torstai 13. marraskuuta 2014

Kahvi/teekuppihaaste 2/5

Kahvi/teekuppihaasteessa 2/5 esittelen tämän aamuisen teekuppini. Näitä kuppeja, asetteineen ja leipälautasineen minulla on 10, sekä niihin kuuluva tarjoilulautanen, kermanekka ja sokerikko. Neljä kupeista on ostettu jälkikäteen Suomesta, mutta nuo 6 kuppia ja tarjoiluastiat olen ostanut lukioaikana kesälomalla venäjänkielikurssilla silloisessa Neuvostoliitossa ollessani. Vierailimme Lomonosovin tehtaalla ja sieltä ne ostin. Koko setistä maksoin silloin n. 75 markkaa eli euroissa olisi n.13€. Varmistaakseni astioiden ehjänä kotiin tuomisen otin ne käsimatkatavaroihin ja silloiset turvatoimenpiteet olivat väljempiä, joten pidin niitä sylissäni koko lentomatkan, useamman tunnin, ajan. Muistan silloin ajatelleeni, että kaikkeen sitä viitsiikin ryhtyä yksien kuppien vuoksi.

 
Teenä on Lipton Vanilla Caramel. Teetä en osaa juoda ilman sokeria, joten tämän on makeaa. Aamupalana moniviljasämpylä cheddarjuustolla ja kalkkunaleikkeellä.


 
Näitä kuppeja näkee toisinaan kirpputoreilla myynnissä, joskus hyvinkin halvalla.
Tätä mallia ei enää löydy Lomonosovin teekuppimallistosta, http://www.therussianshop.com/russhop/lomonosov/TeaCups1.jpg

Lomonosovin teekuppeja voi tilata http://www.lomonosov-russia.com/drinkware/tea-cup-and-saucer Muitakin tuotteita, esim. eläinhahmoja, koristemunia ja maljakoita voi tilata samasta paikasta.

Tällä kertaa haastan tähän mukaan KässäRitun Toivottavasti sinua kiinnostaa jakaa kahvi- tai teehetkesi kanssamme :-)

13 kommenttia:

 1. Kaunis satumainen yhdistelmä tuo sininen ja kulta, juhlallinen teehetki!

  VastaaPoista
 2. Kauniit nuo Lomosonovin kupit. Itsekin joskus Moskovassa vieraillessani toin sieltä Lomonosovin teekaluston. Nyt sen arvo olisi 300-400 euroa. Ne olivat niin vähällä käytöllä ja vain kaapin täytteenä, että lahjoitin kaluston mieheni tädille. ne ovat kuitenkin niin laadukkaita. tuo sinun on kyllä todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultauksen vuoksi eivät kestä tiskikonetta, joten käsin pestäviä :(

   Poista
  2. Toi sinun kuppiarsenaalisi on myös varmasti arvokas. Oletko katsonut netistä? Sieltä löytyy tämän yhtiön tuotteita hintoineen :) ei kannata hävittää :)

   Poista
 3. Kauniis kupit, kyllä noista kelpaa nauttia teetä!

  VastaaPoista
 4. Täällähän ne tutut kupit ovatkin :) Minä ostin omani kirpputorilta. Nämä taitavat tosiaan olla teekupit, mutta itse tykkään (kahvinjuojana) käyttää kahvikuppeina, koska yleensä vanhat kahvikupit ovat kovin pieniä ja siroja. Eipä sitä kahviakaan ennen tosin juotu siinä määrin kuin nykyään :) Sinun kupeillasi on hauska tarina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuja ovat. Samoin sinullakin olevat 'verkkokupit' löytyvät myös minulta :-)

   Poista
 5. Hei! En ole näköjään vieraillut täällä pariin päivään, huomasin haasteesi. Kiitos, otan vastaan. Tänään minulla "kone tökkii", kuvansiirto ei onnistu, yritin yhtä virkkaustani siirtää, joten aloitus jää parin päivän päähän.

  Ihanat teekupit ja ihan tarina. Sitten minkä huomasin, niin kaunis ristipistoliina alla. Minä noita liinoja aina vilkuilen kirppiksillä, äitini tehnyt ja itselläkin yksi menossa (ikuisuusprojekti).
  Silloin kun olin vielä teenjuoja sain veljeni perheessä teetä aina samanlaisesta kupista, muistan vieläkin, oli hyvä teekuppi, sillä se täytyy olla ohutreunainen jne.
  Mukavaa viikonloppua ja palaan! Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tartut haasteeseen :-)

   Tuo liina on kirppislöytö.

   Poista
 6. Kauniita ja juhlallisen näköisiä kuppeja! Kullattuja kuppeja taidetaa tehdä aika vähän nykyään ja niitä näkee enimmäkseen kirppareilla ja ihmisten kotona. Kiva tämä haaste, pääsee kurkkimaan ihmisten aamkukahvihetkiä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Kultaiset jutut eivät ole nykyään kovinkaan trendikkäitä.

   Poista