
 2. Kyllä täälläkin on harkittu jonkinlaisen pyydystimen ostoa. Pihalla kun ei voi olla ollenkaa ilman jatkuvaa huitelua ja ihon raapimista.
  Ikäviä elukoita noi hyttyset!

  VastaaPoista
 3. Onko ollut hyötyä hyttyslaitteesta, nyt kun on ollut käytössä kuukauden päivät? Meillä olisi myös tarvetta, kun asumme metsän vieressä. Terassilla pystyy olemaan illalla jotenkin, mutta puutarhaan on turha mennä ilman haarniskaa. Päivisinkin vaikka aurinko paistaa, nuo inisevät ja pistelevät koko ajan. T: kutiseva & paukurainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä jonkin verran hyötyä. Mieheni on todennut sarkastisesti, että kuolleen hyttysen hinta on enää 10€/kpl.

   Poista