tiistai 11. kesäkuuta 2013

Helopäivikki, punavihma ja ruosteviini

Poikkesin tänään Essin viherpalvelussa tarkoituksen hakea kaksi lumikärhöä, mutta mieli muuttui myymälässä ja ostinkin Punavihman (Chamaecytisus purpureus) ja Ruosteviinin ( Vitis coignetiae) niihin kärhöille suunniteltuihin paikkoihin, johon aamusta pyysin miestä kaivamaan jo valmiiksi kuopat. Tuo viiniköynnös pitäisi olla nopeakasvuinen, mutta ei niinkään tuota satoa. Tuo valmis kuoppa ei sijaitse punavihmalle parhaassa paikassa, mutta enhän voinut jättää sitä tyhjäksikään tai täyttää uudelleen. Ovat siis paviljongin yhdessä kulmassa.

 
 

Sitten huomasin minulle ennestään tuntemattoman Helopäivikin (Lampranthus roseus) ja piti niitäkin kaksi ottaa kokeeksi. Sen pitäisi kukkia koko kesän.

Olin jo itselleni tehnyt lupauksen ettei enää lisää kukkia tälle kesälle, mutta ....

Tässä häkissä yritti viime kesänä viihtyä kesäkukka, mutta tunsi itsensä niin vangituksi, ettei menestynyt...vai olisinko laiminlyönyt kastelun? No, Tigerista siihen lennähti pari teko-lintua.


11 kommenttia:

 1. Kauniita, minulle ennestään untemattomia lajeja nuo mitä olet istutellut! Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä vieraammat eivät ehkä menesty, mutta tuovat vaihtelua.

   Poista
 2. Ihastuttavaa puutarhassasi. Pitääpä käydä katsahtamassa joku päivä Esiin valikoimia - tuo helopäivikki on näet erittäin upea =)

  VastaaPoista
 3. Kaunista!
  Tuo vaalean oiskos lila kukkainen on kaunis...:)

  VastaaPoista
 4. Aina tulee tehtyä päätös, että ei enää uusia kukkia. Puutarhamyymälöissä on niin mukava kierrellä ja katsella, ja aina sieltä jotain mukaan tarttuu :)

  VastaaPoista
 5. No, nämä linnut viihtyvät varmasti eivätkä lennä pois.

  VastaaPoista