maanantai 23. marraskuuta 2015

Ihan liikaa

Lunta on tullut perjantaista alkaen. Eniten lauantain vastaisena yönä, mutta vielä viime yönkin aikana kevyt hahtuva kerros. Mielestäni ihan liikaa näin ensilumeksi. Vai mitä sanotte kuvien perusteella? Kaikki kuvat tätä aamulta pihaltamme.








                                                     Joko saa alkaa odottamaan kevättä ?

perjantai 20. marraskuuta 2015

*** Kynttilähaaste ***

KataMarian blogissa oli avoin kynttilähaaste. Tarkoitus olisi julkaista kolmena päivä kynttiläkuva ja haasta bloggareita mukaan. Vinkkaa, jos lähdet haasteeseen mukaan :-)

Kuten KataMaria itsekin, niin toimin helpomman mukaan ja julkaisen kerralla kaikki kolme. Nämä ovat jo aiemmin olleet myös Instagramissa.




Tänään meillä sataa ensimmäistä kertaa tänä syksynä räntää. Aamuhämärässä maa oli valkoinen. Vaikka lumi näyttää kauniilta ja tuo vaihtelua, niin en oikein ole talvi-ihminen.
 
 
Rentouttavaa alkavaa viikonloppua!

 

torstai 19. marraskuuta 2015

mustikanvarpuja

Sunnuntaiselta metsäkäynnillä keräämäni mustikanvarvut on nyt maalattu ja koristeltu.
Vaikka onkin ollut kosteaa ja sateista, niin maalasin varvut ulkona puun oksassa roikkumassa. Spraymaali kuivaa niin nopeasti, ettei sade ehdi valuttamaan sitä. Maalikuivat, mutta muuten kosteat varvut kuivuivat yön pesuhuoneen lattialämmössä käyttökelpoisiksi.

Näitä erilaisia askartelumateriaaleja tilailen eBayn kautta, kun ovat siellä huomattavasti askartelukauppoja edullisempia.

 
Tähän työhön käytin pieniä kulkusia, helmiä, 'kristalleja', lumihiutaleita ja nuo pitkulaiset blingit liimasin kaksi vastakkain, että molemmat puolet näyttävät samanlaisilta. Kaikissa noissa oli valmiina reikä, josta saatoin langalla solmia niitä varpujen haaroihin kiinni. Yhteensä 100 solmittua killutinta. Meni useampi tunti ja mietin, että onko järkee vai ei :-)


Tyhjän lasipurkin sudin alaosasta tekolumella ja päälle suihkutin lakkaa sekä suuaukkoon laitoin tähtinauhasta rusetin. Nauhan tähdet ovat kovaa muovia.

 
Ja tässä lopputulos.

 
Mitähän sitä seuraavaksi tekisi?

maanantai 16. marraskuuta 2015

Metsän antia

Lonkka on ainakin hetkellisesti paremmassa kunnossa, joten teimme pienen metsäkävelyn eilen ja 'saaliiksi' otin muutaman pienen kuusentaimen, jotka kasvoivat niin tiheässä, etteivät kuitenkaan kaikki olisi menestyksekkäästi pystyneet kasvamaan eli tein luontoystävällisen harvennuksen :-) Monissa muissakin blogeissa on jo näkynyt kuusia kukkaruukuissa, joten kopioin idean ja laitoin portaille talvi-istutuksia, josta jo eilen laitoin Instagramiin kuvan.

Kolmeen eri kokoiseen ruukkuun kolme eri kokoista tainta. Ruukun pinnoille sammalta, jäkälää ja liekoa mullan peitteeksi.
 
Suurimpaan ruukkuun kuusen alle löysin varastoistani pienen talon metsänkeijuille :-)

 
Jo aiemmin olin kerännyt tontiltamme kanervia ja tienviereltä ohdakkeita ja maalannut ne. Eilen sain aikaiseksi väkertää niistä kranssin terassin pöydälle lyhdyn ympärille.

 
Miten eilen silmiini osuikin useita kääpiä. Käävät ovat sieniä, jotka lahottavat kantoja. Terveessä, kasvavassa puussa ne ovat loisia. Niitä löytyy Suomesta noin 200 eri lajia.

 
Tämä kaksivärinen on mielestäni erityisen hauskan näköinen.



 
Myös käpyjä ja mustikanvarpuja keräsin, mutta ne odottavat vielä kuivumista ennen maalin suihkimista.
 
Hyvää alkanutta viikkoa!

torstai 12. marraskuuta 2015

Kamala keskiviikko

Jo etukäteen tiesin ettei eilinen olisi kiva päivä sillä varattuna oli aika niin lääkärille kuin hammaslääkärillekin. Aiemmin kerroin käyneeni fysioterapeutilla, joka laittoi kineesioteippejä lonkkaani ja antoi kotijumppaohjeita. Viimeiset viikot olen liki päivittäin syönyt kipulääkkeitä ja silti joinakin iltoina jopa kävellyt ontuen kivun vuoksi, joten eilinen aika oli varattuna kortisonipiikkiä varten. Ensimmäinen piikitykseni.

 
Piikityksestä tunnin päästä oli vuorossa juurihoidon aloitus hammaslääkärillä ja kaikki sen kokeneet tietävät, ettei se ole mikään nautinnollinen rentoutushetki. Kurjuutta lisäsi se, että kesken operaation tultiin kysymään, että onko pihalla parkissa oleva vaalea X-auto minun. Suu täynnä vempaimia ja käsiä pystyin nyökyttelemään, jolloin kerrottiin, että toinen auto on törmännyt siihen ja törkeästi vaan poistunut paikalta, mutta silminnäkijä oli tullut tuomaan törmänneen auton rekisterinumeron ja ilmoitti omat yhteystietonsa. Melkein meni hermo odotellessa käsittelystä vapautumista.
 
Ensimmäisenä otin kuvat vahinkokohteesta, jota törmäilijä oli käynyt käsin pyyhkimässä ja sitten soitin hätänumeroon, josta sain ohjeet miten menetellä ja kirjattiin tapahtuma eli seuraavaksi sitten menin poliisilaitokselle, jossa hämmästyksekseni poliisi kysyi, että mihin heitä tässä tapauksessa tarvitaan. Poliisia ei kiinnostanut yhtään, että tekijä oli poistunut paikalta ilmoitusta vahingosta tekemättä.  Rekisterinumeron perusteella poliisi sitten kuitenkin pyynnöstäni soitti kolaroineen auton omistajalle, mutta eipä soittoon vastattu. Poliisi käski minua soittamaan itse myöhemmin ja kertomaan, että jos tekijä ei myönnä syyllisyyttään ja korvausvelvoittettaan niin sitten poliisi puuttuu asiaan ja tekijälle tulee myös seuraamuksia eli sakot.
 
Menin sitten auton merkkihuoltoliikkeeseen ja pyysin arvion korvauksesta sekä varasin ajan korjaukseen.

 
Oven rypyt eivät näytä kovin vakavilta, mutta niitä ei pysty turvapalkkien vuoksi suorimaan vaan tilattiin kokonaan uusi takaovi. Lokasuojan rypyt voidaan suoristaa.
 
 
Kotiin päästyäni saatiin tuo kolarin aiheuttaneen auton omistaja puhelimitse kiinni ja hän kertoi poliisinkin jo tavoittaneen hänet ja tehneensä ilmoituksen vakuutusyhtiöön. Eli nyt muutama viikko ovea odotellessa pitää ajella ryppyisellä autolla, mutta homma järjestyy.
 
Tänään lonkkani tuntuu paremmalta kuin moneen päivään, joten toivon tuon piikin auttavan vaikka mikään pysyvä kivuttomuushan tämä ei ole. Hampaan väliaikainen paikka ei ole 'suuhun sopiva', mutta se korjaantuu seuraavalla hoitokerralla.
 
Torstai on toivoa täynnä :-)
 

torstai 5. marraskuuta 2015

Joulukortteja

Ryhdyin hyvissä ajoin tekemään joulukortteja. Viime vuodesta oli jäänyt paljon materiaalia, joten kovin monia juttuja en näihin nyt hankkinut.

Koska minulla ei ole erityistä askarteluhuonetta, niin levitän aina kaikki materiaalit keittiön pöydälle. Niinpä nytkin ja olivat tuossa levällään kaksi päivää vaan eipä haitannut kun mies syö ainoa lämpimän ateriansa töissä ja minulta ruokailu sujuu tv:n tai netin ääressä :-)


Kaikkiaan 33 erilaista korttia sain aikaiseksi. Määrä ei vielä riitä, mutta kyllästyminen iski. Reilut 10 korttia pitää vielä tehdä ... vai lähettäisikö joillekin ostokortteja?


                                                   Kovin ovat taas valjuja nämä kuvani :-(

 
 



 
Huomennahan on tämän vuotiset joulupostimerkit tulevat myyntiin :-)

maanantai 2. marraskuuta 2015

Viikonloppua Helsingissä

Olin varannut hotellin ja junaliput monta viikkoa sitten viettääksemme viikonlopun Helsingissä. Junalla siksi, koska en elämässäni ole montaakaan kertaa matkustanut junalla ja edellisestäkin kerrasta on vuosia aikaa.  Hotelliksi valikoitui Cumulus, jonne oli edullinen tarjous saunallisesta superiorhuoneesta, jossa erikseen keittiötila ja pukuhuonekin. Tällainen tilavampi majoitus on mukavampi useamman yön viettoon.


 



                            Tilat eivät loistaneet uutuuttaan vaan yleisilme oli lievän kulahtunut.

Miehelle tärkeää oli päästä käymään Skiexpossa katsomassa laskettelu- ja hiihtovälineiden uutuuksia. Skiexposta emme ostaneet mitään varsinaisesti aiheeseen liittyvää vaan silmälasien, puhelimien, padien ja TV:n näyttöjen puhdistukseen sopivia aineita.


     Sekä ihanalta maistuvaa chili-karpalo-hilloa/kastiketta, jota ensi kerralla laitan pihvien päälle.

 
Messukeskuksessa oli samaan aikaan myös Digiexpo ja erilaisia pelikoneita, kameroita ja äänentoistolaitteita oli hiukeat määrät. Paikalla oli myös Starwars-hahmoja.
 

Koska kaupat olivat lauantain kiinni, niin tuli katseltua ja kierreltyä muutoinkin ympäriinsä kuin vain ostosten perässä. Kasvitieteellisessä puutarhassa pääsi kesätunnelmaan vaikka ulkona syksy on jo pitkällä.



 
                                          Yksi harvoista kukkijoista, Mimetes chrysanthus.


Kasvitieteellisen viereisessä puistossa oli maassa runsaasti jaloissa murskautuneita hevoskastanjan siemeniä, mutta muutaman ehjän poimin ja yritän näistä saada kasvamaan uusia taimia. Ennestään pihallamme kasvaa jo kolme nuorta yksilöä.


                                            Toki joitakin pieniä ostoksia teimme:
              Heti perjantaina löytyi Fiorellashopista niittireppu, joka pääsee kesällä HD:n kyytiin :-)

 
Elvarin Pop-up-liikkeestä herkulliset kuppikakkukorvikset.

 
Stokkalta hauskat tiskirätit (kaksi samaa) ja leimasin, jolla saa tuon 'Home made'-tekstin pikkuleipiin, jos sellaisia yrittäisin tehdä.

 
L'Occitanelta jalkarasvaa sekä huulivoidetta.


Lauantai-iltana toki piti käydä Hietaniemen hautausmaalla katsomassa kynttilämerta  muualle haudattujen muistomerkillä. Paljon oli kynttilöiden tuojia muillakin haudoilla.

 
Taisi mieskin saaneen tarpeeksi kävelyä kolmen päivän aikana, kun eilen junaa odottaessamme lepuutti jalkojaan matkalaukkunsa päällä :-)

 
Joitain kuvia päivitinkin jo reissun aikana Instagramiin

                                                      Mukavaa alkanutta marraskuuta!