tiistai 30. syyskuuta 2014

Leivontaharjoituksia

En leivo mitään kovinkaan usein, mutta jo eilen päätin, että tänään aamusta kokeilen sitä uutta Tukholmasta ostamaani kakkuvuokaa. Lisäksi mieheni on lähiviikkoina esittänyt toiveen kotona leivotuista sämpylöistä, joten otin nekin urakkaan mukaan.

Kakkutaikinaksi valitsin turvallisen tiikerikakkureseptin. Koska vuoka on melkoisen kookas, niin tein 1½ kertaisen annoksen taikinaa, mutta olisi saanut  olla jopa 2-kertainen. Ensi kerralla sitten....

 
Vuoka paistoi tasaisesti ja kakku irtosi hyvin vuoasta paiston jälkeen. Kakun jäähdyttyä tein kuorrutteen rasva-tomusokeriseoksesta, joka jäi liian paksuksi eikä valunut, vaan on enempi mallia klöntti. Pinnalle ripottelin vielä Wienernougat-crush'ia. Eli kaiken kaikkiaan parannettavaa on :)


Sämpylöitä en muista tehneeni ainakaan 10 vuoteen. Miehen arvostelusta riippuu teenkö niitä jatkossakaan.

 
 

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Poronpolku

Tänään kävimme patikoimassa Poronpolun Lopella. Tapahtuma on Etelä-Suomen suurin kuntoliikuntatapahtuma. Sää suosi ulkoilua. Taivas oli huikean kirkas ja lämpötila sopiva. Valitsimme 13 km reitin kuten viime vuonnakin.

Lähtö- ja maalipaikalla oli pikkuinen aidattu lampi, jossa oli pari hanhea. Myös paikallisia marjoja, sieniä, juureksia ym. oli kaupan. Patikoinnin jälkeen ostin karpaloita sekä kanttarelleja pakastimeen.


Tämä järvi ylitettiin joko kapulalossilla tai soutuveneellä. Me valitsimme kapulalossin.



                                         Järven rannalla oli Marskin maja, jonka salossa oli Suomen lippu.

 
Majan pihapiiristä löytyy


Piikkilangat eivät kovin hyvin erotu puhelimella otetussa kuvassa.


               Mäen päällä oli aikoinaan käytössä ollut tähystystorni, jonne ei enää saa kiivetä.

 
Pätkät juoksuhautoja on säilyneet.



                                                       Reitti kulki jyhkeän kallion juurta.

 
Reitin varrelle oli tuotu lasten iloksi myös pari kilipukkia


                                                                sekä 'vuorenpeikkoja'.

 
Muistoksi patikoinnista sai kunniakirjan :)


                             Reittikartasta näkyy kuinka paljon pieniä järviä tuolla alueella on.

 
Emme pitäneet mitään kiirettä vaan tarkoituksena oli viettää aikaa ulkoillen, joten tähän kierrokseen meni aikaa 3h 15min.

lauantai 27. syyskuuta 2014

Tukholmassa

Osallistuin Novitan Hyvinvointia ja käsitöitä - risteilylle Silja Serenadella.  Mielenkiintoisimmat esitykset olivat Molla Millsin virkkausaiheinen, Virkkukoukkusen karjalanmurteinen yritysesitys sekä trashionista Outi Pyyn kierrätysmuodista kertoilu.

Tietenkin tähän kuului eilinen Tukholmassa käynti. Mood-kauppakeskuksessa on Leila's keittiötarvikepuoti josta mukaani lähti ihana kakkuvuoka. Kuvittelen jo mehevän kakun, jonka kuorrutus valuu noita 'suomuja' pitkin. Saattaa käydä niin, että todellisuus ei ole kuvitelmani kaltainen vaan tuloksena on likilaskuinen möykky, jota ei maukkainkaan kuorrutus pelasta.


                                         Paljon muutakin mukavaa siellä olisi ollut tarjolla.





Toki piti käydä jälleen Galleriassa sijaitsevassa Hollisterissa , jonka sisäänkäynnissä on mukava oleskelutila. Tällä kertaa sieltä ostin pojalleni heidän kosmetiikkaansa. Liikkeessä oli paljon suomalaisia, koska kyseisen merkin tuotteita vaatteita ei saa Suomesta.

 
Jostakin pienestä liikkeestä ostin yltiö bling-bling-laukun
 
 
jossa niittiä ja lasinkimallusta riittää.
 
 
Laivan myymälästä ostin Espritin nahkajäljitelmätoppiksen. Kuvassa tuo nahkaimitaatio ei näy, mutta on luonnossa rokimpi.
 
 
Samoin tämän keinonahkamekon


          jonka kiva yksityiskohta on tuo helman vetoketju, josta ei helma kylläkään lyhene.


Taxfreetä hyödynnettiin myös uuden Desiqualin tuoksun hankinnassa ja miehelle Chanelin Bleu after shavea. Unohtamatta makeisia ja muita nesteitä.

 
 Helena Rubinsteinin 'ryppyjen korjaajasta' sain hienon näytteen. Itse tuote jäi hyllyyn hintavuutensa vuoksi; n. 200 €/30ml.
 
 
Parasta reissussa oli kuitenkin mukava ja iloinen naisseura!

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kosmetiikkaa puoleen hintaan

Paikallinen Sokos muuttaa ja kosmetiikkaosasto tyhjennetään myymällä jäljellä olevat tuotteet -50%, joten lähdinpä katsomaan mitä on jäljellä.

Vaikka aamu olikin kylmä, niin päivästä tuli aurinkoinen, joten lähdin kirkkaasti pukeutuneena.  Eli mustaan tunikaan ja leggareihin yhdistin keltaiset saappaat, huivin ja laukun.


 
Lisäksi vielä kesäinen pinkki takki ja keltaiset käsineet. Todennäköisesti kadulla vastaantulijat huomioivat minut kun katukuvassa suurin osa kulki musta-harmaissa vaatteissa :)

 
Ja ne ostokset:
 
 
KMS:n Hair Play messing creme, jonka pitäisi antaa rakennetta ja tuuheutta. Tuotetta voi käyttää  sekä pyyhekuiviin hiuksiin tai seuraavana päivänä lisäämään rakennetta.
Pantenen AgeDefy thickening treatment, jota suihkutetaan hiuspohjaan ja sitten hierotaan hiuksiin.
Clarinsin Instant Light Radiance Boosting Complexion Base, jota voi käyttää sekä pelkästään tai meikin pohjustimena.
 Clarinsin BB Skin Perfecting Cream.
 
Kokemuksia minulla entuudestaan ei näistä mistään tuotteesta ole.
 

tiistai 23. syyskuuta 2014

Takkakausi alkoi

Eilinen tuuli ja sade viilensivät taloa sen verran, että oli hyvä syy laittaa takkaan valkea. Olohuoneeseen päivittyi myös talvikarvat eli sohvan selkänojalle valkoiset lampaantaljat luomaan pehmeyttä. Ja nojatuolin selkänojalle shaali torkkupeitoksi. Toki ensimmäiset kynttilätkin piti sytyttää sisälle.

 


Olohuone tulee säilymään tummana enkä halua sinne mitään valkoisia kalusteita.

 
Katto on osittain avoin yläkertaan eli tuo kuvan yläosassa näkyvä puunvärinen osuus on sitä avointa nousua.


Takan tausta on jatkumo eteisen vuolukiviseinälle ja taulujen takana on 'ladonseinälautaa' kuten eteisenkin puolella.

Tila on avoin myös keittiön suuntaan eli takana näkyy keittiön kaapisto.


Näkyy olevan viime lämmityskauden nokeakin takkaluukussa. Pitänee huomauttaa siivoojalle :-)

 
Nyt kaivamaan lämpimiä vaatteita vaatehuoneen perukoilta esille!

maanantai 22. syyskuuta 2014

Patikkaretki

Eilen teimme  8 km:n patikkaretken. Lähtöpaikalle saavuttuamme ryöpsähti oikein kunnon vesikuuro, joka onneksi kesti vain muutaman minuutin, jonka ajan odottelimme autossa. Vaikka lähtöpaikalla oli kymmeniä autoja, niin matkalla ihmisiä ei juuri näkynyt paitsi levähdyspisteellä.

En tunne sieniä juuri lainkaan ja tällaisia valkoisia oli useassa paikassa; litteitä ja reunat tuollaisia mutkallisia ja lovekkaita.



                                    Jäin aina jälkeen miehestä, kun pysähtelin kuvaamaan.


                                                              Kovin kivisiä nousuja.


                                                     Luonnon omaa muotoilua :)


Reitin varrella oli useita pieniä lampia ja järviä. Tämän järven rannalla oli partiolaisten lettukahvila. Paikalle oli tuotu myös muutamia kanootteja, joilla olisi saanut ilmaiseksi mennä melomaan.



Tällainen suuri, itsekseen kaatunut puu, joka oli saanut jäädä rauhassa maatumaan ja sammaloitumaan olisi hauska saada omalle pihalle ja tuon ympärille kasvattaa kukkia ja köynnöksiä.

 
Reippaan ulkoilun jälkeen sai hyvällä omalla tunnolla löhöillä loppupäivän :-)

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Neulomista ja näpertelyä

Edellisviikolla neuloin ensi kesän keskiaikatapahtumaa varten harmaaseen keskiaikapukuuni sopivan hartiahuivin. Tänä vuonna oli aamupäivästä hieman viileää kun aluspuku on melko ohutta kangasta ja hihat ovat vajaamittaiset. Ja ettei huivi olisi tylsä, niin reunaan ompelin 77 kpl pieniä kulkusia, sillä tuohon aikaan uskottiin kilinän karkottavan pahoja henkiä, joten hyötyäkin siis kulkusista on :-)


Kulkuset ovat halkaisijaltaan vain 1 cm, joten kilinäkin vain vienoa helinää.  Huivi on kuvattu sänkymme ( 180cm leveä) päällä, joten tuosta näkee huivin  koon. Lanka on 'seiskaveikkaa'.


Ja kun tuollainen huivi oli kiva neuloa, niin viime viikolla valmistui toinen 'seiskaveikan' Polkka langasta, jossa siis väri vaihtuu. Tästä huivista tein vielä hieman suuremman eli tuo pisin sivu on noin 2 metriä. Mitähän käyttöä tälle keksisi?



Hiljattain uudistetun tilan verhokappa jäi odottelemaan eBayn tilauksen 'kristalleja', jotka saapuivat torstaina. Perjantaina sitten ompelin niitä käsin tuohon alareunaan.



Melkoista nysväämistä! Yhteensä 29 kpl, noin 5 cm välein.


                                  'Kristallien' korkeus vain 1,8cm, joten eivät kovin näkyviä.

 
Leppoisaa sunnuntaita!