tiistai 10. helmikuuta 2015

Jälkiruokaa

Osallistuin eilen marttayhdistyksen jälkiruokakurssille. Voi sitä hyörinää kun 20 puuhakasta naista teki 8 eri jälkiruokaa tunnissa!

Itse kuuluin ryhmään, joka teki vaniljarisottoa luumukompotilla. Tuo oli ainoa jälkiruoista, joka tarjoillaan lämpimänä.



Muita herkkuja olivat:

                                          Pähkinä-viikunatorttu raakakakkupohjalla

 
Valkosuklaamousse
 
 
Omena-ruismaljat

 
Kinuskiset Aura-päärynät

 
Talkkunahyve, jota pystyin syömään vain yhden lusikallisen eli en tykännyt

 
Tässä 6 annosta jotka söin ja kaksi syömääni jäivät vielä kuvaamatta. Eli totta kai kaikkia piti maistella :-)

 
Tuossa mukissa on Mango Pannacottaa ja sen vieressä oikealla Suklaamoussea marinoiduilla mansikoilla.
 
Kaikkiin näihin saimme mukaamme reseptit ja kotiin lähdimme vatsat pulleina :-)

26 kommenttia:

  1. Itse tykkään tuosta talkkuna hyveestä. :P Namii... Mutta näin meillä on jokaisella omat makunsa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tykkään makeista ja tuo talkkuna ei ollut kovin makeaa.

      Poista
  2. Nami-nami, oikea herkutteluilta!! Houkuttelevan näköisiä kaikki, talkkunaa olisin saattanut santsatakin! ;o)

    VastaaPoista
  3. Herkullisia annoksia! Ruokakursseilla on mukava käydä :)

    VastaaPoista
  4. Varmaan kaikki maistuis täällä,niin herkuilta näyttää.Ois kiva osallistua tuollaiselle kurssille,saisi uusi vinkkejä kokkailuun.

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköistä. Talkkunahyveestä en myöskään tykkää. Pannacotta on yksi suosikeistani ja teen niitä aika usein eri variaatioilla. terkuin Liisa

    VastaaPoista
  6. Huu, jopas on herkkuja kerrakseen!
    Kyllä noista luulisi suosikin löytyvän jokaisen makuun!

    VastaaPoista
  7. No on siinä jälkiruoka poikineen ;)

    VastaaPoista
  8. Minua ei olisi passannut päästää moiselle kurssille... muille ei olisi jäänyt mitään. Talkkuna on minulle tuttu herkku hämäläisestä lapsuuudesta - täältä peräkylästä ei vaan saa kunnon umpihämäläisiä tarkkunajauhoja. No, kun käyn Tampereella sukuloimassa, tuon tuliaisina aina talkkunaa, riävää ja Linkosuon rähmämähkylöitä ;) Joskus on roudannut pärämätsejäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isäni söi lapsuudessani talkkunaa, mutta me muu perhe ei koskaan. Pärämätsejä on tullut Tampereella syötyä :-)

      Poista
  9. Siis oih ja nam granaatinsiemenet ja kenties oma herkku olisi ollut päärynät aurajuustokastikkeella. Voi mahoton miten ihania juttuja. <3

    VastaaPoista
  10. Apua mitä herkkuja! Olipa kivan kuuloinen kurssi, mitä kautta löysit tällaisen?

    VastaaPoista
  11. Voi että mitä herkkuja! Talkkuna hyvettä olen joskus maistanut, oli ihan ok, riippunee ohjeesta millaista tulee ja myös talkkunasta mitä käytetään? Käsittääkseni sitä tehdään eri tavoin maakunnittain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa oli kermavaahtoa, rahkaa, talkkunajauhoja, sokeria ja marjoja. Ehkä suuremmalla määrällä sokeria olisin minäkin voinut sitä syödä .-)

      Poista
  12. Herkullista.. kaikki maistuis varmaan mulle. :) Talkkunahyvettä oonkin tehnyt ja on ihan jees.

    VastaaPoista