torstai 24. lokakuuta 2013

Kotipihan angry bird

Meidän pihaan on tullut oikea Angry Bird! Muutamana päivänä kotona etätöitä tehdessäni olen kuullut, että lintu koputtaa nokallaan keittiön erkkerin kohdalta räystään tienoilla ja olen sen itse seinää sisäpuolelta hakkaamalla häätänyt pois ja ihan talitintti sieltä lehahtaa lähi-koivun oksalle istumaan. Tänään mieheni huomasi, että se mokoma nokkii takaterassilla grillin peitettäkin. Menimme ulos katsomaan ja sehän repinyt peitteen ihan riekaleiseksi! Luulekohan se, että nyt on pesän rakentamisen aika ja tarvitsee siihen aineksia?



sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kääk! Se on täälläkin!

Pitkä lämmin syksy on ollut mieleeni ja olen toivonut lumen ja pakkaskauden lykkääntyvän ja lykkääntyvän vaikka tammikuulle. Perjantai aamu jo hieman antoi vihiä tulevasta ja eilen sitten maa peittyi jo  kokonaan valkoiseen.


Piti pyytää mies vaihtamaan minulle talvirenkaat ennen kauppaan lähtöä.


 
Suihkualtaassa vesi vielä oli sulaa, mutta reunat ja ympäröivät kasvit olivat kauniisti jo peittyneet jääkuoreen.




Pitää vaan yrittää psyykata itseni sopeutumaan talveen!

torstai 17. lokakuuta 2013

Kattausta

Huomenna siskoni perheineen tulee käymään ohikulkumatkalla syyslomaltaan kotiinsa. Teen huomisen päivän etätöitä, joten he voivat tulla heti työpäiväni jälkeen. Jotta saisin heille tarjoilut nopeasti, niin katoin pöydän jo valmiiksi. Nyt syksyllä on mukava kun voi laittaa myös kynttilöitä kahvipöytäänkin. Tykkäisin niin tuoksukynttilöistä, mutta mieheni astman vuoksi niitä en voi käyttää.


Porvoosta ostin taannoisella käynnillämme kynttilään koristeen, joka piikin avulla pysyy missä tahansa kynttilässä. Harmittaa vaan etten ostanut useampia, sillä en ole nähnyt näitä muissa liikkeissä.

Koska on kyse ihan arki-illasta, niin laitoin poikkeuksellisesti mukit. Enkä osaa mitenkään erityisesti taitella servettejä vaan rypistelen ne jotenkin.


Juon kahvini aina mustana ja ilman sokeria, mutta toisinaan maustan sen vaniljasiirapilla, joten laitoin senkin tarjolle valmiiksi.


Meillä on ruokapöytä vain keittiössä ja nyt ilman tarjottavia, esikatettuna, se näyttää tältä. Nuo tarjouluastiatkin siis tyhjinä.


Harvoin muistakaan ottaa kuvia siinä vaiheessa kun olisi ne 'tortut ja piirakat' laitettuina.

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

leveä hymy

Eilen oli kynsien huoltopäivä. Kävin myös valmiiksi ostamassa pari Halloween koristetta, joten....


Pohja kirkkaanpunainen ja leopardipilkut mustalla sekä pilkkujen keskellä kultaa. Edellisethän olivat myös leopardit kulta-mustana.

Tuskin meillä mitään Halloween-juhlia on mutta voinhan naamarilla pelästytellä vaikka naapurin lapsia :-)

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kyllä minä niin mieleni pahoitin...

Lähdimme eilen Raumalle tapaamaan siellä asuvia lapsiamme sekä miniäkokelaitamme.
Päivällä piipahdimme ensin kaupungilla kaksin. Vanhojen rakennusten yksityiskohdat jaksavat viehättäää.






Syksyisen kirkas ilma sai kanaalin vedenkin näyttämään syvän siniseltä.


Olin etukäteen varannut meille kuudelle ruokailun Kapteenin huoneessa . Ruoka-annokset täyttivät odotuksemme ja jälkiruoat kruunasivat ne. Myös tilan hämyisyys ja useat kookkaat laivataulut seinillä olivat makuuni.

Olimme varanneet kaikille myös liput teatteriin katsomaan Tuomams Kyrön tekstiin pohjautuvaan esitykseen 'Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike'. Teatterin jälkeen nuoriso lähti koteihinsa ja me hotellillemme. Jäimme hotellin ravintolaan juomaan yhdet 'yömyssyt' eikä kulunut kauaakaan, kun sinne saapui myös yllättäen Jarmo Koski ( Salattujen elämien 'Seppo'), joka oli juuri esittänyt pääosan tuossa näytelmässä.  Tovin aikailtuani kävin pyytämässä häneltä nimikirjoituksen omaan teatterilippuuni.



Tänään vielä kiersimme parilla kirpputorilla, mutta en ostanut mitään sekä vieraillimme kummankin parin luona ennen kotiinlähtöä. Mukava viikonloppu varsinkin kun aikuisia lapsia ei niin usein enää tapaa. Eli en ollenkaan pahoittanut mieltäni koko viikonloppuna :-)

torstai 10. lokakuuta 2013

Sorruin kukkasipuleihin

Viime syksynä istutin pihaamme 320 kukkasipulia, mutta ehkä vain puolet kukkivat, joten olin päättänyt etten tänä vuonna istuta ainuttakaan. Meninpä sitten sortumaan...


Eli Balkaninvuokkoa, Blue Shades (Anemone blanda), 100 kpl pussin, Perunanarsisseja, Bridal Crown, 10 kpl ja myyrien karkottajaksi mainittua Keisarinpikarililjaa ,Fritillaria Lutea, vain 2 sipulia kokeeksi.

Lisäksi otin 5kpl:een pussin Viherhämyvuokkoa, Anemone nemorosa 'Bracteata Plena', josta ei ollut edes kuvaa, eli luvassa yllätys, jos sitten keväällä näistä jotain tulee :-)


Lisäksi oli pakko ottaa tosi korkea hautakynttilä, jollaista en ollut ennen nähnyt. Kokonaiskorkeus peräti 42cm. Tämä ei ihan heti lumihankeen peity hautausmaalla.



 
 


tiistai 8. lokakuuta 2013

Ihmiskeitin

Paljuilussa oli muutaman viikon tauko, mutta nyt lämpimät ja kirkkaat illat ovat suorastaaan pakottaneet sinne. Kun ilman lämpötila on +8 ja veden + 43 astetta, niin ihan näkyvää höyryä nousee tuosta ihmiskeittimestä :-)


Osittain noita puutarhan koristeita on jo viety talvisäilöön, mutta näitä pienempiä härpäkkeitä roikkuu paviljongin rakenteissa.

Kun paviljongin kattokangas on poistettu, niin nuo pienet aurinkokennolla toimivat lamput näkyvät kirkasta iltataivasta vasten.

Riisuttu paviljonki



Mieheni halusi välttämättä laittaa tuollaiset valot myös lipputankoomme.



Ruusukvittenin hedelmät ovat valmistuneet ja ovat melko kauniita ( halkaisija n.5cm)

 Hedelmä on hyvin puinen ja liian happoinen sellaisenaan syötäväksi. Mutta hillottuna, hyytelöitynä ja marmeladina sitä voisi käyttää. Sanotaanpa sen olevan alkuperäinen marmeladihedelmä suuren pektiinipitoisuutensa vuoksi. Koska en tee mitään hilloja tai muita säilömisiä, niin pelkiksi koristeiksi nämäkin jäävät.

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Hautakierros

Tänä viikonloppuna kiersimme läheistemme haudoilla syysistutukset laittaen. Eilinen reissu tehtiin autolla, koska anoppikin halusi mukaan. Isänmaallisen ja useita mitaleita  talvisodassa ansainneen haudalle laitettiin tietenkin sinivalkoista.


Miehen isosisovanhempien haudalle seurakunta oli kesällä laittanut ilmoituksen, että ikuinen hautapaikka annetaan enää toistaiseksi käyttöön eli kirkon ikuinen ei olekaan ikuista :-( Poistimme istuttamamme kesäkukat ja tilalle istutettiin kanervaa.


Sitten ajettiin seuraavalle hautausmaalle, jossa on kolme muistettavaa hautaa, joihin anoppi valitsi kaikkiin samanlaiset istutukset.

Tänään lähdimme 300km:n kierrokselle HD:lla, jonka takalaukkuun mahtuivat tarvittavat kanervat hyvin pystyyn ja toiseen sivulaukkuun muovikassillinen takapihaltamme leikattuja havunoksia sekä istutuskauha. Toiseen sivulaukkuun sitten kynttilät. Eli loistavasti kuljetuskapasiteettia myös mopolla :-) Ilmakin oli loistavan kirkas ja lämpöinen vaikka ollaan jo lokakuussa. Tämä saattoi olla tämän vuoden viimeinen ajelu .... ellei sitten sää jatku vieläkin poikkeuksellisen lämpimänä.




Vanhat harmaakivikirkot ovat kaikki niin kauniita.

 
Pyhäinpäivänä pitää sitten tehdä uusi kierros ainakin kynttilöitä viemässä.