maanantai 31. joulukuuta 2012

Riemullista uuden vuoden juhlintaa!

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille julkisille lukijoilleni sekä muille satunnaisille vierailijoille!
 
Hyvää Uutta Vuotta 2013!


perjantai 28. joulukuuta 2012

Luopumisen tuskaa....

Kuten jo aiemminkin olen maininnut, niin olemme nykyisen aviomieheni kanssa olleet aviossa yli kahdeksan vuotta, mutta vasta tänä vuonna muuttaneet yhteen. Syynä tähän pitkään 'harkinta-aikaan' on ollut kummankin sitoutuneisuus työpaikkaansa. Kotiemme välimatka oli 100 km, joten jokunen tovi on viettty tätä väliä edes takaisin suhatessamme. Oman työnkuvani muututtua mahdollistui viimein yhteen muutto. Ja tänään olen myynyt oman asuntoni ja nyt on 'pakko' asua koko ajan yhdessä :-) Vaikka tämä yhteisasuminen on sujunut mallikkaasti, niin silti oli haikea luopua asunnosta, jonka aikoinaan avioeroni jälkeen yksin hankin. Tuolla asunnolla osoitin itsenäisyyteni ja kykyni selvitä sen hankinnasta ilman avio- tai muutakaan miestä. Ostajille jäi myös osa kalustusta, koska niille ei enää löytynyt paikkaa nykyisestä talostamme.





sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Erilainen jouluni

Olen tiennyt jo syksystä, että tämä jouluni tulee olemaan erilainen. Useina jouluina sekä vanhempani, anoppini ja lapseni ovat olleet jouluaattona meillä. Tänä vuonna äitini meni niin huonoon kuntoon, että joutui vanhainkotiin eikä siis isänikään tule. Anoppi menee toisen lapsensa luo ja sekä miehen lapset että omani viettävät joulun lomailemalla eri kohteissa ulkomailla ja kaiken lisäksi miehelleni osuu työvuorot jouluksi. Toisaalta eipä ole joulustressiäkään, kun ruokaa ei tarvitse varata isolle joukolle ja lapsille lahjaksi laitettiin rahaa tileille.

Aattona toki ehdimme yhdessä miehen kanssa käydä iltapäivän Joulukirkossa ennen hänen työvuoronsa alkua. Omien isovanhempieni haudatkin sijaitsevat noin 150 km päässä, joten heille sytytän kynttilät kotona ja muistelen jouluja, joita heidän kanssaan olen viettänyt.

Tätä jouluani kuvaa siis rauha ja hiljaisuus. Toivon teille kaikille mukavia hetkiä läheistenne kanssa!

 
Pihamme jäälyhtyjä


keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Geelikynnet

Olen viimeiset 30 vuotta pitänyt kynteni lakattuina aina. Tämä on vaatinut muutaman tunnin joka viikkoa lakanpoistoa ja uudelleen lakkausta sekä lakan kuivumisiaikaa. Viimeisen vuoden aikana kynteni ovat liuskoittuneet vaikka olen useammankin valmistajan kynnenvahvistajia kokeillut. Myös useamman valmistajan kynsilakkoja on tullut hankittua - toiset kestävämpiä ja toiset huonompia. Kuukausi sitten menin ensimmäisen kerran laitatuttamaan geelikynnet, enkä ole katunut muuta kuin sitä etten aiemmin sitä tullut tehneeksi. Ei enää tuntien lakkausta ja kynsien varomista. Tuota säästynyttä aikaa en kylläkään mitenkään erityiseen ole osannut hyödyntää :-)

Tässä kynnet eilen, 4 viikkoa geelauksen jälkeen:
 
 Tässä tänään laitettuina joulun väreihin + 'timantit' vasempaan pikkurilliin.

Ja seuraava käsittelyaika on jo varattuna tammikuulle. Suosittelen!

maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulukuun otos '10-kuvaa kesään'- sarjasta

Pari päivää myöhässä tulee tämä joulukuun kuva, mutta eipä se suuresti poikkea vaikka olisi otettu ajallaan.
Lunta riittää... Viikonlopun tuuli ravisteli isommat lumet noiden katajien oksilta. Hyvä vaan, niin ei tule niin paljon kuormaa.

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Ylimääräinen rokokoo-sohva etsii kotia

Meillä on ylimääräinen rokokoo-sohva, joka ei mitenkään mahdu enää mihinkään. Hankittu Turun Kruunukalusteesta noin vuonna 1986. Kaikin puolin ehjä. Olisiko joku halukas noutamaan sen 120€ hintaan Hämeenlinnasta?




Kiinnostuksen osoitukset mailitse: eisile11 @ gmail.com ( välilyönnit pois)

tiistai 11. joulukuuta 2012

Jääkakku

Pakkaskelien ei ole luvattu loppuvan lähiaikoina, niin tein sitten terassin pöydälle jääkakun koristeeksi. Eli laitoin veden joukkoon keltaista ja sinistä elintarvikeväriä ja jäädytin kakkuvuoassa. Ja keskiön reikään laitoin jouluisen kynttilämansetin.
Alpakkaisia vateja olen kerännyt niin paljon, että raaskin yhden jättää ulos talveksi, tai kunnes tulee suojasää ja kakku sulaa.

Jouluruusukin oli 'pakko' hankkia. Vaikka sehän kuuluu leinikkikasveihin eikä ole lainkaan ruusuille sukua.
 
"Latinankielinen nimi Helleborus tarkoittaa sanasanaisesti "tappavaa ruokaa". Nimitys ei ole turha, koska jouluruusu on oikeasti myrkyllinen. Kasvia käsiteltyään kannattaa pestä kädet tai käyttää suojahansikkaita. Lemmikeille kasvi ei ole vaaraksi, mutta myrkyllisten juurien syöminen voi olla kohtalokasta. Voimakkaan vaikutuksensa vuoksi jouluruusua käytettiin ennen lääkekasvina hermosto- ja mielisairauksien hoitoon. Kasvia käytettiin jopa kemiallisena aseena vihollista vastaan. Maaseudulla jouluruusun avulla ennustettiin seuraavan vuoden säätä. Jouluruusun juuriuutetta käytettiin myös nuuskan ja aivastuspulverin valmistamiseen. Aivastusvaikutuksen ja juurien värin takia kasvia on kutsuttu myös mustaksi pärskäjuureksi. Koska jouluruusu kukkii luontaisella kasvupaikallaan lumen ja jään keskellä, sitä on pidetty yleisesti toivon symbolina."
 
Jospa saisin sen pysymään hengissä kevääseen, jolloin istuttaisin sen puutarhaan.
 

lauantai 8. joulukuuta 2012

Valokuvatyynyt

Ostin jo syksyllä aineet, joilla tulostetun valokuvan voi siirtää kankaalle. Ensimmäisiksi harjoittelukuviksi valitsin mieheni 2 tai 3-vuotiskuvan ja oman noin 1½vuotiaana otetun kuvan. Liiman levitys kuviin oli helppoa,  mutta aika työlästä hangata sitä paperia pois kuivumisen jälkeen. Ajattelin jo, että minulta ei enää voida ottaa sormenjälkiä oikean käden sormista, kun hieroin ja hieroin sitä paperia. Aina, kun jätin kuvan kuivahtamaan luultuani, että nyt on kaikki hangattu, niin karu totuus paljastui kuvan kuivuttua ja hankausta piti jatkaa. Tänään sitten ompelin tyynynpäälliset, joihin nuo kuvat käytin. Mukana myös anopilta saatua käsinvirkattua pitsiä. Toki osa tehdaspitsiä ja erilaisia nauhoja.

Käytiin myös Iittala shopissa ja ostin punaiset lautaset, mukit ja juomalasit. Käytettiin niitä heti ruokailussa; naudan sisäfilee pihvit suppilovahverokastikkeella, paistettua tuoretta ananasta, halloumia, paahdettuja valkosipulinkynsiä ja tomaattia sekä kurkkua. Puute - viinilasit eivät olleet punaiset, vain viini.


Mukeista sitten huomenna aamukahvit.......

torstai 6. joulukuuta 2012

Tunnustuksia A Blog with Substance

Sain A Blog With Substance-tunnustuksen Aikuisen naisen buduaarilta. Kiitos !
Tunnustuksen säännöt ovat seuraavat:

- Jaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle
- Ilmoita heille tunnustuksesta
- Kerro kahdeksan asiaa itsestäsi

Kahdeksan asiaa minusta:
1. Suuressa joukossa olen enemmän tarkkailija kuin keskipiste ja viihdyn hyvin yksin ja suorastaan tarvitsen 'omaa rauhaa'.
2. Viihdyn kotona ja haluan sen olevan itseni näköisen.
3. Kahdeksan avioliittovuoden jälkeen, tänä keväänä, muutin virallisesti yhteen aviomieheni kanssa.
4. Aloitin tämän blogin kirjoittelun juuri muuttoni aikoihin.
5. Harrikamme on minulle tärkeä asia.
6. Vaatteet ja asusteet kiinnostavat minua erittäin paljon.
7. Minulle tärkeimmät ihmiset ovat lapseni ja nykyinen mieheni.
8. Meri ja sileät rantakalliot ovat maisemallisesti kauneinta.

Jaan tunnustuksen eteenpäin seuraaville blogeille:
Kotona Annin kanssa
Preferita
Kotoilua Mäkelässä
Kirjeitä Kartanonrouvalta
Sinipellavainen
Arjen iloja etsimässä
Kaunis elämä
Puumuli








tiistai 4. joulukuuta 2012

Virkattu palli

Tämä palli on ollut aikoinaan lapsen huoneessa ja nyt muistin sen ja otin ainakin toistaiseksi esille, mutta hieman päivitystä se kaipasi.
 
Joten reilut 2 kiloa ontelokudetta, virkkuukoukku kehiin ja yksi ilta ahkerointia ja tämmöinen se on nyt.

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Adventin aikaa

Kävimme tänään adventtikirkossa kuuntelemassa Hoosiannaa. Liekö tämä pakkasen alkaminen näin kovana yllättänyt myös seurakunnan vahtimestarin tms, kun kirkossa oli todella viileää vaikka pidin untuvatakin päällä koko ajan vai onko tässäkin kyse säästötoimenpiteestä?

Lunta ja pakkasta on nyt liiaksikin minun makuuni.


 
 Onneksi kotona on lämmintä takan ja ilmalämpöpumpun ansiosta ja voi nauttia omatekemiä pipareita ja glögiä.



Ettei menisi liian tunnelmalliseksi niin seuraavat joululaulun sanat palauttavat arkeen:
"Hauskaa Joulua suklaapukki, sinä jaksat vain olla iloinen.
Mutta miksi köyden jatkona kuusessa roikut, ehkä oletkin murhannut ihmisen
Hauskaa Joulua suklaapukki..." (Jussi Hakulinen: Joulu avaruudessa)

Joulunalustohinaa itse kullekin :-)