tiistai 25. marraskuuta 2014

Herkkuja

Glögikausi on aloitettu. Viikonloppuna nautin Dufvenkrooks minttu-suklaaglögiä, joka on ihan maistuvaa ( kuten vajentuneesta pullostakin havaitsette) vaikken siinä liiemmin mintun tai suklaan vivahdetta huomaakaan. Aurajuusto sopii sekä pipareille että kuivattujen aprikoosien täytteeksi.



          Eilinen iltapala koostui mustikkaisesta glögistä ja käpyleivoksesta. Makea yhdistelmä!



Eilen pistäydyin Viinitarvikekaupassa jolla on nyt loppuvuoden ajan Pop Up-myymälä  Hämeenlinnassa. Sieltä ostin herkutteluun karpalo- ja lakkahyytelöt sekä karamellisoitunutta sipulichutneytä. Tarjolla olisi ollut monia muitakin houkuttavia herkkuja, mutta maistellaan nämä ensin. Jouluksi ehtii hakemaan lisääkin....

 
Lisäksi ostin kunnollisen viinipullon avaajan. Tätä ei tarvitse pyöritellä, vain nostetaan tuosta kahvasta ja korkki aukeaa. Pakkauksessa on mukana myös leikkuri kapselia varten.

 
Melkoinen mötikkä, ja niin teknisen näköinen :-)

 
Laitteen sanottiin kestävän tuhansien pullojen avaamisia, mutta ei kai sellaista määrää viinipulloja kotioloissa availla? Tästä riittää iloa siis myös tulevalle perikunnalle!




22 kommenttia:

  1. No, jopas on rouvalla varsinainen avaaja! Minä vaan ihan sellaisella tavallisella avaajalla, joita usein tarjoilijoilla näkee. Minä en ole yhtään glögiä vielä juonut. Pipari ja sinihomejuusto, hyväksi koettu yhdistelmä. Pitänee kokeilla sitä myös aprikoosin kanssa. Saattaa toimiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli aiemmin saman tyylinen avaaja, mutta se ei enää toimi, joten siksi myyjältä kestävyyttä tiedustellessani hän vakuutti sen kestävän nuo tuhannet pullot :)

      Poista
  2. Minttusuklaaglögi kuulostaa aivan liian herkulta :) Hyvän pullonavaajahankinnan teit, helppo ja kestävä. Ei se kaikista kaunein tai vähän tilaa vievä, mutta paras kaikista :) Meillä sama.

    VastaaPoista
  3. Voi koska olen syönyt viimeksi perunaleivosta, en edes muista. Mustikkainen glögi alkoi kiinnostamaan, sillä me voisimme aloittaa glögikauden. Aprikoositkin menee kauppalistalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enhän vain houkuttele sinua herkutteluihin :)

      Poista
    2. Ha haa! Ihan varmasti ostan perunaleivokset, kun osuu kohdalle. Tänään jo osui. Olimme Tampereella, näin yhden kahvilan ikkunassa!!! Mutta kun olin soittanut juuri miehelle ja sopinut kyydin Kauppa-aukion kulmaan ja hän oli tulossa (muka) lähellä, niin jätin käymättä siinä konditoriassa, olisin ehtinyt käymään. Heti tulit mieleeni kun ne näin. Ehkä viikonlopuksi omasta kylästä löytyisi. Jäi muuten ne ilmapallotkin vielä ostamatta ne oli oikein kauppalapulla.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. No niin, yritetäänpä uudelleen. Äskeiseen kommenttiini hyppäsi sen verran kirjoitusvirheitä että poistin koko kommentin. Olen perinteisen punaviiniglögin ystävä, vaikka nykyisin kaupoista saa jos minkä makuisia glögejä. Tekninen vempele kyllä tuo uusi avaaja mahtaako olla niin näppärä kuin luvataan :) Mukavaa päivänjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kokeilla uusia makuja, joten siksi on kiinnostavaa, että glögivalikoimatkin laajentuvat. Mukavaa tiistai-iltaa sinullekin :-)

      Poista
  6. On teillä tarjolla herkuliset glögijuomat, kohta puoleen sitä meilläkin juodaan.
    Komea on korkin avaja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marraskuun lopulla saa kai jo ottaa varaslähtöjä glögikauteen eikä odotella ekaa adventtia :)

      Poista
  7. Mustikkaglögiä en olekaan koskaan maistanut. Nyt on Lidliin taas tullut Gabernet Sauvignonin Premium-glögiä, joka maistuu meille molemmille. Ei ole liian makeaa. Mutta se tahtoo aina loppua sieltä, joten ostinkin useamman pullon. Hieno avaaja. Meillä vähän samanmoinen eikä paremmasta tietoakaan. Viinipullo aukeaa tosi näppärästi. tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää katsoa jos täällä Lidlissä näkyisi tuota glögiä maisteltavaksi. Luotan, että tuo avaaja toimii, sillä sellaisella perus-korkkiruuvilla avaaminen on hankalaa.

      Poista
  8. Minttusuklaan makuinen glögi voisi maistua minullekin, kohtapa tuota voisi tosiaan aloitella glögi kautta! ihanat herkut!

    VastaaPoista
  9. Minttusuklaan makuinen glögi kuulostaa mielenkiintoiselta... ei voi edes kuvitella kyllä glögissä;)

    VastaaPoista
  10. Piparkakut ja homejuusto on tosi hyvää. :)

    VastaaPoista
  11. Mustikkainen glögi kuulostaa hyvältä! Piparkakut sinihomejuuston kanssa, nam!

    VastaaPoista