sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ulkoilua Poropolulla.

Mieheni herätti minut tänään tuomalla aamukahvit sänkyyn. On tosi, tosi harvinaista, että nukun niin syvää unta, etten herää, jos hän edes poistuu sängystä olipa sitten yö taikka aamu.

Kahvittelun jälkeen lähdimme Poronpolulle , joka on Etelä-Suomen suurin kuntoliikuntatapahtuma. Ainakin 2500 henkilöä käveli tai juoksi valitsemansa pituisen lenkin. Matkat vaihtelivat 5:stä 30:een kilometriin. Me kävelimme 13 km:m lenkin.
                                                                      Oli pitkospuita
 
useita suolampia

 
riittävästi opastusviittoja

 
Marskin maja oli matkan varrella ja juuri ennen sitä piti ylittää vesistö joko suotuveneellä tai kapulalossilla. Me valitsimme tietenkin tuon lossin, joka siis kulki vaijeria pitkin käsivoimin.

 
Marskin maja

 
Marskin vaatimaton sänky. Syntymäkodissaan Louhisaaren kartanossa oli taatusti paksumpi patja.

 
Suomen metsänhoitajien vuonna 2007 istuttama muistotammi Marskin ritarien kunniaksi.


Majan lähistöllä on myös tähystystorni, johon ei valitettavasti saanut kiivetä.

 
sekä juoksuhautaa

 
Metsähallitus oli järjestänyt matkan varrelle lapsille hauskutusta eli jäniksen ja ilveksen, joista itselleni tuli mieleen sarjakuva 'Kamala luonto'
 
 
                                                     Tästäkin suorituksesta saatiin kunniakirjat :-)

 
Lähtö/maalipaikalla oli paikallisen yrittäjien tori eli tarjolla oli juureksia, marjoja, sieniä ym. Ostin suppilovehveroita pakkaseen sekä karpaloita ja valmiina tuotteina Tyrnikonjakkikastiketta sekä Tyrnihunajahilloa. Ankkurin tilan tyrnituotteita oli useita versioita tarjolla, mutta maistiaisten peruteella valitsin nämä.


 Ulkoilun jälkeen oli mukava palata kotiin saunomaan mieli reippaana.

lauantai 28. syyskuuta 2013

Crystal'ia ja kosmetiikkaa

Ostoslistallani laivalta oli ainoastaan Elizabeth Taylorin White Diamonds-tuoksu, mutta parfumeriassa meitä palveli aivan ihana myyjä, joka esitteli minulle eri tuotteita ja valitsemalla oikeat sävyt tekemällä niillä minulle ulkonäköön parannuksia. Joten kassalle päädyin Lancomen La Base-pohjustusvoiteen, multi-lift-tuotteen ja poskipunan, YSL:n meikkivoiteen ja valokynän ja Dior Addict huulipunan sekä Guccin  Flora tuoksuvan vartalovoiteen kanssa. Kukkaron kevennyksestä huolimatta olen todella tyytyväinen ostoksiini. Tuo myyjä käytti aikaa minuun sekä kahteen ystävättäreeni reilusti yli tunnin. Voiko parempaa palvelua edes odottaa?


 
 
Tuolta Novitan messuosastolta ostin heidän Crystal-lankaansa, jossa harvakseltaan paljetteja eli jotain bling-blingiä siitä syntynee joko neuloen tai virkaten.



Messujen luentoja seurasin vain osin, koska istumapaikkoja ei riittänyt kaikille, enkä siis jaksanut seisoskella paikoillani koko aikaa. Eurokankaan osastolla oli kauniita kankaita runsaasti, mutta juuri nyt ei ollut mielessäni mitään ompeluprojektia, niin en hamstrannut kankaita kotiin vaan kerrankin järkevästi jätin ostamatta.

Tukholmassa käveltiin 4 tuntia kauppoja kierrellen, mutta enpä runsaasta tarjonnasta sittenkään ostanut mitään itselleni. Tuli 'rätti-ähky', eikä yksittäiset vaatteet enää jaksaneet kiinnostaa.

torstai 26. syyskuuta 2013

Naisille räätälöity risteily

Tänään lähden Novita risteilylle:

Silja Serenade starttaa torstaina 26.9. Helsingistä Tukholmaan.
Inspiroiva, käsityöpainotteinen risteilymme on täynnä innostavia ideoita, luentoja, työpajoja, muotia, käsitöitä, kauneutta ja herkuttelua! Koostamme myös parhaat Tukholman tärpit käyttöösi.

Ohjelmasta ja messuista vastaavat mm. Tila-ohjelmasta ja TV:stä tutut muotoilija Vivi Koivisto ja sisustusarkkitehti Marianne Sundell, Eurokangas, Arne & Carlos, luovan neulonnan Anu Harkki/Kotoliving, graafisen virkkauksen Molla Mills, Trashionista & muotibloggari Outi Pyy, Martat, Husqvarna Viking & Wilhelmiina Halme, Suomen Käsityön Ystävät, MSCHIC Cosmetics Oy, Kalevala Koru, Bernina, Brother, Elna, hyvinvointikäsityön guru Tiina Erkkilä-Wahtera, Forever LivingProducts sekä Virkkukoukkunen.

Huomenna ehtii pistäytyä myös Tukholmassa, josko sieltä löytyisi jotain kivaa...

Matkaan pääsevät myös jo kesällä ostamani Irregular Choisen kultanilkkurit, joita en vielä ole muuta kuin koekävellyt kotosalla.

tiistai 24. syyskuuta 2013

Eläimellistä huoltoa

Tänään oli itseni huoltopäivä eli ensin kynnet päivitettiin vaihteeksi eläimellisiksi leopardin eli pantterin täplillä.


 
 Seuraavana vuorossa olivat ripset, joihin tehtiin pidennykset. Edellisen kerran ripset oli laitettu 7 viikkoa sitten ja edelleen pystyin olemaan ilman ripsiväriä. Ja tuolta hoitolasta suuntasin kampaajalle. Lyhyitä hiuksia kun pitää, niin kolme viikkoa on sopiva leikkausväli.

Onpa trimmattu olo :-)

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Läskiperse

Eilen järjestettiin 6. MC Walhallan  Läskiperse-ajelu. Olemme osallistuneet siihen kaksi kertaa aiemminkin. Tällä kertaa suunnattiin Pirkkalaan ja Lempäälään, jossa oli ruokailu. Sää suosi eikä saatu yhtään sadetta vaikka sää olikin jo syksyinen. Tuosta osallistumisesta saa sitten todistuksen. Pari vuotta sitten vein tuon todistuksen työhuoneeni seinälle ja kysyin esimieheltäni, jos tuosta suorituksesta olisi saanut palkankorotuksen, mutta eipä heltynyt :-)



Osallistuneita mopoja oli reilut sata, joista ainakin 90% Harley Davidsoneja, kuten meilläkin.

torstai 19. syyskuuta 2013

handsko eli 'käsikenkä'


Sanan hansikas juuri on ruotsin handsko eli 'käsikenkä'. Käsine on tälle luotu suomalaisperäinen vastike.
Viilenevät aamut ovat saaneet minut ottamaan käsineet esille. Käsineiden tulee sopia muihin päivän vaatteisiin eli yksillä en pärjää. Ohessa osa 'valikoimaani'. Yritän löytää käsineitä, joissa olisi jokin kiva yksityiskohta.



 Nämä pinkit ovat ranteesta 'vajaat' ja soveltuvat hyvin siihen syksyn kevytuntuvatakkiini.

                                                  Näissä on hieman pidempi tuo varsi.

                                                  Nämä ovat normipituisella varrella.

                           Ja nämä ovat vähän harvemmin käyttöön sopivia väriensä vuoksi.


                                                Ja hansikas kädessähän ei tervehditä :-)

lauantai 14. syyskuuta 2013

Näin mukavan idea blosgissa http://teeitsepuutarhaan.blogspot.fi/2013/08/kasvien-tukemiseen.html ja viime sunnuntaina kirpparilta löytyi yksinäinen sängynpääty, joka ei ollut hinnalla pilattu, vain 5€.

Maalasin yhteen kertaan jo heti kotiin tultuani, mutta työviikko hurahti niin, että vasta tänään maalasin sen toiseen kertaan. Eli samaa kultamaalia, jolla pyykinkuivatustelineemme olen maalannut.

Ensi keväänä pitää sitten katsoa, mihin sen sijoitan kasvien tueksi.

Olisi siellä kirpparilla ollut muutakin kaunista...


...mutta maltoin mieleni enkä ostanut muuta. Kerrankin!

maanantai 9. syyskuuta 2013

Kummitytön synttärilahjus

Koska itselläni on jo aikuinen poika, niin kummitytölle on kiva ostaa pientä ja vaaleanpunaista lahjaksi. Niinpä tämän vuotiseen pakettiin päätyivät seuraavat asiat:

                                         pieni niitein, paljetein ja pitsein koristeltu olkalaukku
 
kaninkarvahuivi

 
väärää sävyä oleva sateenvarjo ( en löytänyt vaalemapaa)



laukun sisälle pari kynsilakkaa, huulikiilto sekä Lady Gaga EdP, kun hänen musiikkinsa on tytön mieleen

                                            Ja tietenkin itse askartelen vielä kortin....vaaleanpunaisen :-)

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Seittejä ja ulkoilua

Tähän aikaan vuodesta kaikki hämähäkkien seitit erottuvat tosi hyvin aamukasteessa. Nämä ovat kuvattuna pihaltamme tänä aamuna.
Verkon kutominen vie noin 20 minuuttia. Verkko pyydystää parhaiten uutena, joten hämähäkki kutoo joka päivä uuden verkon ja jokaisella lajilla on oma tapansa punoa verkko.




Seittiaines syntyy hämähäkin takaruumiin kehruurauhasissa. Seitti on hyvin ohutta, mutta nylonsiimaakin kestävämpää. Se on valkuaisainetta, joka ei liukene veteen, kestää happoja ja kovaakin pakkasta.
Seitti saa alkunsa, kun hämähäkki hakeutuu sopivaan paikkaan ja alkaa erittää seittiainesta. Kun seittilanka ilmavirran kuljettamana takertuu johonkin, hämähäkki kiinnittää toisen pään istumaoksaansa. Hämähäkki kulkee edes takaisin kuin nuorallatanssija samalla vahvistaen tukilankaa. Puolessa välissä se pudottautuu, kunnes kohtaa kiinteän alustan. Nyt valmiina on loivan y-kirjaimen muotoinen alku.
Hämähäkki palaa keskipisteeseen ja alkaa kutoa sädelankoja sekä lopuksi koko komeuden ympärille pyydystysseittiä, kehälankaspiraalia. Kaiken kruunaa hälytyslanka, joka kiristyy saaliin käydessä verkkoon.


Ajoimme tänään Ahvenistolle, eli Apparalle kun edelleen nämä upeat syyskelit jatkuvat. Siellä maauimalassa uitiin vuoden 1952 olympialaisten,  Hämeenlinnassa kisatun nykyaikaisen viisiottelun uintiosuus. Maauimala on suojeltu, eikä sitä saa purkaa vaikka on tosi huonossa kunnossa. Nyt siellä näytti alkaneen jokin kunnostus.
 



Järvessä toki voi uida ja siellä olikin kymmenkunta polskuttelijaa. Veden lämpötilaa emme huomanneet katsoa.


 
 Järven ympäri kiertää mukava polku, ja useita lenkkeilijöitä sekä koiran ulkoiluttajia siellä liikkuikin.


Ja toki tuo venyttelypaikkakin löytyy...
 
Ulkona kävelyn jälkeen olikin hyvä mennä kiertämään kirpputorille. Löydöstä myöhemmin.